Реклама

У Києві пропонують прибрати маршрутки та оновити парк автобусів

У Київраді пропонують прибрати маршрутки і оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв, повідомляє прес-служба Київської міської ради
Čytaty latynkoju
У Києві пропонують прибрати маршрутки та оновити парк автобусів
  1. Головна
  2. Місто
  3. У Києві пропонують прибрати маршрутки та оновити парк автобусів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Київраді пропонують прибрати маршрутки і оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв, повідомляє прес-служба Київської міської ради

Депутати Київської міськради прийняли рішення про розробку Міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки. Вона в тому числі передбачає прибрати маршрутки.

Чому хочуть прибрати маршрутки

Зокрема, депутати пропонують прибрати маршрутки і оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. На сьогоднішній день 40% маршрутних таксі в Києві працюють незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається.

Цільова програма повинна включати правила організації транспортного обслуговування населення на комунальних маршрутах. В ній повинні бути передбачені процедури надання пільг з оплати проїзду громадянам, які мають на це право, на всіх маршрутах на єдиних умовах. У пріоритеті — можливість використання єдиного проїзного квитка, визначення єдиних вимог до якості транспортного обслуговування населення, забезпечення доступності транспортних послуг для населення і максимізація виручки від оплати проїзду.

Програма на 2019-2024 роки повинна бути розроблена департаментом транспортної інфраструктури протягом 6 місяців з моменту оприлюднення цього рішення. Це рішення підтримали 75 депутатів.

До речі, раніше ми писалиЯрослав Кость, EasyWay: «Наступний крок — підготуватися до електронних квитків» про український проект EasyWay, який вже 6 років допомагає мешканцям низки міст орієнтуватися у розкладах руху громадського транспорту. В матеріалі можна почитати про те, як розвивається сервіс і як безготівкові платежі трансформують практику його роботи.

Share
Написати коментар
loading...