Реклама

Як використати опитування в Instagram Stories для мікробізнесу

«Історії» в найпопулярнішій мобільній соціальній мережі Instagram помилково сприймають лише як розважальний елемент. Але нещодавно туди додалася функціональність опитувань — і малий бізнес цілком може нею скористатися. Розбираємося, як саме
Čytaty latynkoju
Як використати опитування в Instagram Stories для мікробізнесу
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як використати опитування в Instagram Stories для мікробізнесу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Історії» в найпопулярнішій мобільній соціальній мережі Instagram помилково сприймають лише як розважальний елемент. Але нещодавно туди додалася функціональність опитувань — і малий бізнес цілком може нею скористатися. Розбираємося, як саме

Загалом віджет для запитань в Instagram Stories — найкоротший спосіб залучити до діалогу аудиторію так званих «міленіалів» та «покоління Z». Крім того, не варто забувати, що такі опитування неанонімні — а отже, ви одразу будете бачити, хто який фідбек вам надає. Є низка сценаріїв, за якими можна рухатися, використовуючи запитання до вашої аудиторії підписників у Instagram.

Робота з відгуками

Це — найочевидніший із сценаріїв, особливо для мікробізнесу. Ваших читачів в Instagram можна попросити про відгуки, загальну оцінку чи про короткі ідеї щодо покращення ваших послуг (особливо якщо йдеться про заклади громадського харчування, перукарні тощо).

Формулювання переліку частих запитань та відповідей

В цьому випадку віджет опитування в Instagram Stories може стати інструментом для того, аби систематизувати найчастіші запити від клієнтів та те, чим вони цікавляться. Часті питання та відповіді на них можна також згодом опублікувати у форматі «історії» у вашому Instagram-профілі — і надалі періодично практикувати подібні режими діалогу.

Організація та проведення конкурсів серед читачів у профілі

Ще один очевидний сценарій, котрий добре спрацьовує для мікробізнесу. Правильна відповідь через віджет принесе найпершому, хто її дав, знижку на ваші послуги, подарунковий сертифікат, «підвішену» каву чи будь-яку іншу дрібницю, яка стане приємним приводом для ваших читачів позмагатися за звання «найрозумнішого», «найкмітливішого» чи «найшвидшого».

Читайте також: Instagram пропонує вести спільні онлайн-трансляції

Замовлення новинок у вашому Instagram-магазині

Низка українських мікробізнесів використовують Instagram-профілі не лише як вітрини для своїх товарів та послуг, але й у якості безпосереднього каналу продажів. Раніше покупця треба було скеровувати на зовнішню форму, сайт чи телефон для продовження діалогу та оформлення товару чи послуги, яка сподобалася. Із появою питань у Stories можна використати їх в якості форми прийому заявок. Публікуєте фото чи відео конкретного товару — і тут же форма для замовлення.

Тестування нових концепцій чи пропозицій

Не впевнені, що нове меню, новий товар чи комплект товарів сподобаються вашим покупцям? Гіпотезу теж можна перевірити за допомогою опитування. Так само можна перевіряти варіанти логотипів, дизайнів, концепції нових страв. Покупці чи відвідувачі виявляються безпосередньо залученими у процес прийняття рішення. А як відомо, люди люблять грати в ігри та обожнюють, коли їхня думка має значення для улюблених брендів чи компаній.

«Мозковий штурм»

Бракує ідей для нових постів у блозі чи нових підписів під вашими Instagram-публікаціями? Спробуйте залучити аудиторію до цього процесу. ставте конкретні питання щодо тем, актуальних проблем чи цікавих історій, які хотіли би почути або можуть самі розповісти ваші підписники. Декілька днів таких опитувань — і у вас готовий перелік тем для вашого контент-райтера, фотографа чи SMM-ника.

Вивчення змін у цільовій аудиторії

Читайте також: Як ми випробували IGTV і що з цього вийшло

Instagram має вбудовану аналітку, котра показує для бізнес-сторінок кількість переглядів, розподіл цільової аудиторії за містами, віком. Однак детальніше вивчити інтереси, сімейний стан, хобі чи частоту відвідування вашої сторінки без додаткової інформації вам не вдасться. Застосовуйте запитання, аби періодично уточнювати відомості про ваших найактивніших читачів та глядачів.

Активація промо-кодів чи знижок

Роздали промо-коди, але не маєте посадкової сторінки, яка би збирала їх при замовленнях? Згадуємо про потенціал форму запитань для збору замовлень — й аналогічним чином збираємо замовлення із промо-кодами від ваших покупців. Це позбавить їх потреба щоразу писати в повідомлення на сторінці Instagram.

Організація сесії питань та відповідей під час офлайн-заходів

Для тих, хто періодично організовує зустрічі та міні-конференції у офлайн-форматі, корисним буде зібрати заздалегідь запитання від підписників у соцмережах. Віджет питань в Instagram Stories вам у цьому допоможе. Також можна таким чином збирати запитання від аудиторії в залі та на заході просто під час його проведення (особливо, якщо ви організуєте фото- та відеотрансляцію заходу для Instagram-підписників і маєте модератора, який стежитиме за активністю на вашій сторінці та за тематичними хештеґами під час заходу).

Share
Написати коментар
loading...