Реклама

Що готує урбаністичний фестиваль «Сусіди» в хащах Києва

«Хащі» у центрі Києва стануть місцем проведення урбаністичного фестивалю «Сусіди» з 19 по 28 вересня. «Сусіди» — тема 10-го фестивалю архітектури та урбаністики Варшава в Будові.  
Čytaty latynkoju
Що готує урбаністичний фестиваль «Сусіди» в хащах Києва
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Що готує урбаністичний фестиваль «Сусіди» в хащах Києва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Хащі» у центрі Києва стануть місцем проведення урбаністичного фестивалю «Сусіди» з 19 по 28 вересня. «Сусіди» — тема 10-го фестивалю архітектури та урбаністики Варшава в Будові.  

Цьогоріч організовує фестиваль «Сусіди» колектив Центру візуальної культури (VCRC). Програма заходу розподілена між Варшавою та Києвом тому серед організаторів також  Музей сучасного мистецтва Варшави та Музей Варшави.

Чому в «хащах» 

Місцем проведення урбаністичного проекту стане  вулиця Петрівська, 34 («Хащі») у Києві.  До 1990-х років вулиця сполучала київський Поділ із Верхнім містом. Політичні, соціальні та геологічні катаклізми призвели до занепаду цього маршруту. Місцева забудова була поступово знищена, а на її місці виникли непрохідні хащі.

Після кількох десятиліть занепаду, цю територію зайняли мистецькі спільноти. Прилеглі гаражі стали місцем розвитку музичної контр-культури, ґрафіті, перформативного мистецтва. Спеціально розроблений архітектурний проект Олександра Бурлаки має відродити занедбану територію в інтересах мешканців міста.

В рамках проекту «Сусіди» відбудеться освітня програма, присвячена тематиці «архітектури надзвичайного стану». Це міжнародний рух, націлений на винайдення архітектурних рішень для територій, уражених стрімкою урбанізацією, бідністю, конфліктами та природними катастрофами. Архітектори, історики мистецтва, філософи й урбаністи проведуть серію дискусій, презентацій, воркшопів і музичних подій, присвячених тематиці негативних впливів хаотичної міської забудови в результаті нелегального захоплення просторів, візуальної війни та військової інтервенції.

Програма фестивалю

В програмі проведення воркшопів, лекції українських та європейських архітекторів, музичні та графіті джеми та кінопоказ. В рамках фестивалю відбудется облаштування прилеглої території під керівництвом Formografia design studio (засновники Науково-мистецької платформи «Острів»).

Які лекції читатимуть на освітній програмі

  • Лекція архітектора, головного організатора EASA 2019 Маттія Претолані «Фігури Негативності: елементи архітектури протиріччя»
  • Лекція головного архітектора простору «Сцена» у Дніпрі Томаша Свєтліка «Архітектурна агенція. Малі проекти Томаша Свєтліка»
  • Лекція української архітекторки Дани Косміної.

До слова, раніше ми публікували«У вас може бути правильна ідея, з якою ніхто не згоден» — тези київської лекції професора зі Стенфорда ключові тези з київської лекції Стенфордського професора Білла Барнетта, який розробляв стратегії та кейси для Alibaba, Siemens, Spotify, EA Sports, Facebook, General Motors, HP та Hyundai.

Share
Написати коментар
loading...