Реклама

Ілон Маск хоче побудувати Gigafactory в Європі

CEO Tesla розпочав перемовини із представниками урядів двох європейських країн стосовно розміщення на їхній території фабрики, що вироблятиме акумуляторні батареї для будинків та електромобілів
Čytaty latynkoju
Ілон Маск хоче побудувати Gigafactory в Європі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Ілон Маск хоче побудувати Gigafactory в Європі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
CEO Tesla розпочав перемовини із представниками урядів двох європейських країн стосовно розміщення на їхній території фабрики, що вироблятиме акумуляторні батареї для будинків та електромобілів

Компанія Tesla, що випускає електромобілі з такою ж назвою, веде перемовини з урядовцями Німеччини та Нідерландів щодо побудови першого власного заводу на теренах Європи. Якщо перемовини будуть вдалими, це стане першим випадком, коли Ілон Маск запустить виробництво на європейському континенті.

Що європейським урядовцям пропонує запустити Ілон Маск

Згідно з даними The Wall Street Journal, завод — це фабрика із виготовлення акумуляторів, відома як Gigafactory. Поки що перемовини перебувають на початковій стадії. За словами Ілона Маска, які наводить видання, завод може з’явитися на кордоні однієї з країн так званої «зони БеНіЛюкс» (Бельгія — Нідерланди — Люксембурґ). Станом на 2018 рік у компанії Tesla вже відкрито дослідницький центр в Прюме (на кордоні між ФРН та Бельгією й Люксембурґом).

Це — не єдиний напрямок закордонної експансії для Ілона Маска. Раніше в Шанхаї було укладено угоду щодо спорудження на території Китаю заводу для випуску електромобілів потужністю в 500 тис одиниць. Причина такого кроку — так звана «торгівельна війна» між США та КНР і ЄС, коли різні сторони почали запроваджувати зустрічні мита та квоти на постачання імпорту.

Зараз у компанії Tesla — лише один складальний завод. Його розташовано у Фрімонті, Каліфорнія. Акумулятори виготовляють у Ріно, Невада. Раніше в українських ЗМІ з’являлася інформація про наміри уряду запропонувати співпрацю Маску щодо створення тут власного виробництва. У компанії Tesla це жодним чином не прокоментували.

Ми вже інформувалиМайданчик для Hyperloop з’явиться в Україні вас про запуск майданчика, де випробовуватимуть Hyperloop One в Україні. В цей проект свого часу також інвестував Ілон Маск. Підприємець відомий своїми масштабними проектами та інвестиціями в космічну та транспортну галузі.

Share
Написати коментар
loading...