Реклама

В Україні запустили кампанію проти смартфонів за кермом

У жовтні 2018 року стартує Національна інформаційна кампанія H-Road, ініціатором якої є «Хюндай Мотор Україна». Вже третій рік поспіль завдяки проекту H-Road компанія намагається привернути увагу суспільства до особистої відповідальності всіх учасників руху за дотримання правил та покращення культури керування автомобілями
Čytaty latynkoju
В Україні запустили кампанію проти смартфонів за кермом
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні запустили кампанію проти смартфонів за кермом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У жовтні 2018 року стартує Національна інформаційна кампанія H-Road, ініціатором якої є «Хюндай Мотор Україна». Вже третій рік поспіль завдяки проекту H-Road компанія намагається привернути увагу суспільства до особистої відповідальності всіх учасників руху за дотримання правил та покращення культури керування автомобілями

Підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні нерозривно пов’язане з особистою культурою поведінки всіх учасників дорожнього руху. За словами ініціаторів кампанії, H-Road звертає увагу на проблеми, які актуальні безпосередньо для України, базуючись на соціальних дослідженнях та спостереженнях за поведінкою людей на дорозі.

Навіщо потрібні такі ініціативи

В останні роки чимало аварій у світі (й в Україні – у тому числі) стається саме через використання смартфонів за кермом чи під час перетину вулиці. У середньому, для переходу з одного боку вулиці на інший людині потрібно 10 секунд. За цей час у чаті або месенджері навряд станеться щось настільки термінове, що б не зачекало, поки власник смартфону дістанеться тротуару. Проте чимало українців продовжують обмінюватися повідомленнями чи гортають соцмережі на пішохідних переходах, ризикуючи власним здоров’ям.

Водії не відстають: за SMS чи листування в месенджері на законодавчому рівні в Україні відсутні відповідні штрафні санкції. Проте, щоби склалася небезпечна ситуація, водієві достатньо відволіктися лише на декілька секунд. Саме до цієї проблеми й намагається привернути увагу українців освітній проект H-Road.

Трохи світової статистики

За статистикою, у середньому кожна четверта аварія у світі  спричинена відволіканням уваги водіїв та пішоходів на розмову, SMS або інтернет-сайти. Дослідження, присвячене цій проблематиці, провела компанія AT&T. Результати невтішні:

  • 61% водіїв під час руху набирають текстові повідомлення за кермом;
  • 33% користуються поштою;
  • 28% використовують браузер;
  • 27% гортають стрічку Facebook;
  • 27% знімають відео на телефон;
  • 17% роблять селфі;
  • 14% постять фото в Instagram;
  • 10% спілкуються в чатах.

Надсилання або читання повідомлень змушує водіїв відвести погляд від дороги, в середньому, на 5 сек. При русі зі швидкістю 80 км/год це означає, що водії проїжджають відстань у розмір футбольного поля майже наосліп. 

Згідно з даними Національної ради безпеки США, використання смартфону під час водіння призводить до 1,6 млн аварій щорічно. За їхніми ж даними приблизно 660 тис водіїв використовують свої мобільні телефони під час руху, а відволікання на повідомлення чи дзвінок під час керування автомобілем стає причиною близько 25% аварій. Отже, використання смартфонів за кермом є масовим явищем у всьому світі, яке призводить до непоправних наслідків.

—Ми завжди вважали питання культури поведінки на дорогах надзвичайно важливими. Цього року мета кампанії – акцентувати увагу суспільства на проблемі використання смартфонів на дорозі. Ми дуже вдячні відомим в Україні медіа-діячам, які взяли участь у цьогорічному проекті, за те, що вони поділяють наші погляди та готові донести основну ідею кампанії до пересічних громадян. Також ми раді розширенню географії проекту H-Road: наші колеги з Сербії присвятили кампанію тематиці обов’язкового використання дитячих автокрісел, а у Казахстані – питанням формування культури безпечної поведінки дітей на дорогах

Тарас Лопачак, маркетинг-директор «Хюндай Мотор Україна»

Деталі проекту в Україні можна прочитати на сайті hroad.org

Нещодавно ми писали, що Європарламент вимагаєЄвропарламент вимагає суттєво скоротити викиди від авто суттєво скоротити викиди від авто.

Share
Написати коментар
loading...