Реклама

Як придбати в інтернеті справжні квитки на концерти

Фінал літа для багатьох шанувальників музики в Україні завершився розчаруванням: вони придбали підроблені квитки на концерт улюбленого американського гурту — і втратили і гроші, й можливість побувати на шоу. Як вберегтися від підробок, купуючи квитки онлайн?
Čytaty latynkoju
Як придбати в інтернеті справжні квитки на концерти
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як придбати в інтернеті справжні квитки на концерти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фінал літа для багатьох шанувальників музики в Україні завершився розчаруванням: вони придбали підроблені квитки на концерт улюбленого американського гурту — і втратили і гроші, й можливість побувати на шоу. Як вберегтися від підробок, купуючи квитки онлайн?

    Що сталося?

    В Україні в останній день літа відбувся концерт американського гурту Imagine Dragons. Місцем проведення став НСК «Олімпійський», організований агенціями Pop Corn та Gas Concert. Захід мав стати таким, де люди зможуть почути вперше культову групу — але для майже тисячі шанувальників перетворився на розчарування. Як інформує AIN.UA, в інтернеті велику кількість фальшивих квитків продали через сайт несправжнього оператора e-ticket.in.ua, створений у січні 2018 року. Шахраї навіть не пошкодували грошей на масштабну рекламу цього ресурсу в пошуковій видачі та соцмережах.

    Паралельно інші зловмисники, які назвали себе компанією «Консьєрж Сервіс», продавали підроблені квитки на концерт через платформу OLX та власний профіль у соцмережі Instagram. Низка користувачів також скаржилися, що придбані «з рук» оригінальні квитки теж були недійсними.

    Чи буде якось протидіяти цьому кіберполіція?

    За повідомленнями ЗМІ, Кіберполіція України відкрила досудове розслідування, бо має вже понад сотню заяв потерпілих. Карне провадження відкрите за ст. 190 КК України. Подавати до суду мають намір й організатори концерту. Йдеться насамперед про репутаційні втрати через дії шахраїв.

    Представники відповідних структур попереджають громадян, що їм варто бути пильними при купівлі квитків у посередників або на сайтах, про існування яких до недавнього часу не було жодної вичерпної інформації. Так само обережно слід ставитися до продажу квитків через Instagram.

    Як уникнути купівлі підроблених квитків?

    Щоби вам не продали фальшиві квитки на концерти, зверніть увагу на декілька параметрів сайту, на якому ви збираєтесь купити квиток.

    По-перше, перевірте відвідуваність сайту-посередника, якщо це не офіційний дилер квитків на цей захід. Невелика відвідуваність та низькі показники по країні — перша ознака того, що сайт швидше за все є шахрайським. Відсутність даних взагалі — гарантована ознака сайту-«наживки». Перевірити рівень відвідуваності та джерела трафіку можна за допомогою платформи Similarweb.

    Якщо на сайті немає SSL-сертифікатів безпеки — це ще один «дзвінок» про проблеми. Поруч із адресою сайту в рядку браузера немає зеленого «замочку»? Це має вас насторожувати.

    Також радимо у разі сумнівів контактувати безпосередньо з організаторами подій та цікавитися, чи продаються квитки на цей захід через побачений вами сайт із сумнівними характеристиками.

    Якщо всі перераховані вище ознаки вказують на сумнівність онлайн-ресурсу, не варто купувати квитки з його допомогою.

    Як розпізнати фальшивий квиток?

    Найкращий вихід не стати жертвою зловмисників — купувати електронні квитки, а далі або роздруковувати їх, або завантажувати в офіційний додаток і демонструвати штрих-код на екрані під час проходження на концерт. Якщо ж ви все-таки надаєте перевагу паперовим квиткам, зверніть увагу на декілька ознак підробки.

    Справжній квиток завжди друкують на термочутливому папері. На нього наноситься напис не друком фарбою, а як на чеках у супермаркеті — спеціальним термопринтером.

    Якщо елементи, які мають бути голографічними, виглядають як надруковані, а кольорові частини квитка неначе «вилиняли» — це теж ознака того, що квиток підроблений.

    Якщо ви купуєте квиток у когось через сайт оголошень, не забувайте, що штрих-коди дійсні лише 1 раз. Тому попередній власник може легко зробити електронну копію та пройти за нею раніше за вас — і якщо це станеться, то навіть оригінальний квиток, який у вас «на руках», стане недійсним.

    Share
    Написати коментар
    loading...