Реклама

Vodafone почав видавати «мобільні паспорти», поки — у Харкові

Відсьогодні усім абонентам «Vodafone Україна» у Харкові доступна послуга цифрової ідентифікації особи – Mobile ID або «мобільний паспорт». Нововведення відбувається у рамках проекту Vodafone Smart City Kharkiv. Про це повідомляє прес-служба Vodafone
Čytaty latynkoju
Vodafone почав видавати «мобільні паспорти», поки — у Харкові
  1. Головна
  2. Новини
  3. Vodafone почав видавати «мобільні паспорти», поки — у Харкові
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відсьогодні усім абонентам «Vodafone Україна» у Харкові доступна послуга цифрової ідентифікації особи – Mobile ID або «мобільний паспорт». Нововведення відбувається у рамках проекту Vodafone Smart City Kharkiv. Про це повідомляє прес-служба Vodafone

 Технологія Mobile ID дозволяє за допомогою мобільного телефону віддалено ідентифікувати особу при отриманні різних електронних послуг та використовувати електронний цифровий підпис, який є юридично значимим аналогом власноручного підпису власника. Такий мобільний підпис дозволяє однозначно ідентифікувати людину та підтвердити її особистість.

Які можливості відкриються для власників Mobile ID

В Харкові за допомогою Mobile ID вже можна оформити 3 довідки: про склад сім’ї, про реєстрацію місця проживання та замовити технічний паспорт нерухомості в БТІ. У перспективі перелік доступних сервісів буде доповнений державними послугами для отримання різних довідок, виписок, оформлення заявок, субсидій, пільг, декларацій, підписання петицій; системами інтернет-банкінгу, медичними сервісами, освітніми програмами.

Для бізнес-клієнтів Vodafone Mobile ID надає можливість отримати віддалений доступ до корпоративних інформаційних ресурсів і підписувати документи в системах електронного документообігу.

З 7 листопада для мешканців Харкова Vodafone запускає акцію «100 мобільних паспортів». Перші 100 бажаючих мають можливість безкоштовно отримати Mobile ID, зареєструвавшись за посиланням.

Ми першими в Україні пропонуємо своїм клієнтам електронний цифровий підпис на основі технології Mobile ID. Ми забезпечили максимально високий рівень захисту персональних даних, при цьому намагалися зробити послугу якомога простішою і зручною. Харків став першим містом, який отримав можливість протестувати Mobile ID в соціальній сфері. Зараз харків'яни можуть отримувати необхідні довідки, використовуючи Mobile ID, в онлайні, не виходячи з дому. Перелік послуг буде постійно розширюватись і необхідність в особистій присутності та використанні паперових документів повністю відпаде

Ольга Устинова, генеральний директор Vodafone Україна

Крім високого рівня мобільності та зручності, однією з головних переваг Mobile ID послуг є безпека особистих даних користувача. Для цього компанія Vodafone використовує сертифіковане рішення, всі компоненти якого пройшли державну експертизу. Це один з найбезпечніших двофазних процесів аутентифікації в світі.

Ще один рівень безпеки забезпечується за рахунок використання SIM-карт нового покоління, які необхідні для користування Mobile ID послугами. SIM-карта в даному випадку виступає в якості захищеного носія інформації. Всі операції шифрування виконуються у захищеній області пам’яті такої карти, і до неї не має доступу навіть операційна система мобільного пристрою. Секретну інформацію неможливо видалити або скопіювати на інший носій. Крім того, дані користувача у повному обсязі не зберігаються ні в одному із сегментів системи. При втраті і блокуванні картки послуга Mobile ID автоматично блокується.

Як підключити Mobile ID

Для підключення Mobile ID послуг клієнту у Харкові необхідно особисто відвідати офіс Vodafone за адресою: вул. Багалія 18, придбати SIM-карту з підтримкою технології Mobile ID та пройти процедуру реєстрації та генерації ключів. Підключити послугу можна як на діючий абонентський номер, так і на додатковий. При цьому, клієнтові не потрібно відвідувати Акредитований Центр сертифікації ключів – уся процедура організована за принципом «єдиного вікна» в офісі Vodafone.

Вартість SIM-карти з підтримкою технології Mobile ID становить 100 грн. Підключення послуги ЕЦП терміном на 1 рік – 150 грн. Абонентська плата складає 15 грн на місяць.

Нещодавно ми розповідали, що Vodafone відкриєVodafone відкриє 200 нових магазинів в Україні до кінця 2018-го 200 нових магазинів в Україні до кінця 2018-го року.

Share
Написати коментар
loading...