Реклама

ДФС презентувала в Одесі «смарт»-митницю

В Одесі презентували роботу нового митного комплексу, де відбуватиметься сканування вантажу, передає Ліга. Бізнес. Як зазначається, смарт-митницю презентували як один з пунктів стратегічних ініціатив розвитку служби до 2020 року
Čytaty latynkoju
ДФС презентувала в Одесі «смарт»-митницю
  1. Головна
  2. Новини
  3. ДФС презентувала в Одесі «смарт»-митницю
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Одесі презентували роботу нового митного комплексу, де відбуватиметься сканування вантажу, передає Ліга. Бізнес. Як зазначається, смарт-митницю презентували як один з пунктів стратегічних ініціатив розвитку служби до 2020 року

В Державній фіскальній службі зазначають, що «смарт»-митниця покликана об’єднати в собі всі процеси, що відбуваються на митниці. Робиться ставка на застосування інноваційних технологій, щоб зробити митне адміністрування швидким і високотехнологічним процесом.

Як це буде працювати?

Смарт-митниця повинна стати багатофункціональною. Зокрема, вона буде використовувати інтелектуальну систему ризиків, видавати дозвільні документи (31 дозвільний документ), проводити електронне декларування, управляти і контролювати всіма ланцюгами поставок. Серед інших функцій — пост-митний контроль, постаудит і контроль митниці за допомогою високотехнологічних технічних засобів.

«Смарт»-митниця передбачає обмін попередньою інформацією з авіалініями, морськими лінійними агентами, МШС, адміністрацією Державної прикордонної служби, NCTS – TIRepd. Наприклад, можна буде отримати інформацію про реєстр номера транспортного засобу, назви товару і ваги.

Що зміниться?

В пунктах пропуску через держкордон застосовуватимуть електронний талон. ДФС зчитуватиме дані у власну інформаційну систему, вноситиме  дані, необхідні для проведення митного контролю, а також буде проводити аналіз ризиків і проставляти позначку «перевірено». Ці нововведення повинні прискорити проведення митних процедур при припиненні кордону.

Декларування товарів на «смарт»-митниці планують проводити за принципом «Єдиного вікна». Планується впровадження процедури автоматизованого випуску товарів у митний режим на основі результатів застосування системи аналізу ризиків.

Передбачається три канали випуску товарів за митними деклараціями:

  • «Зелений канал» — передбачає автоматизований випуск товарів по ТД без додаткової перевірки документів і проведення митного огляду;
    «Жовтий канал» – випуск товарів по ТД проводитиметься після документального контролю;
  • «Червоний канал» (найбільш ризикові операції) — після документального контролю та митного огляду.

Нагадаємо, раніше ми повідомлялиДФС запустила тестову версію електронного чека і його перевірку в е-кабінеті про те, що Державна фіскальна служба запустила тестову версію електронного чека і перевірки чеків в електронному кабінеті.

Share
Написати коментар
loading...