Реклама

Нацполіція та «Київстар» підключили 12 регіонів до пошуку зниклих дітей

Соціальний проект «Пошук дітей» працює вже в 12 областях України. Наприкінці тижня його презентували у Вінниці. Нову мобільну послугу України реалізують спільно Національна поліція України та телеком-оператор «Київстар»
Čytaty latynkoju
Нацполіція та «Київстар» підключили 12 регіонів до пошуку зниклих дітей
  1. Головна
  2. Місто
  3. Нацполіція та «Київстар» підключили 12 регіонів до пошуку зниклих дітей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Соціальний проект «Пошук дітей» працює вже в 12 областях України. Наприкінці тижня його презентували у Вінниці. Нову мобільну послугу України реалізують спільно Національна поліція України та телеком-оператор «Київстар»

Український аналог AMBER AlertВ Україні запускається аналог Amber Alert вже пройшов випробування у Києві – там послугу тестували протягом року. Меморандум про співпрацю мобільний оператор та правоохоронці підписали ще у 2017-му. На часі дізнатися, як працюватиме нова послуга в інших українських містах.

Як працюватиме новий сервіс від «Київстар»

Абоненти «Київстар» отримуватимуть короткі текстові SMS-повідомлення з інформацією про зниклих дітей. Сервіс працює на базі SMS-повідомлень і допомагає правоохоронним органам використовувати можливості мобільної мережі для оперативного сповіщення в разі зникнення дітей.

«Ми проаналізували світовий досвід та вирішили, що така послуга із пошуку дітей потрібна і в Україні. Відтепер «Київстар» автоматично формуватиме SMS-розсилку для тих абонентів, які перебувають у радіусі дії базових станцій. Відтак, потенційні свідки зникнення дитини отримуватимуть повідомлення про особу, її персональні дані, фото, обставини, за яких вона зникла», – розповів директор із маркетингу компанії Павло Даніман.

Представник мобільного оператора також зауважив, що перед тим, як формувати розсилку повідомлень із персональними даними дитини, у батьків будуть запитувати дозволу на розголошення цих даних. За його словами, пілотний проект продемонстрував успішні результати: із 76 розсилок всі були успішними, а діти, яких шукали, знайшлися. Наразі вже 16 млн абонентів підключені до розсилок від мобільного оператора. Лише 0,11% абонентів відхилили цю послугу.

Нацполіція та «Київстар» запускають мобільну послугу із пошуку дітей

«За 8 місяців поліцією Вінницької області зареєстровано 179 фактів зникнення дітей, з них 177 — розшукано. Цей проект дуже важливий для поліції, адже після зникнення дитина може стати об’єктом злочинних посягань. Кожне повідомлення про зникнення дитини для поліції — резонанс. Приємно та важливо, що «Київстар» прийняв рішення долучити громаду до пошукових заходів. Це дасть змогу поліції ефективніше працювати», — зауважив начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос під час регіональної презентації послуги.

«Київстар» вже під’єднав до ініціативи «Пошук дітей» Одеську, Херсонську, Миколаївську, Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Харківську, Полтавську, Львівську, Закарпатську, Вінницьку й Київську області, а також місто Київ. До кінця року ініціатива запрацює у всіх регіонах.

Нагадаємо, що Нацполіція із іншим мобільним оператором спільно розслідуватимутьНацполіція та Lifecell тепер спільно розслідуватимуть кіберзлочини кіберзлочини. Поліцейські використовують сучасні технології як для встановлення правопорушників, так і для попередження правопорушень.

Share
Написати коментар
loading...