Реклама

У ЄС відмовляються від готівки на користь «безконтакту» — дані Mastercard

В Європі кожна друга транзакція здійснюється безконтактно.  Така технологія є найпопулярнішим способом безготівкових платежів, що підтверджують дослідження Mastercard
Čytaty latynkoju
У ЄС відмовляються від готівки на користь «безконтакту» — дані Mastercard
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У ЄС відмовляються від готівки на користь «безконтакту» — дані Mastercard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Європі кожна друга транзакція здійснюється безконтактно.  Така технологія є найпопулярнішим способом безготівкових платежів, що підтверджують дослідження Mastercard

За рік кількість таких транзакцій зросла на 97%. У більшості європейських країн, серед яких Данія, Греція, Угорщина та Польща, частка contactless оплат у фізичних торгових точках перевищує 50%, зазначають у Mastercard.

Чому в Європі переходять на безконтактну технологію

Країни Європи постійно вдосконалюють регіональну технологічну інфраструктуру. Одним із основних напрямів, що стимулює популяризацію там безконтактної технології, є транспортні системи. Саме тут є найбільша потреба в швидких та безпечних розрахунках, тому кількість безконтактних оплат у громадському транспорті постійно зростає.

«Європейські країни суттєво змінюють платіжну поведінку споживачів, щоб збільшити використання безконтактної технології. Наприклад, у Польщі частка безконтактних транзакцій за рік склала понад 80%. Багато європейських країн успішно будують cashless економіку: населення з легкістю відмовляється від готівки і швидко переходить до використання безконтактних технологій. Ці результати свідчать про «безконтактну революцію» в Європі, оскільки споживачі потребують швидких та зручних методів оплати, яким вони можуть довіряти», — повідомляє прес-служба Mastercard.

Як зазначив президент Mastercard Europe Хав’єр Перес,  характерною особливістю для всіх країн Європи є готовність самих споживачів активно використовувати безконтактну технологію. Спостерігається як на європейських ринках стабільно зростає популярність безконтактної технології завдяки високій довірі споживачів до таких розрахунків.

Як працює технологія в київській підземці

У київському метрополітені вже понад 35 млн поїздок оплачено безконтактними банківськими картками. Щодня здійснюється понад 100 тисяч транзакцій. Mastercard стандартизувати технологію і  до 2020 року всі POS-термінали у Європі будуть безконтактними.

До речі, про те, як транспорт змінює платіжну поведінку людей розповідав директор з розвитку бізнесу MasterCard в Україні Сергій Францішко. В нашому матеріалі навелиСергій Францішко, MasterCard Ukraine: «Транспорт змінює платіжну поведінку людей» основні тези його виступу.

Share
Написати коментар
loading...