Реклама

Захистити зупинки стовпцями — проект Мінрегіонрозвитку

В Україні перед зупинками громадського транспорту встановлять металеві стовпчики в цілях безпеки. Про це повідомив заступник голови Мінрегіонрозвитку Лев Парцхаладзе
Čytaty latynkoju
Захистити зупинки стовпцями — проект Мінрегіонрозвитку
  1. Головна
  2. Місто
  3. Захистити зупинки стовпцями — проект Мінрегіонрозвитку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні перед зупинками громадського транспорту встановлять металеві стовпчики в цілях безпеки. Про це повідомив заступник голови Мінрегіонрозвитку Лев Парцхаладзе

Як написав Парцхаладзе на своїй Facebook-сторінці, в дію вступила нова норма щодо обов’язкового проектування захисних огороджень на зупинках громадського транспорту – встановлення металевих стовпчиків перед зупинками. Ця норма прописана в нових Державних будівельних нормах «Вулиці і дороги населених пунктів», яка почала діяти з 1 вересня.

Як убезпечать зупинки громадського транспорту

«У попередніх нормах не містилося жодної вимоги щодо безпеки людей на зупинках. Але, на жаль, ми всі знаємо, що трапляються випадки наїзду транспорту на зупинки з людьми і наслідки можуть бути жахливими. За останні роки кількість смертей від наїздів на зупинках громадського транспорту значно зросла», — наголосив заступник міністра.

Він також відмітив, що в багатьох європейських країнах такі захисні стовпчики розміщують і на великих перехрестях та перед наземними переходами, щоб захистити пішоходів, коли вони збираються перейти вулицю.

Серед норм, які стосуються зупинок громадського транспорту в новому ДБН містяться:

  •  на під’їздах до зупинок маршрутного транспорту мають обов’язково встановлюватися огорожі перильного типу відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 «Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови».
  • на зупинках мають бути засоби інформування пасажирів: електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо. А також автомати з продажу квитків. І розміщуватись так, щоб не погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів.

Нагадаємо, раніше ми писалиМіська навігація як ключовий елемент бренду міста матеріал про навігацію у місті та як вона впливає на імідж міста.

Share
Написати коментар
loading...