Реклама

Мішель Терещенко — про суспільство, напрямки розвитку України та реформи

У свої 64-ри цей підприємець з українським корінням встиг спробувати різні напрямки роботи в Україні — і навіть побув мером невеликого міста, а нещодавно заявив про намір балотуватися у президенти. Редакція Na chasi зібрала висловлювання Мішеля Терещенка різних років про український бізнес, суспільство, можливості, корупцію та плани на майбутнє
Čytaty latynkoju
Мішель Терещенко — про суспільство, напрямки розвитку України та реформи
  1. Головна
  2. Історії
  3. Мішель Терещенко — про суспільство, напрямки розвитку України та реформи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У свої 64-ри цей підприємець з українським корінням встиг спробувати різні напрямки роботи в Україні — і навіть побув мером невеликого міста, а нещодавно заявив про намір балотуватися у президенти. Редакція Na chasi зібрала висловлювання Мішеля Терещенка різних років про український бізнес, суспільство, можливості, корупцію та плани на майбутнє

25 жовтня 2015-го Мішель Терещенко став міським головою Глухова. Та до того він встиг з 2009 року інвестувати у низку аграрних бізнесів в Україні — від виробництва льону та коноплі(Linen of Desna) до виробництва меду (U.M.G. та ATS-Ukraine). До України він працював у якості консультанта у низці великих агрокомпаній Франції та інвестував у вирощування морських водоростів у Філіпінах та на Мадагаскарі.

Сьогодні нащадок роду цукровиробників критикує команду чинного президента і сам не цурається політичних амбіцій. Наприкінці вересня 2018-го він оголосив про намір балотуватися на цю посаду під час виборів 2019-го. Скептики закидають, що він не упорався з кріслом мера невеличкого міста. Симпатики — що Еммануель Макрон став президентом Франції, витративши менше року на президентську кампанію. Зібрали для вас низку висловлювань Терещенка про те, якою він бачить Україну.

Про великий агробізнес

— Панування агрохолдингів для України — не завжди добре. Великі земельні латифундії – це майбутнє Бразилії, але не України. Україна має шанс створити сильний малий та середній бізнес у аграрному секторі. Але для цього треба державі повернутися обличчям до людей, які живуть у селі. Сьогодні 22% українців ще живуть у селі, й вони можуть працювати на своєму городі. В селах нараховують близько 5 млн дрібних підприємств, де працюють 12 млн людей (станом на 2012 рік, коли записували розмову — прим.ред.). Чим ці господарства цікаві? Тим, що у них кожен гектар прибутковіший, аніж у агрохолдингу. В середньому з 1 га отримують 1 тис євро прибутку. (Latifundist)

Про європейський вибір України

— Україна – це європейська країна, стовідсотково. І важливо, що вона буде членом Євросоюзу. Україна та Росія – різні. В цьому плані ми більше схожі на американців. Ми все робимо самі, нічого не чекаємо від уряду й нічого не боїмося. Я би сказав, що українці – це американці з душею. (Latifundist)

Про українців

— Мені дуже подобаються люди. Попри масу проблем, у них не віднімеш життєвого оптимізму. Французи бояться усього: кризи, еміграції, хвороб, майбутнього. А українці не бояться нічого, бо вже все знають і все бачили: криза — не вперше, захворів – це життя. (Latifundist)

Про соціальну складову в бізнесі

Читайте також: Наталія Яресько, екс-міністр фінансів — про війну, корупцію та перспективи України

— Мої предки віддавали 80% прибутку від цукрових заводів для соціальної сфери. 10 будівель було збудовано, поки вони керували містом. Я буду робити за таким же принципом. («НВ»)

Про своє балотування у президенти

— Багато людей зараз у коментарях в соцмережах проводять паралель із Макроном. Але Франція — це не лише Макрон. Був ще генерал Де Голль, обраний вперше на всенародних виборах. Він сказав, що такі вибори — це історія любові однієї людини з народом, це кредит довіри. (TheBabel)

Про свій план антикризових реформ

— Це будуть звичайні пропозиції. Це не буде якийсь План Маршалла, або якою буде Україна у 2030 чи 2050 році. Треба допомогти людям, які бідно живуть і не можуть отримати ліки, мінімальні засоби для життя. Нам треба робити програму, яка не буде популістською. Вона має бути патріотичною. Вона буде проєвропейською. Я був громадянином Євросоюзу 60 років свого життя і, коли я був в армії, я був офіцером армії НАТО. У нас в Україні є фантастичний потенціал — це ідеальна країна для життя. (TheBabel)

Share
Написати коментар
loading...