Реклама

У Києві відкриють 14 торгово-розважальних центрів

До 2020 року в Києві з'явиться 14 нових торгових центрів. З них 3 об'єкти будуть рекордними для Києва і перевищать по площі Lavina Mall і Ocean Plaza
Čytaty latynkoju
У Києві відкриють 14 торгово-розважальних центрів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. У Києві відкриють 14 торгово-розважальних центрів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До 2020 року в Києві з'явиться 14 нових торгових центрів. З них 3 об'єкти будуть рекордними для Києва і перевищать по площі Lavina Mall і Ocean Plaza

До 2020 року в Києві планують відрити 14 торгово-розважальних центрів загальною орендною площею 1,2 млн кв. м. Про це повідомило видання Delo.ua, посилаючись на інформацію консалтингової компанії NAI Ukraine. При цьому найближчим часом очікується відкриття тільки 4 ТРЦ. Це Oasis на Героїв Дніпра, Blockbuster Mall на Бандери, Smart Plaza Obolon і Good Life. Їх поява запланована до кінця 2018 року або на початку 2019 року.

Які ТРЦ відкриють у Києві

Інші об’єкти планують відкрити в 2020 році. 5 торгових центрі з 14 мають площу понад 100 тис кв.м. Отже це будуть:

  • Blockbuster Mall на проспекті Бандери — 187 тис кв. м
  • Ocean Mall — 100 тис кв.м
  • South Mall — 293 тис кв.м
  • East Mall — 200 тис кв.м
  • Kiev Mall на проспекті Бажана — 145,5 тис кв. м.

Серед торгових центрів є і такі, площа яких не перевищує і 10 тис кв.м. Це Smart Plaza Obolon — 8,8 тис. кв.м та Good Life в Печерському районі — 7,5 тис кв.м.

Скільки ТРЦ потрібно Києву

Дані NAI Ukraine свідчать про те, що сьогодні в столиці на кожну тисячу осіб припадає 465 кв. м торговельних площ. Як зауважив директор NAI Віталій Бойко, цим показником Київ все більше наближається до Європи. Наводить приклад, що у Варшаві на кожну 1 тис осіб припадає 717 кв. м. Якщо  зберегти нинішні темпи будівництва ТРЦ, за кілька років можна наблизитися до середньоєвропейського показника — 550 кв.м. Якщо разом з Києвом враховувати ще й ситуацію в області, то вийде менший показник — 403 кв. м.

На думку директора NAI, це свідчить про те, що в області не вистачає якісних торгових площ: «Якщо взяти за основу те, що за неофіційними даними в Києві живе від 4 до 5 млн людей, то в такому випадку на 1 тис. людей припадає лише 300 кв. м. орендних площ, що майже в два рази нижче середньоєвропейської норми.

Необхідність будівництва нових ТРЦ Бойко пояснив тим, що зростання обсягів роздрібної торгівлі України є одним з найвищих серед європейських країн: «За офіційними даними, в грошовому еквіваленті він становить 16 млн доларів, що перевищує сумарний обсяг роздрібної торгівлі країн Балтії».

Додамо, що раніше ми анонсувалиУкраїнські смарт-столи встановлять у київських ТРЦ та ресторанах появу в київських ТРЦ та ресторанах інтерактивних столів компанії Kodisoft.

Share
Написати коментар
loading...