Реклама

Україна розмістила єврооблігацій на $2 млрд — ЗМІ

Україна розмістила 2 випуски єврооблігацій на загальну суму близько $2 млрд, повідомляє «УНІАН», посилаючись на джерело на ринку
Čytaty latynkoju
Україна розмістила єврооблігацій на $2 млрд — ЗМІ
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Україна розмістила єврооблігацій на $2 млрд — ЗМІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україна розмістила 2 випуски єврооблігацій на загальну суму близько $2 млрд, повідомляє «УНІАН», посилаючись на джерело на ринку

Країна розмістила 5,25-річні єврооблігації на $750 млн і 10-річні — на $1,25 млрд (з прибутковістю 9,75% річних).

Що про це відомо

За словами співрозмовника агентства, попит інвесторів перевищив обсяг розміщення в два з половиною рази, складаючи близько $5 млрд.

Міністерство фінансів України 24 серпня 2018 року провело приватне розміщення короткострокових облігацій зовнішніх державних позик на $725 млн з терміном погашення в 2019 році під 9,1% річних. Роком раніше, у вересні 2017 року, Україна успішно розмістила єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних.

За інформацією Міністерства фінансів, обсяг майбутніх виплат України по зовнішньому державному боргу в четвертому кварталі поточного року становить еквівалент $610 млн. За оцінками міжнародного рейтингового агентства S & P Global Ratings, уряду України в 2019-2020 роках належить здійснити виплати за зовнішніми зобов’язаннями на суму близько $5,5 млрд, що становить приблизно 4,5% ВВП країни.

До слова, розміщенняРозміщення в Україні єврооблігацій визнали найкращою угодою року Україною єврооблігацій на $3 млрд визнано найкращою транзакцією 2017 року в країнах Центральної Європи, Близького Сходу й Африки. Про це йдеться в щорічному огляді міжнародних ринків капіталу видання Global Capital.

Share
Написати коментар
loading...