Реклама

Як зробити навчання у школі цікавішим — досвід EdPro

EdPro — український виробник освітнього обладнання, програмного забезпечення та інтерактивних підручників. Як з'явилась ідея створення компанії та чим є EdPro сьогодні — читайте далі
Čytaty latynkoju
Як зробити навчання у школі цікавішим — досвід EdPro
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як зробити навчання у школі цікавішим — досвід EdPro
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
EdPro — український виробник освітнього обладнання, програмного забезпечення та інтерактивних підручників. Як з'явилась ідея створення компанії та чим є EdPro сьогодні — читайте далі

За півтора роки діяльності компанія стала лідером в зайнятих нішах і розвиває нові напрямки. Серед них — розробка конструктора EdPro Amperia для проведення лабораторних робіт та самостійних досліджень з фізики у 8–12 класах загальноосвітніх шкіл.

Навіщо потрібен цей проект

EdPro — це освітнє рішення: інтерактивна панель (дошка, проектор, інтерактивний екран і комп’ютер в одному приладі) з навчальним програмним забезпеченням mozaBook для усіх шкільних предметів. Додатково компанія пропонує  безкоштовні тренінги і онлайн-навчання вчителів, щоби вони змогли повною мірою скористатися можливостями нової програми.

Кожен вебінар компанії проходять сотні сертифікованих вчителів, які хочуть розвиватися і вміти користуватися сучасними програмами. Найчастіше учасники залишають відгуки-подяки саме за практичні навички для покращення своєї щоденної роботи.

Як все починалося — перші сенсорні дошки

Проект EdPro стартував навесні 2017-го року. Півтора роки тому Юрій, Андрій та Наталія Табачини заснували компанію ТОВ «Едпро Дистрибюшн». Андрій та Юрій з колегами досліджували різні ринки, їздили на технологічні виставки та виробництва у Китаї:

— Ми подивилися, що є у них і що можна зробити в Китаї. Знайшли дуже хороше рішення, вирішили адаптувати його для українського ринку і привезти в Україну вже готовий продукт під нашим брендом, який називається EdPro Touch. Це — унікальний прилад з характеристиками, яких на ринку України ще немає: інтерактивна панель для освіти та бізнесу

Андрій Табачин

EdPro — проект, який робить навчання цікавішим

Паралельно досліджували найкращі освітні програми. Компанія EdPro стала партнером виробника навчального програмного забезпечення Mozaik Education. Влітку 2017 року команда EdPro разом з вчителями-волонтерами переклала українською програму mozaBook, матеріали якої вже локалізовані 24 мовами. Восени тренери почали проводити навчання з роботи із mozaBook для вчителів у Львові.

Перший рік роботи

— Досить швидко стало очевидно, що є лише 2 шляхи: намагатись бути найкращими в тому, що ми пропонуємо ринку або зайнятись чимось іншим. І ми обрали перший шлях. Десятки тисяч кілометрів з презентаціями по країні, сотні персональних демо — від звичайних вчителів до перших осіб держави. А ще була участь у десятках спеціалізованих івентів, залучення до Ради експертів з розробки майбутнього законодавства в сфері освіти — це ті результати нашої команди, якими ми особливо пишаємось.

— Для мене цей рік був етапом дорослішання в бізнесі. Побудувати з нуля весь ланцюжок постачання та реалізації товарів, навчитись на рівних конкурувати в ProZorro, пройти численні процедури сертифікації, навчитись оперативно працювати в умовах абсолютної абсурдності валютного регулювання ЗЕД в Україні, стати значним гравцем на ринку — ось лише кілька основних викликів, які нашій команді вдалося подолати

Юрій Табачин, Співзасновник компанії

EdPro — проект, який робить навчання цікавішим

EdPro сьогодні

Читайте також: Ізраїльська освіта та практики STEAM — чого варто повчитися Україні

У цьому навчальному році понад 300 українських шкіл на уроках користуються навчальною програмою mozaBook, а більше сотні навчальних закладів інтерактивними панелями EdPro. Як кажуть засновники проекту, така популярність програми та приладів серед освітян та учнів пояснюється відповідністю до сучасних освітніх потреб. Вчителі мають інструменти для проведення видовищних, динамічних уроків та пояснення складних тем доступно, візуально. Учні навіть на перервах залишаються, щоб подивитися цікаві 3D-моделі, наприклад, молекул, складних механізмів, процесів в людському тілі чи на планеті. Уроки з фізики, хімії стають популярнішими. З боку вчителів інтерес до вивчення програми не спадає — на кожен вебінар реєструються понад тисячу вчителів.

Цього року в EdPro спільно з видавництвом «Ранок» працювали над створенням інтерактивних підручників. Гриф від МОН України отримав власний інтерактивний посібник «Музична Абетка», а решта підручників — на розгляді.

Завершується розробка конструктора EdPro Amperia та методичок з лабораторних дослідів для школярів. Конструктор дозволяє виконати абсолютну більшість експериментальних робіт шкільного курсу фізики, що стосуються явищ електрики та електромагнетизму. Він містить великий набір пристроїв для проведення експериментів:

  • автономний блок живлення (із можливістю керування вихідної напруги і генерації змінного струму в широкому діапазоні частот) та чутливий мультиметр,
  • лампочки, резистори, котушки, конденсатори,
  • високоомні провідники, напівпровідникові прилади,
  • магніти, навчальний трансформатор, механічний гальванометр,
  • електродвигун, електрохімічна комірка тощо. Для їхнього з’єднання у електричне коло використовуються провідники із магнітними контактами власної розробки.

Блок живлення та мультиметр надають доступ до вимірів через Wi-Fi та дозволяють проводити ряд експериментів у автоматичному режимі. До мультиметра можна приєднувати довільні зовнішні сенсори — температури, тиску, магнітного поля тощо.

Півтора роки активної діяльності в сфері EdTech практика впровадження технологій і нестандартних рішень в освіту для кращого засвоєння знань показали, що в Україні учні хочуть якісно навчатися, а вчителі — працювати на уроках.

Share
Написати коментар
loading...