Реклама

Острівці безпеки на дорогах стали обов’язковими

Острівці безпеки мають з'явитися на нерегульованих дорожніх переходах, де немає світлофорів. Про це повідомляє сайт Мінрегіону України
Čytaty latynkoju
Острівці безпеки на дорогах стали обов’язковими
  1. Головна
  2. Місто
  3. Острівці безпеки на дорогах стали обов’язковими
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Острівці безпеки мають з'явитися на нерегульованих дорожніх переходах, де немає світлофорів. Про це повідомляє сайт Мінрегіону України

З 1 вересня 2018 року в Україні введено обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через дорогу з чотирма і більше смугами руху.

Якими мають бути безпечні ділянки

Відповідне правило позначено в нових Державних будівельні норми (ДБН) з проектування вулиць і доріг в населених пунктах. У частині підвищення рівня безпеки пішоходів вводиться обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих пішохідних переходах через проїзну частину дороги з 4-ма та більше смугами руху.

Згідно з ДБН, мінімальна ширина острівця безпеки в місці пішохідного переходу повинна бути не менше 2 м, мінімальна довжина —8 м. Вони можуть облаштовуватися на розділовій смузі або шляхом звуження смуг руху до 2,75 м і вигину осі смуги руху. Центральні острівці безпеки повинні відрізнятися за типом покриття, структурою або кольором, переважно бути піднятими над проїзною частиною з можливістю безперешкодного руху пішоходів, виділеними розміткою або мати зигзагоподібний вигляд з огорожею дорожнього безбар’єрного типу. У разі неможливості облаштування безпечної ділянки на нерегульованому переході повинні бути передбачені пішохідні переходи, що мають справний світлофор або рух на яких керується регулятором.

За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе, це посилить безпеку пішоходів та велосипедистів під час перетину проїзної частини та мінімізує кількість можливих дорожньо-транспортних аварій. Нові ДБН були розроблені фахівцями на заміну попереднім нормам, які діяли з 2001 року.

До речі, цього місяця ми публікувалиКлючові тренди в організації міського простору для роботи та відпочинку матеріал про ключові тренди в організації міського простору для роботи та відпочинку.

Share
Написати коментар
loading...