Реклама

Чи буде Україна європейським криптолідером? Підсумки Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv

19 вересня у столиці України відбулася щорічна Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv. За даними організаторів, компанії Smile-Expo, цього року конференцію відвідало 800 осіб, а у фокусі уваги стали ініціативи уряду щодо регулювання блокчейну і криптовалют
Čytaty latynkoju
Чи буде Україна європейським криптолідером? Підсумки Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Чи буде Україна європейським криптолідером? Підсумки Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
19 вересня у столиці України відбулася щорічна Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv. За даними організаторів, компанії Smile-Expo, цього року конференцію відвідало 800 осіб, а у фокусі уваги стали ініціативи уряду щодо регулювання блокчейну і криптовалют

Біля мікрофона мали можливість виступити 40 спікерів із восьми країн: України, Грузії, Чехії, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США. До програми події увійшли доповіді експертів, дискусійні панелі та виставка продуктів блокчейн-індустрії.

Склад спікерів демонструє зміни щодо сприйняття блокчейну в Україні та всьому світі. Декілька років тому експертами Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv були власники успішних IT-компаній, а також розробники, маркетологи, юристи. Зараз значна частина спікерів – чиновники: депутат Верховної Ради України Олексій Мушак, представники державних агентств і комітетів – Костянтин Ярмоленко, Олександр Риженко, Віктор Вишньов і Олексій Вискуб.

Із заробітку на криптовалюті та блокчейні увагу  зосередили на законодавстві, еGovernment і практичному застосуванні розподілених реєстрів.

Доповіді на конференції були розподілені на два потоки:

  • Перший, Innovation Hall, був присвячений впровадженню блокчейну в різноманітні сфери – від держуправління до рітейлу. Основна аудиторія – власники бізнесу.
  • Другий потік, Tech Hall, зібрав розробників, маркетологів та інвесторів: обговорювали технічні рішення на блокчейні, просування проектів і ICO.

Чи буде Україна європейським криптолідером? Підсумки Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv

У фокусі уваги

Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv відкрив модератор Артем Афян, який висловив бачення сучасного стану індустрії. На його думку, негативні новини важливі так само, як і позитивні, адже вони привертають до блокчейну увагу інвесторів.

Народний депутат України Олексій Мушак виступив з роз’ясненнями основних моментів закону про криптовалюти, який нещодавно подано на перше читання до парламенту. Він зазначив, що держава  регулюватиме лише обмін криптовалют на фіат, щоб не допустити відмивання грошей. Також депутат наголосив на неабиякому значенні документа: закон покликаний утримати відтік молодих фахівців із країни, створюючи умови легальної роботи на теренах України.

Віктор Вишньов, генеральний директор ДП «СЕТАМ» OpenMarket (державний аукціон на блокчейні), нагадав, що регулювання криптовалют – питання неоднозначне: «Криптовалютне співтовариство, з одного боку, не бажає регулювання, але з іншого – бажає легалізації».

Про значення законопроекту для країни висловився і Сергій Калінін, директор з інвестицій BlockBit Capital Management. «Якщо хоча б частину з того, що в цьому документі написано, буде реалізовано – ми станемо однією з провідних країн у сфері блокчейну», – переконаний спікер.

Перспективи блокчейн-індустрії в Україні оцінив і Кір Келевра, відомий трейдер і засновник аналітичного ресурсу WhitepaperZ. «Криптоіндустрія – одна з найперспективніших сфер, яка дуже швидко росте і є найприбутковішою, – підкреслив він. – Україна може стати топовою країною на мапі блокчейну вже найближчим часом ».

Альтернативну думку висловив Назар Поливка, співзасновник і партнер Axon Partners. 

Спроби регулювання крипторинку в Україні орієнтовані на пошук золотої середини між бізнесом і споживачем. А більшість країн роблять це з метою залучення закордонних інвестицій і можливістю вписуватися у світовий контекст

Назар Поливка, співзасновник і партнер Axon Partners

Дискусії на Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv

Дискусійні панелі на конференції були жвавими та інформативними. У потоці Innovation Hall відбулася дискусія «Впровадження Blockchain в Україні» за участю Георгія Гівішвілі, CMO Bitfury Group, і представників держструктур України. Учасники сконцентрувалися на практичному застосуванні блокчейну та на плюсах технології. Так, член ради директорів Bitcoin Foundation Ukraine Костянтин Ярмоленко зазначив, що українці щороку витрачають близько мільярда доларів США на хабарі. Він переконаний, що впровадження блокчейну сприятиме у боротьбі з тіньовою економікою.

Чи буде Україна європейським криптолідером? Підсумки Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv

А в Tech Hall говорили про блокчейн і криптовалюти як засоби, які здатні оживити традиційні фінансові ринки. В обговоренні взяв участь експерт з США Тоні Вейс, трейдер, консультант з блокчейну і криптовалют.

Демозона: від картин до біткойноматів

Традиційна виставкова зона в рамках Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv об’єднала понад 40 компаній. Гості побачили диво техніки: обладнання для майнінгу Hotmine з функцією обігріву приміщень; криптомати «Bitcoin» від Paytion, які працюють за принципом платформи.

Розробники софта представили краудфандингову платформу Icoyard, Litenett (мережа з криптоплатежами) та інші додатки на блокчейні.

Незвичайними експонатами стали арт-об’єкти: галерея картин на тему блокчейну, яка розташувалася у просторі виставки.

Організатор виставки, Smile-Expo, дякує учасникам та гостям заходу. У 2018 році компанія проведе ще п’ять блокчейн-івентів. Подробиці – на сайті.

Share
Написати коментар
loading...