Реклама

В Україні відремонтують понад 3 тис мостів

Міністерство інфраструктури виділить мільярд доларів на ремонт більш ніж трьох тисяч українських мостів. Ремонтні роботи реалізують до 2022 року. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян
Čytaty latynkoju
В Україні відремонтують понад 3 тис мостів
  1. Головна
  2. Місто
  3. В Україні відремонтують понад 3 тис мостів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міністерство інфраструктури виділить мільярд доларів на ремонт більш ніж трьох тисяч українських мостів. Ремонтні роботи реалізують до 2022 року. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян

На балансі «Укравтодору» знаходиться майже 6 тис мостів. Ще 10 тисяч є власністю місцевих обласних адміністрацій. Мінінфраструктури та «Укравтодор» планують відремонтувати більшу половину з них: ремонту потребують 2,5 тисячі мостів, ще тисяча знаходиться в аварійному стані.

Коли відремонтують мости

Володимир Омелян пояснив, що за минулий рік вдалося відремонтувати всього близько 300 мостів. Але інвестиції передбачають щорічне зростання: наступного року об’єм коштів, виділених на реконструкцію мостів, збільшать за рахунок акцизу на паливо. Ремонтні роботи планують реалізувати до кінця 2022 року.

Нагадаємо, що в Україні у цьому році активно будують та відновлюютьСтало відомо, які дороги оновлять та збудують в Україні у 2018-му дороги. Основна програма передбачає бюджет 6,6 млрд грн. В її основі – продовження ремонтних робіт по всій країні на ділянках доріг, які почали ремонтувати в 2017 році.

Всі ремонти здійснюються за маршрутним принципом. Крім того, є 5 окремих бюджетних програм з окремим фінансуванням. В цілому, в січні-лютому поточного року з Дорожнього фонду на дороги державного значення вже надійшло 2,3 млрд грн. Всього в 2018 році на фінансування дорожньої галузі заплановано направити 44 млрд грн.

Через Дорожній фонд заплановано використати 32,6 млрд грн, за окремими інвестиційними проектами – 11,4 млрд грн і через митний експеримент – 6 млрд грн. На проект GО Highway  планується виділити 4 млрд грн. У ході його реалізації повністю відремонтують дорогу від Львова до Умані. Друга програма дозволить продовжити ремонт траси М-03 Київ-Харків-Довжанський, на який буде виділено 2 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на завершення будівництва обходу навколо міста Лубни Полтавської області та закінчення ремонту на ділянці Харків – Слов’янськ у Харківській областях.

Share
Написати коментар
loading...