Реклама

Івано-Франківськ запустив SMS-оплату в громадському транспорті

В Івано-Франківську запустили сервіс SMS-оплат за проїзд у транспорті за допомогою послуги від «Київстар». Сервіс доступний усім абонентам передплаченого зв’язку від оператора. Його реалізували на основі сервісу «Смарт-гроші»
Čytaty latynkoju
Івано-Франківськ запустив SMS-оплату в громадському транспорті
  1. Головна
  2. Новини
  3. Івано-Франківськ запустив SMS-оплату в громадському транспорті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Івано-Франківську запустили сервіс SMS-оплат за проїзд у транспорті за допомогою послуги від «Київстар». Сервіс доступний усім абонентам передплаченого зв’язку від оператора. Його реалізували на основі сервісу «Смарт-гроші»

Компаня «Київстар» та Івано-Франківська міська рада сьогодні,  2 жовтня, підписали Меморандум про взаємодію у сферах впровадження інноваційних проектів для населення міста. Перший з проектів — сервіс оплати за проїзд у міському транспорті по SMS.

Що передбачає угода між телеком-оператором та перевізниками

В рамках цих домовленостей спільно реалізують низку проектів, що вплинуть на розвиток інфраструктури міста та туризму у регіоні. Партнери забезпечать своєчасне сповіщення населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій або їх загрози. Вони також нададуть населенню доступ до електронних порталів міста за допомогою технології Mobile ID. Першим сервісом з цього переліку, що відсьогодні вже став доступним містянам, стала послуга SMS-оплати проїзду у міському транспорті.

Як працюватиме SMS-оплата проїзду

Щоб скористатися новим способом оплати, достатньо відправити безкоштовне SMS із кодом відповідного маршруту на номер 877 та зачекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження сплати за проїзд. Для здійснення операції необхідно мати на мобільному рахунку кошти для її проведення. Усі податки та збори враховано, пасажир сплачує лише вартість проїзду.

Директор з розвитку корпоративного ринку Київстар Євген Кражан говорить, що оплата проїзду у транспорті SMS-ками – це дуже просто. Також цей сервіс далі може бути розповсюджений і на інші сфери життя міста: оплату за паркування, сплату комунальних платежів, продажі квитків у театри, кіно, музеї тощо. І по-третє, з SMS-оплатами зменшується необхідність друку паперових квитків, а це крок до впровадження «зелених» правил життя та збереження українських лісів.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцинківа, для міста розвиток комунального транспорту – одне із основних завдань: «Важливо, щоб він був комфортним для франківців. Саме тому намагаємося впроваджувати сервіси, які повинні бути зручними та сучасними. Також паралельно працюємо над впровадженням транспортної картки».

Що таке «Смарт-гроші»

«Смарт-гроші» — повноцінний мобільний гаманець, який дозволяє «тут» і «зараз» здійснювати платежі і грошові перекази. З його допомогою гроші з мобільного рахунку можна використовувати не тільки для оплати телеком-послуг, а також для інших видів фінансових продуктів з мінімальною комісією або без неї.

До слова, Нацполіція та «Київстар» запустилиНацполіція та «Київстар» підключили 12 регіонів до пошуку зниклих дітей соціальний проект «Пошук дітей», який працює вже в 12 областях України.

Share
Написати коментар
loading...