Реклама

5 тез топ-менеджера IKEA про вихід компанії в Україну

Головний виконавчий директор IKEA у Південно-Східній Європі Стефан Вановербеке в розмові з журналом «Новое Время» розповів про плани компанії та те, як оцінює можливості українського ринку. Наводимо 10 тез із цього інтерв'ю
Čytaty latynkoju
5 тез топ-менеджера IKEA про вихід компанії в Україну
  1. Головна
  2. Історії
  3. 5 тез топ-менеджера IKEA про вихід компанії в Україну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Головний виконавчий директор IKEA у Південно-Східній Європі Стефан Вановербеке в розмові з журналом «Новое Время» розповів про плани компанії та те, як оцінює можливості українського ринку. Наводимо 10 тез із цього інтерв'ю

Чому вийшли в Україну саме зараз

— Україна – це важлива країна для Європи. Тут 40 млн населення, це — великий ринок. Ми знаємо, що ваша економіка стикалася з певними викликами. Але вже в 2015-2017 роках були позитивні зрушення. І ми вважаємо їх стійкими. Чому? Проводиться дуже багато реформ, і вони йдуть в правильному напрямку. Так, купівельна спроможність в Україні зараз не найвища в світі, але ситуація відрізняється в місті та сільській місцевості. Наприклад, в Києві попит є вже сьогодні. А якщо говорити про майбутнє, то ми впевнені: доходи населення будуть лише зростати.

Як IKEA впливає на локальний бізнес

— Місцевим товаровиробникам не варто турбуватися. Поява IKEA на ринку — прекрасна можливість збільшити реалізацію їхньої власної продукції. Ми вже не раз бачили подібні процеси в інших країнах, на які виходили: IKEA створює турборежим для того, щоби люди починали більше цікавитися меблями.

Якими будуть магазини в Україні

— Це формат «магазин в центрі міста». Він буде відкритий в ТРЦ Ocean Mall. Можна сказати, що це— найсучасніша технологія з тих, що зараз застосовуються в IKEA. Основа концепції — шоу-рум аксесуари на площі 6 тис кв. м. Ще у нас буде відділ центрального планування, де за допомогою консультантів можна буде або замовити доставку покупок додому, або вивезти їх самостійно з пункту отримання замовлення. Чому ми думаємо, що за цим майбутнє? Тому що бачимо: молоде покоління, яке живе в містах і виросло з девайсами в руках, стикається з проблемою мобільності. Міста великі, ними не так просто пересуватися. Тому зручність стає важливішою. Набуває значення не тільки цінова доступність, але й комфорт.

Що можна буде придбати в українських магазинах IKEA

Читайте також: В Україні IKEA відкривається у 2019-му в ТРЦ Ocean Mall — ЗМІ

— Асортимент буде той же, що і скрізь, але ми запропонуємо рішення, характерні для місцевого ринку і його потреб. І все це за помірною ціною — це для нас важливий фактор успіху. Плануємо організувати приміщення у вигляді вітальні, кухні, їдальні, дитячої, можливо ігрової кімнати для дітей. Будуть навіть невеликі квартири. Хочемо, щоби таким чином покупець отримував натхнення від наших рішень.

Як розвиватиметься компанія в Україні

— На першому етапі у нас буде працювати 120 співробітників, половина з них — у центральному магазині. Більшість – українці. Якщо говорити про зарплату, то ми пропонуємо своїм співробітникам трохи більш високу винагороду, ніж середня по ринку. І ще у нас хороший соціальний пакет: медична страховка, підтримка декретних відпусток. І всі будуть працювати офіційно, «по-білому». Поки немає керівника IKEA в Україні, але ми працюємо над його пошуком. Це буде іноземний менеджер, але ми прагнемо розвивати й місцеві кадри.

Читайте також: Компанія ІКЕА шукає українських виробників для співпраці

Зараз правильно рухатися покроково. Спочатку відкрити один магазин – це дозволить «промацати» ринок, подивитися, як концепція демократичного дизайну за невисокими цінами буде працювати в Україні. Вже потім ми проведемо оцінку наших операційних показників. Переконаний, що у нас все буде добре, тому що ми розуміємо ринок і вчимося. 40 млн споживачів тут — це божевільний потенціал.

Share
Написати коментар
loading...