Реклама

Як ми тестували робоче місце у Coworking Platforma

Від редакції: Журналістка Na chasi провела один робочий день у Coworking Platforma — і розповідає про свої враження від цього коворкінгу, а також про те, чому фрілансеру тут працювати краще, аніж вдома
Čytaty latynkoju
Як ми тестували робоче місце у Coworking Platforma
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як ми тестували робоче місце у Coworking Platforma
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: Журналістка Na chasi провела один робочий день у Coworking Platforma — і розповідає про свої враження від цього коворкінгу, а також про те, чому фрілансеру тут працювати краще, аніж вдома

Головне, що варто знати

Coworking Platforma займає весь 4-й поверх бізнес-центру Leonardo у Києві. Пройшовши всю локацію від початку до кінця, можна навіть втомитися, бо простір насправді величезний. Тут — понад 2 тис кв. м: достатньо місця, аби об’єднати кілька десятків різних компаній, стартапів та фрілансерів під одним дахом, де вони могли б обмінюватися досвідом.

Резидентом коворкінгу можна стати не менш ніж на місяць. Для цього не потрібні жодні депозити чи будь-які гарантійні внески. Місце у лаунж-зоні коштує $100 на місяць, в опен-спейсі — $200. Якщо ж вашому проекту потрібен окремий офіс, це теж можна організувати. Вартість такого абонементу починається від $250 за 1 особу. Це —  середня ціна серед решти коворкінгів у центрі Києва.

Інфраструктура

Coworking Platforma розташований на вулиці Богдана Хмельницького у Києві і працює цілодобово.

Карти Google намалювали мені приємний маршрут: їдьте по «червоній» гілці до метро «Театральна», а звідти пройдіть 400 м. Маршрут від «Театральної» до головного входу в бізнес-центр я подолала за 4 хвилини. Так само зручно можна дістатися й від станції метро «Золоті Ворота», куди жителям «зеленої» гілки метрополітену значно комфортніше їздити.

Аби дістатися додому після робочого дня, я замовляла Uber. Від Богдана Хмельницького до метро «Васильківська» поїздка обійдеться 88 грн, до метро «Харківська» — 122 грн.

Поруч розташовані центральні вулиці міста: Хрещатик та бульвар Шевченка

Проте в центрі Києва завжди було складно знайти місце для паркування авто —  тож для подорожі сюди краще обирати інший транспорт.

Окрім кафе, що знаходиться всередині самого Leonardo, для обідньої перерви тут є багато інших варіантів. У пішій доступності — ресторани італійської та японської кухні, кілька затишних кав’ярень та фаст-фудів, є бургерна та заклад здорового харчування.

Атмосфера

Сьогодні за вікном — 30 градусів тепла, а всередині коворкінгу —  свіжо, проте не морозно: тут комфортно у відкритому одязі, тож в мене не виникло термінової потреби надягати на себе усе, що трапляється під руку (як це буває після годинного перебування під офісним кондиціонером).

Відчуваю, що тут безпечно: люди спокійно лишають ноутбуки, щоб піти по каву.

Ніхто не боїться за власні речі —  тут всюди відеокамери спостереження, а двері між зонами відкриваються карткою-ключем.

Коли йдеш усім поверхом в пошуку ідеального місця для роботи, перше, що впадає в око — різні зони мають абсолютно різні дизайни, кольори та тип освітлення. Можна обирати той лаунж, що до смаку.

Щойно присівши, одразу абстрагуюся і поринаю у роботу. Лише за 2 години зустрічаю перший фактор, який відволікає — і це не чиїсь гучні балачки, а фоновий звук кавомашини

Зручності та швидкість інтернету

Всередині Platforma є зони для друку документів, кухня, Skype-кімнати. Також тут ви знайдете переговорні кімнати та лекційний зал на 120 людей — і навіть душ. В період, коли немає гарячої води вдома, це — прекрасний порятунок від «чайника та тазика».

Окрім безкоштовних кавових машин, тут можна зварити фірмову каву Nuare, яка продається для резидентів вдвічі дешевше за ціни кав’ярень завдяки партнерським домовленостям.

За моїми спостереженнями, Wi-Fi у Coworking Platforma швидкий. Усі ж знають, що інтернет —  це «слабке місце» чималої кількості коворкінгів: в багатьох локаціях він працює день через день, тож мені могло просто пощастити. 

Тому я вирішила розпитати місцевих «старожилів», не говорячи про те, що я — журналістка. У фіналі розмови, що закрутилася, я дізналася: рідко трапляється, що інтернет не працює. А якщо й трапляється — його завжди швидко лагодять, тож не доводиться йти працювати додому

Лаунж-зони

Увесь поверх ділиться на 3 зони: 3 лаунж-зони, опен-спейси та приватні офіси.

Існує 3 різних лаунжі — і за концепцією, і за популярністю серед резидентів, і за функціональністю. У лаунжі можна сидіти на будь-якому місці, не закріпленому за вами.

