Реклама

Оприлюдено дані про власників 10 провідних фаст-фуд мереж в Україні

Журналісти «БізнесЦензора» з'ясували, хто володіє найбільшими мережами ресторанів швидкого харчування. Публікуємо адаптований перелік, створений за участі ресурсу RAU
Čytaty latynkoju
Оприлюдено дані про власників 10 провідних фаст-фуд мереж в Україні
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Оприлюдено дані про власників 10 провідних фаст-фуд мереж в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Журналісти «БізнесЦензора» з'ясували, хто володіє найбільшими мережами ресторанів швидкого харчування. Публікуємо адаптований перелік, створений за участі ресурсу RAU

Загальна ситуація на ринку

RAU наводить дані Pro-Consulting. Згідно з ними, обсяг українського ринку фаст-фуду в 2017 році оцінили приблизно у $490 млн. Найбільша кількість таких закладів — у Києві, далі йдуть Харків, Дніпро та Київ. До рейтингу включено всі мережі, що мають 10 та більше закладів на території України.

Основні учасники ринку

Fast Food Systems (засновано в 1998 році)

Кількість закладів: понад 220 — під брендами «Піцца Челентано», «Картопляна Хата» та «ЯПИ»

Засновники та власники: львівські бізнесмени Марк Зархін, Олександр Поздняков та Ігор Шевельов. Також вони є співвласниками ресторанів «Кумпель», «Ресторація Бачевських», «Голодний Микола», «Сало».

McDonald’s (перший заклад в Україні — 1997 року)

Кількість закладів: 87

Засновники та власники: компанія була заснована братами Діком та Маком Макдональдами, а зараз майже 100% її акцій знаходяться у вільному обігу. В Україні ресторанами керує компанія «МакДональдз Юкрейн Лтд», що на 100% належить McDonald’s Corporation.

«Крила» (засновано 2011 року)

Кількість закладів: 43

Засновники та власники: компанію заснував власник агрохолдингу «Миронівський Хлібопродукт» Юрій Косюк. У 2015 році співвласником мережі став Олексій Попов — є також кінцевим бенефіціаром «Чікен Київ», що розвиває мережу «Крила».

«Пузата Хата» (засновано 2003 року)

Кількість закладів: 33

Засновники та власники: володіє мережею український бізнесмен та колишній нардеп В’ячеслав Константиновський. Також є власником мережі Carte Blanche (ресторани MurMur, C H I, «Марокана» та інші) й активами в інших сферах бізнесу.

FM Group (засновано 2001 року)

Кількість закладів: ресторани Tarantino family — мережа закладів «Оливье», «Дрова», «Вареничная», «Смачна Картопля», «Папа Джон», «Муракамі», «Руккола», Tarantino, «Кофе Тайм» (загалом близько 30 закладів у столиці України).

Засновники та власники: за даними YouControl, співвласниками є Володимир Володарський та сейшельска офшорна компанія «Кенсол Інтернешнл».

FreshLine (засновано 2009 року)

Кількість закладів: 35

Засновники та власники: харківський підприємець Вадим Бортник.

«Печена картопля» (засновано 2000 року)

Кількість закладів: 16

Засновники та власники: в Україні торгова марка належить компанії «Агро-Дім», бенефіціарами якої значаться Андрій Конончук, Владислав Кирпань, Юрій Науменко та Сергій Чепуний.

Salateira (засновано 2011 року)

Кількість закладів: 15

Засновники та власники: підприємець Олександр Савіл, а також частка в 33,4% належить Павлу Слободянюку, а ще третина — за матір’ю Савілова — Іриною Іванчик.

KFC (відкрито в Україні 2012 року)

Кількість закладів: 15

Засновники та власники: бренд належить ресторанній корпорації Yum! Brands Inc. зі штаб-квартирою в США. В Україні ресторани бренду розвиває низка франчайзингових партнерів, серед них — «Українська харчова компанія» (в складі групи PNN Group) та «Глобальна ресторанна група — Україна» (належить «Берілліом Інвестменстс Лімітед» (Кіпр) та «Глоубал Ресторант Груп Лтд» (Кайманові острови)).

«Два Гуся» (засновано 1998 року)

Кількість закладів: 13

Засновники та власники: входить до складу корпорації «Омекс». Її власники — київські підприємці Валерій Вдовенко, Юрій Вдовенко та Микола Сініца.

Раніше ми інформувалиKFC відкриє ще щонайменше 3 ресторани в Україні про плани KFC розширити свою присутність в Україні та відкрити додаткові ресторани.

Share
Написати коментар
loading...