Реклама

IT Arena — 27 фактів про одну з наймасштабніших IT-конференцій країни

З нагоди Дня Незалежності України зібрали 27 найцікавіших фактів про IT Arena — одну із наймасштабніщих технологічних подій України та Східної Європи, яка стартує вже за місяць. А наприкінці історії на вас чекає бонусна можливість
Čytaty latynkoju
IT Arena — 27 фактів про одну з наймасштабніших IT-конференцій країни
  1. Головна
  2. Історії
  3. IT Arena — 27 фактів про одну з наймасштабніших IT-конференцій країни
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З нагоди Дня Незалежності України зібрали 27 найцікавіших фактів про IT Arena — одну із наймасштабніщих технологічних подій України та Східної Європи, яка стартує вже за місяць. А наприкінці історії на вас чекає бонусна можливість

До вашої уваги 27 цікавих, а часом зовсім неочікуваних фактів про одну з наймасштабніших конференцій України.

Історія виникнення

Місце проведення конференції — «Арена Львів». Цей стадіон було збудовано спеціально до футбольного чемпіонату Європи  Euro-2012. Арена розрахована на 34 915 глядачів, а розмір одного екрану на стадіоні дорівнює площі середньостатичної однокімнатної квартири.

Спочатку конференцію планували як великий локальний івент, але за 5 років вона виросла до масштабів однієї з найбільших техконференцій Східної Європи. Три роки поспіль IT Arena була названа найкращою технологічною конференцією країни за версією порталу DOU.

27 Неочікуваних Фактів про IT Arena

Відвідуваність та наповнення: глядачі та спікери

За час існування конференції її відвідали понад 7 тис учасників зі всіх куточків України та з-за кордону. Були навіть відвідувачі з ПАР, Південної Кореї, Австралії. 2018 року організатори очікують близько 2,5 тис відвідувачів.

IT Arena — перша повністю англомовна конференція такого масштабу в Україні

Перша конференція складалась аж із 11 потоків — від IT-атсорсингу до Data Science. Зараз IT Arena фокусується на 4 відгалуженнях індустрії: Business, Technology, Product та Startup.

77% всіх cпікерів конференції — закордонні. Чимало з них представляють глобальні компанії як Google, eBay, Soundcloud, Amazon, Uber, Bayer та низка інших.

Час пошуку спікера на IT Arena в середньому триває більше 4 місяців.

27 Неочікуваних Фактів про IT Arena

Цікаві факти

  • Cеред найцікавіших речей, які вимагали райдери — папуга, що розмовляє, та пляшка шампанського, за якою організаторам довелось їхати до Польщі.
  • Символом IT Arena є Аріна — уособлення штучного інтелекту, яка має власну Facebook-cторінку.
  • В середньому відвідувач IT Arena робить 16 тис кроків за 1 день конференції.
  • Загальна кількість людей залучених до організації конференції (включно з монтажниками, відеопродакшном, фотографами) становить 828 осіб.
  • Щороку до проведення долучається 100+ волонтерів.
  • У 2017 році відвідувачі IT Arena випили 20 738 чашок кави.
  • Керівником охорони під час IT Arena 2017 був Василь Вірастюк — володар титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу».

27 Неочікуваних Фактів про IT Arena

Стартапи на конференції

Читайте також: Український стартап SolarGaps отримав €50 тис від Єврокомісії

2 роки тому на конференції було представлено перший український електрокар — Synchronous. Ззовні він нагадує середньовічну карету та вже використовується як шатл для готелів.

Одним із найуспішніших стартапів, представлених на цій конференції, стала компанія Solar Gaps — жалюзі з сонячними батареями, які дозволяють використовувати альтернативну енергетику, навіть якщо ви живете в квартирі. Стартап вже залучив більше $1 млн інвестицій.

У 2016 році одним з ключових спікерів конференції стала Естер Дайсон — найвпливовіша жінка в світі технологій за версією видання The New York Times. Естер мріє дожити до 120 років та провести старість на Марсі. Поки ж вона активно інвестує в стартапи, котрі пов’язані з медициною та космосом.

У 2017 році організатори перенесли третій день конференції зі стадіону до історичного центру Львова. Метою мітапів було створення неформальнішої атмосфери для відвідувачів події та можливість познайомитися з містом для не-львів’ян. Відвідувачам такий формат сподобався. 2018 року відбудеться вже 50 мітапів у різних локаціях старого Львова.

— Якщо враховувати всі суб-події, за час однієї конференції відвідувачі витрачають 40 год на нетворкінг. Подейкують, що на IT Arena нетворкають навіть інтроверти

організатори IT Arena

27 Неочікуваних Фактів про IT Arena

Ще трохи цікавих фактів

  • Одного разу спікер переплутав Україну та Угорщину через схожість написання назв його рідною мовою. До останнього він був впевнений, що летить на IT Arena до Будапешта.
  • Конференція відома своїми гучними афтепаті. У 2016 роц, вечірки переросли в open-air фестиваль електронної музики — Futureland Festival. Серед попередніх хедлайнерів — Netsky та Сassius.
  • У 2016 році компанія Ring, яка займається розробкою IoT рішень для дому, представляла свої розробки на Tech Expo під час IT Arena. Вже у 2018 році цю компанію придбала корпорація Amazon за понад $1 млрд.
  • Наймолодшому учаснику IT Arena було трохи менше 1 року. На конференції діє окрема Kids Zone, де дітей навчають програмувати, поки їхні батьки на лекціях.

27 Неочікуваних Фактів про IT Arena

  • Щороку на конференцію запрошують студентів. Наприклад, у 2017 році IT Arena відвідало 500+ студентів, які навчаються на інноваційних технічних програмах у львівських вишах.
  • Один з ключових спікерів IT Arena 2017 Александр Нікс потрапив в епіцентр резонансного скандалу з Facebook. Його компанію Cambridge Analytica звинувачують у витоку даних 50 млн користувачів.
  • Тричі проведення IT Arena співпадало з проведенням футбольних матчів чи боксерських боїв на стадіоні. Відвідувачі сприймали це як приємний бонус до загальної програми події.

Бонусний факт: до Дня Незалежності УкраїниКазка, та не вигадка: Як 27-річна Україна вела власний Instagram IT Arena традиційно дарує знижку 27% на всі види квитків. Сьогодні — останній день дії знижки. Придбати квитки можна за посиланням.

Share
Написати коментар
loading...