Реклама

ДФС запустить електронний чек

З вересня Державна фіскальна служба вводить пілотний проект по впровадженню електронного чека, передає Укрінформ. Система може бути встановлена на будь-який пристрій — персональний комп'ютер, планшет чи смартфон
Čytaty latynkoju
ДФС запустить електронний чек
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ДФС запустить електронний чек
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З вересня Державна фіскальна служба вводить пілотний проект по впровадженню електронного чека, передає Укрінформ. Система може бути встановлена на будь-який пристрій — персональний комп'ютер, планшет чи смартфон

Про це на засіданні уряду сказав в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан. За його словами, електронний чек передбачає систему повної електронізації системи оподаткування. Завдяки цьому можна буде відстежувати вантаж від його розмитнення в пункті пропуску на державному кордоні до кінцевого споживача: «Це не дасть можливості певним ділкам маніпулювати на будь-яких корупційних проявах і схемах мінімізації з ПДВ»

Що таке електронний чек

Сутність системи «Електронний чек» полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО). Система може бути встановлена на будь-який пристрій — персональний комп’ютер, планшет чи смартфон. Вона доступна, безкоштовна та може бути інтегрована з іншими системами Державної фіскальної служби і бухгалтерськими програмами. Має найвищий ступінь захисту і працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень.

Нагадаємо, Кабмін спростив обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій (РРО) і почав експеримент з використання різних пристроїв в якості касових апаратів.

Які ще нововведення в ДФС

Екс-міністр фінансів Олександр Данилюк також повідомив про розроблені Мінфіном рішеннях, які дозволять перевести книги обліку розрахункових операцій в електронну форму. Окрім цього, розробляється мобільний додаток,  в якому буде частина функціональності електронного кабінету платника податків.  Екс-міністр також повідомив про підготовку законопроекту щодо видачі ідентифікаційного коду одночасно з паспортом.

Раніше ми повідомлялиДФС запустила новий онлайн-сервіс для податкових накладних, що для платників податку на додану вартість ДФС запровадила новий онлайн-сервіс. Він забезпечує візуалізацію повної інформації щодо податкової накладної. Облік даних ведеться з урахуванням всіх зареєстрованих до неї розрахунків коригування кількісних і вартісних показників.

Share
Написати коментар
loading...