Реклама

Google навчила мобільний додаток читати вголос контент із сайтів

Мобільний додаток Google Go запустили у 2017 році — цими днями компанія оголосила про появу нової опції. Відтепер мобільний помічник зможе читати контент із сайтів на екрані
Čytaty latynkoju
Google навчила мобільний додаток читати вголос контент із сайтів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Google навчила мобільний додаток читати вголос контент із сайтів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мобільний додаток Google Go запустили у 2017 році — цими днями компанія оголосила про появу нової опції. Відтепер мобільний помічник зможе читати контент із сайтів на екрані

Мобільний додаток від Google під назвою Go є пришвидшеним способом для мобільного пошуку в мережах, де потрібно заощаджувати трафік, а також для смартфонів попередніх поколінь, де менше вільного простору. За словами представників компанії, наступний крок у розвитку додатку пов’язаний із стрімким зростанням кількості тих, хто навчається, шукає контент та переглядає новини по всьому світі.

Як працюватиме оновлений додаток

За словами представників Google, попри стрімке зростання кількості відео- та аудіоконтенту, в інтернеті однаково домінують довгі тексти, які не завжди просто читати у транспорті чи за межами дому. Нова опція дасть змогу за допомогою браузера в Google Go читати контент зі сторінок сайту вголос без потреби проглядати текст. Користувач може просто запустити додаток та поставити режим читання вголос для подальшого прослуховування обраного тексту. Режим читання працює 28 мовами навіть для підключень у 2G-мережах. Також у компанії кажуть, що додаток споживатиме мінімальний обсяг трафіку. В основу технології покладено можливості штучного інтелекту. Він визначає, які частини тексту є важливими, а які ні, і читає вголос лише найголовнішу інформацію.

Окрім зручності для читання довгих текстів, компанія також пропонує використовувати цей механізм для прослуховування рецептів під час приготування страв чи новин під час руху в транспорті, вирішення декількох робочих завдань одночасно тощо. У майбутньому корпорація обіцяє додати голосові можливості для прослуховування текстового контенту до інших своїх додатків — для цього використовуватимуть штучний інтелект.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиGoogle Assistant розповідатиме лише добрі новини про запуск нової опції в Google Assistant: прослуховувати можна лише добрі новини.

Share
Написати коментар
loading...