Реклама

Zakupki.Prom.ua запустила нові можливості для замовників тендерів

Zakupki.Prom.ua оновили функціональність для комерційних замовників і постачальників, передає  EVO.Business. Завдяки цьому процес закупівель проходитиме ефективніше і зручніше
Čytaty latynkoju
Zakupki.Prom.ua запустила нові можливості для замовників тендерів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Zakupki.Prom.ua запустила нові можливості для замовників тендерів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Zakupki.Prom.ua оновили функціональність для комерційних замовників і постачальників, передає  EVO.Business. Завдяки цьому процес закупівель проходитиме ефективніше і зручніше

Розповідаємо, як тепер проводитимуться тендерні закупівлі на Zakupki.Prom.ua для комерційних замовників і постачальників та як користуватися системою.

Чим допоможе нова функціональність

1. Знімається обмеження мінімальної кількості учасників. Проаналізувавши відгуки клієнтів майданчика, Zakupki.Prom.ua спростили процедуру проведення двоетапного тендеру для замовників. До цього, щоб торги відбулися, необхідна була участь мінімум двох постачальників, інакше система автоматично переводила закупівлю в категорію тих, що не відбулися. Як буде зараз?

Тендер залишається активним навіть з одним учасником, і у замовника є можливість розглянути його пропозицію. Після цього він може або прийняти його, або ж відхилити, і тоді торги будуть кваліфіковані як такі, що не відбулися.

2. Закрити подачу пропозицій можна за 24 години. Раніше на етап подачі пропозиції та уточнень відводилося мінімум 5 днів. Відповідно, на проведення закупівлі  потрібно було набагато більше часу. Тепер замовник може встановити час прийому пропозицій і уточнень — 24 години, а значить провести тендер набагато швидше.

3. Зворотний зв’язок від замовника в період прекваліфікації. Не завжди в складних категоріях при проведенні двоетапного тендеру можна в повній мірі прописати всі характеристики товару або послуги. В результаті постачальники не до кінця розуміють, що саме від них вимагається і, найчастіше, дізнаються про це лише на прекваліфікації. До недавнього часу змінити щось в своїх пропозиціях на цьому етапі вони не могли. Зміни у функціональності майданчика дозволять учасникам отримати фідбек від замовника на етапі прекваліфікації. У разі необхідності учасники зможуть відредагувати свою пропозицію або навіть відкликати її, якщо вона нерелевантна для цього тендеру.

4. Можна додати додаткові нецінові критерії. У замовників тепер є можливість вказати нецінові критерії, які будуть важливі при оцінці пропозиції. Зокрема це актуально при закупівлі креатитвних робіт. Оголошуючи тендер, замовник додає один або кілька критеріїв, наприклад, «ідея» або «оформлення». Шкала оцінювання для постачальників процентна. Тобто після того, як учасники подають пропозиції, кожному з них замовник виставляє оцінку. Виходячи з результатів, постачальник може доопрацювати свою пропозицію.

За словами керівниці проекту комерційних торгів майданчика Zakupki.Prom.ua Наталії Ковальової, гнучкість системи комерційних закупівель — одна з її головних переваг. Оновлення, які впровадили, допоможуть як замовникам, так і постачальникам, зокрема,  як каже Ковальова, значно спростили частину процедур в двоетапному тендері. А завдяки зворотному зв’язку, учасникам буде простіше зрозуміти очікування замовника і пропонувати йому відповідний товар або послугу.

До речі, раніше ми публікувалиЯк зміни в електронних закупівлях в Україні здатні створити можливості для бізнесу матеріал про те, що обговорювали на VI Всеукраїнському Zakupki Forum, який пройшов у форматі онлайн-трансляції на всю Україну.

Share
Написати коментар
loading...