Реклама

«Укрпошта» планує видати 7 млн платіжних карток — як це відбуватиметься

Поштовий оператор «Укрпошта» планує видати 5-7 млн банківських карт в разі отримання права надавати банківські послуги. Про це повідомив керівник компанії Ігор Смілянський в інтерв'ю «ЛІГА»
Čytaty latynkoju
«Укрпошта» планує видати 7 млн платіжних карток — як це відбуватиметься
  1. Головна
  2. Креатив
  3. «Укрпошта» планує видати 7 млн платіжних карток — як це відбуватиметься
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Поштовий оператор «Укрпошта» планує видати 5-7 млн банківських карт в разі отримання права надавати банківські послуги. Про це повідомив керівник компанії Ігор Смілянський в інтерв'ю «ЛІГА»

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується уповноважити «Укрпошту» надавати послуги з обслуговування поштових рахунків і здійснювати емісію електронних платіжних засобів. А також  надавати окремі банківські послуги без необхідності отримання банківської ліцензії.

У зв’язку з цим постало питання: чи стане «Укрпошта» банком? Керівництво компанії сподівається, що прийняття відповідного закону дасть можливість надавати банківські послуги вже у жовтні. Як зауважив Смілянський, пошта не може піти, вона — останній оплот цивілізації, доставляє до останнього клієнта. І, як каже, логічно було б максимально наповнити цей останній оплот цивілізації усіма послугами: поштовими, банківськими, фінансовими тощо.

Як «Укрпошта» надаватиме фінансові послуги

За словами гендиректора компанії, в ідеалі планують видати 5-7 млн банківських карток. Поштовий оператор зараз обслуговуємо 4,5 млн пенсіонерів: «Ось вже базова цифра. Це тільки пенсіонери, а в селах живуть не тільки вони. Тому я впевнений, що якщо ми будемо єдиним фінансовим інститутом і зробимо це вигідно і зручно, це спрацює. Якщо бабуся хоче купити соняшникову олію, яке буде коштувати, приміром,  за готівку 30 грн і 28 грн карткою, вона користуватиметься карткою. А нам це буде вигідно, тому що це зниження витрат, це безпека, менше готівки, більше знань про клієнтів. А знаючи більше про клієнта, ми починаємо робити гроші на інформації».

За його прогнозом, в разі прийняття закону «Укрпошта» запустить обслуговування своїх карт протягом року. Смілянський розповів, що зараз компанія встановлює 5 тисяч терміналів для прийому банківських карток: «Після прийняття закону зробимо більше. Якщо бабуся захоче зняти гроші, вона приходить в наш офіс і знімає. Я не вірю в банкомати, тому що потрібна охорона, інкасація — в селі це не так працює».

Смілянський пояснив, що спочатку люди зніматимуть 80% грошей. Через якийсь час — 70%, потім 60% і т.д. «Коли з’явиться впевненість, що набагато зручніше залишити гроші на рахунку, і ми нікуди не втечемо, і навпаки – зручно оплатити безготівково комунальні рахунки швидко і отримати якусь знижку, тоді обсяг кешу буде знижуватися, а безготівкових платежів 1 збільшуватися», — додав він.

Раніше Нацбанк дозволив національним операторам поштового зв’язку брати участь у внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системах та пом’якшив умови видачі ліцензій на здійснення валютних операцій. До речі, в матеріалі Na chasi ми переповідалиІгор Смілянський, «Укрпошта» — про вірус Petya, чат-ботів і сільських листонош на авто виступ на Future Lab 2018 топ-менеджера національного поштового оператора про реформи, комп’ютеризацію сіл та те, як навчити працівників відділень посміхатися.

Share
Написати коментар
loading...