Перший лаунж, на який натрапляєш за кілька кроків від ліфту, стійко асоціювався в мене з кав’ярнею Central Perk з серіалу «Друзі»

Ви мали би пам’ятати диван, на якому 10 сезонів просиділа компанія друзів, теревенила та пила каву з великих чашок. І цей простір у Coworking Platforma нагадує саме ту культову кав’ярню.

В цій зоні було людно, тут зазвичай є лише декілька вільних місць. Якщо для роботи обов’язково потрібна розетка, у «коричневій» зоні їх найбільше. Окинувши оком зал, я попрямувала просто до панорамного вікна. І не помилилася: з вікна добре видно купол сучасного Будинку вчителя, де в революційні часи функціонувала Центральна Рада. Панорама надихає любителів історії —  сидячи в кріслі, уявляла, як допізна тут любили попрацювати Грушевський та Винниченко.

Coworking Platforma

Але за моїм особистим переконанням, найзручніше місце у цьому коворкінгу — «жовтий» лаунж.

Ця зона — найтихіша, адже, просидівши тут понад годину, я побачила тут лише троє нових людей, які зайшли. А ще —  тут найзручніше: чесно кажучи, навіть на домашньому дивані не так м’яко сидіти.

Третій лаунж, в якому я опинилася протягом дня — це зона біля лекційного залу. Тут встановлені столи для більярду та тенісу. Це — центр тяжіння Platforma, тому тут розгортається найживіший нетворкінг. З одного боку, це —  велика перевага. А з іншого — це може бути проблемою для таких аудіалів, як я, яким складно зосередитися без повної тиші.

Опен-спейси у Coworking Platforma

Наступна зона —  опен-спейс. Хоч я і перебувала тут у вівторок вдень, це — найкраще місце, аби зосередитися, адже тиша — ідеальна.

У кожного резидента — особисте місце, закріплене за ним

 Також коворкери мають особисті шафи та доступи до 7 переговорних кімнат, які вміщують від 4 до 15 осіб. А ще вони мають доступ до лаунж-зон —  тож можуть змінювати місце роботи, коли набридає сидіти за своїм місцем.

Приватні офіси

Хоч вас двоє, хоч вас 30 — офіси-трансформери вмістять всіх. Їхня «фішка» —  перегородки-конструктори, тож стіни можна пересунути так, як треба резиденту.

Якщо команда збільшується —  можна прибрати стіни і додати сусідній офіс до вашого. Так зробило вже кілька команд, повністю зайнявши деякі офісні зони з видом на Київський Оперний театр.

Хто належить до місцевих резидентів

У коворкінгу Platforma в Leonardo помітно, що люди тут — більш бізнесові: проводять зустрічі, мають тисячі справ. Адміністратори кажуть, що у другій Platforma, що знаходиться на метро “Лісова”, переважає творча молодь. А ще кажуть, що резиденти з Лісової навіть їздять разом відпочивати, організовують барбекю та вечірки.

За підрахунками адміністраторів, 80% коворкерів в Leonardo — айтішники. В цих стінах можна зустріти декілька цікавих резидентів.

Наприклад, тут можна потоваришувати з працівниками Mellanox, які розробляють мережеве обладнання для HP та IBM, чи поспілкуватися з представниками найбільшої геймерської спільноти України

Також тут можна попити каву з командою норвезької компанії Scandic Solar, що проектують сонячні батареї, пограти в теніс зі стартаперами, що працюють над створенням боту Signal Lawyer чи порадитися з крипто-спеціалістами, яких тут аж 3 команди.

Можливості для резидентів

Два слова, які змушують мене заздрити усім резидентам: «Масаж. Щосереди». Так, щосереди сюди приходить професійний масажист, аби розтерти усі затерплі спини резидентам коворкінгу.

Читайте також: Coworking Platforma — на кого чекає новий коворкінґ-простір

2 рази на місяць тут організовують так звані Happy Hours —  це нетворкінг для резидентів з за бокалом вина чи склянкою соку. Організатори міксують формати: запрошують то музикантів, то команду з окулярами для віртуальної реальності, щоби мешканці коворкінгу могли вдосталь пограти.

Також тут щотижня відбуваються лекції з менеджменту, програмування, нових технологій та підприємництва. Окрім лекцій, для резидентів передбачено безкоштовний (або зі знижкою) вхід на заходи Арт-заводу Платформа (наприклад, «Вулична Їжа» чи «Білі Ночі»).

Висновок

Як фрілансерка, я відчула тут дух ком’юніті, чого часто бракує саме віддаленим працівникам — це комунікації, поради від колеги, дружньої small talk в черзі по каву, настільного футболу під час обіду чи можливість показати сусідові мем, над яким сам смієшся увесь день.

Зарезервувати місце

Share
Написати коментар
loading...