Реклама

Facebook переконує: не має модераторів з РФ для України

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін провів зустріч з представниками компанії Facebook під час перебування з робочим візитом у Лондоні на запрошення уряду Сполученого Королівства
Čytaty latynkoju
Facebook переконує: не має модераторів з РФ для України
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Facebook переконує: не має модераторів з РФ для України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін провів зустріч з представниками компанії Facebook під час перебування з робочим візитом у Лондоні на запрошення уряду Сполученого Королівства

Як повідомили у прес-службі Мінінформполітики, провідна фахівчиня компанії з питань політики соціальної мережі у сфері контртероризму Д-р Ерін Марі Салтман, керівниця напрямку політики Facebook у Центральній та Східній Європі Габріела Чех та заступник Міністра обговорили процес вдосконалення політик соцмережі та їхньої імплементації відносно українських користувачів.

Що повідомили у Facebook

Представники соціальної мережі запевнили Дмитра Золотухіна в тому, що в питаннях імплементації політик цієї компанії немає жодного конфлікту інтересів, а саме – громадяни РФ не здійснюють модерації контенту, створюваного українськими користувачами, та не мають впливу на процес прийняття рішень щодо блокування та видалення контенту, який порушує стандарти спільноти.

Разом з тим, представники соцмережі Марка Цукерберґа запевнили, що будуть розширені можливості більш ретельного та докладного пояснення користувачам суті порушень стандартів спільноти, які вони вчинили, а також буде вдосконалюватися можливість оскаржувати рішення про блокування контенту користувачів.

Дмитро Золотухін, у свою чергу, ознайомив представників компанії з ситуаціями, які викликають глибоке занепокоєння з боку Міністерства інформаційної політики України, щодо можливих порушень свободи слова внаслідок блокування українських журналістів і блоґерів. Сторони досягли домовленості підтримувати обмін інформацією стосовно конкретних ситуацій з блокуванням українських користувачів, за умов наявності детальних відомостей щодо причин та обставин блокувань. Представники Міністерства зможуть за необхідності направляти деталізовану інформацію про блокування українських користувачів для додаткового розгляду на предмет наявності фактів порушення стандартів спільноти в цій соцмережі.

Читайте також: Що означатиме інформаційна війна для 2018-го — і як її виграти

Раніше масові скарги на блокування користувачів з боку адміністрації Facebook лунали під час проведення Чемпіонату світу з футболу, коли модератори блокували доступ та можливість використання соцмережі за негативні відгуки на сторінці FIFA з боку українських користувачів. Днями ситуація повторилася після масового негативного оцінювання українськими користувачами сторінок «Суспільного телебачення» та телеканалу «UA:Перший». В обох випадках представники соцмережі жодним чином не коментували ситуацію, але зі сторінок зникали найрейтинговіші коментарі та оцінки популярних користувачів. Також часто блоґери та журналісти з України скаржаться на блокування своїх сторінок внаслідок впливу ботів та ведення інформаційної війни. Повільно приймаються й рішення щодо блокування фейкових новин та спільнот, що поширюють антиукраїнську пропаганду — попри масовий характер скарг на такі групи та сторінки, більшість із них продовжує працювати.

Нагадаємо, раніше стало відомYouTube витратить $25 млн на боротьбу із фейковими новинамио, що YouTube витратить $25 млн на боротьбу з фейковими новинами.

Share
Написати коментар
loading...