Реклама

Стартап із Черкас вивів стімпанк-годинники на Kickstarter

2 моделі годинників на основі старих радіоламп — проект розробників з Черкас користується популярністю на платформі Kickstarter
Čytaty latynkoju
Стартап із Черкас вивів стімпанк-годинники на Kickstarter
  1. Головна
  2. Новини
  3. Стартап із Черкас вивів стімпанк-годинники на Kickstarter
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
2 моделі годинників на основі старих радіоламп — проект розробників з Черкас користується популярністю на платформі Kickstarter

Серія годинників Nixie включає 2 моделі — Nixoid та Glower. Годинники показують час завдяки трубкам на основі старих газових радіоламп.

Як працюють годинники

За основу розробники взяли радіолампи із товстого скла, які виготовляли свого часу у радянській промисловості для потреб оборонної сфери. За словами авторів, вони провели порівняльне тестування різних ламп від виробників із США, Німеччини, Японії, але найнадійнішими виявилися старі лампи з колишній оборонних складів радянської армії. Завдяки ним годинники мають стімпанк-вигляд.

Модель Nixoid використовує катодні трубки IN-16 з динамічним перемиканням струму. Годинник показує час у форматі 12- чи 24-годинного часу. Живлення здійснюється за рахунок вбудованої батареї літій-полімерного типу, яку не можна замінити, але можна підзаряджати, на 220 мАгод, 5V DC. Підключення здійснюється за допомогою micro-USB. Розміри годиннка складають 55 мм у діаметрі та 20 мм завтовшки. Годинник також комплектується 22-мм ремінцем та сумісний із ремінцями Gear S3 чи будь-якими іншими завширшки у 22 мм.

Стартап із Черкас вивів стімпанк-годинники на Kickstarter — і вже зібрав $10 тис

Модель Glower використовує трубки IV-9, має батарею 200 мАгод, діаметр 49 мм та завтовшки у 18 мм. Обидва годинники можна підзаряджати від комп’ютерів чи павербанків по USB. Підтримати проект можна за посиланням на платформі Kickstarter — для отримання годинника потрібно зробити внесок від $195.

Нагадаємо, раніше ми розповідалиСмарт-годинники у 2020 році приноситимуть $150 млн від продажів — прогноз про очікувані обсяги продажів смарт-годинників у світі на 2018—2019 роки.

Share
Написати коментар
loading...