Реклама

Названо регіони із найвищою середньою зарплатою у 2018-му

У червні найбільшу середню заробітню плату зафіксовано у Донецькій області. Її розмір сягнув 9 тис 774 грн. Про це повідомили у Мінекономрозвитку і торгівлі України
Čytaty latynkoju
Названо регіони із найвищою середньою зарплатою у 2018-му
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Названо регіони із найвищою середньою зарплатою у 2018-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У червні найбільшу середню заробітню плату зафіксовано у Донецькій області. Її розмір сягнув 9 тис 774 грн. Про це повідомили у Мінекономрозвитку і торгівлі України

За даними міністерства, середня номінальна заробітна плата в Україні за червень 2018 року становила 9141 грн. Це — у 2,5 рази більше за «мінімалку» і на 24,2% більше торішніх показників червня. На часі дізнатися, які регіони найбільше платять за виконану роботу.

Хто з областей у трійці лідерів та кому найбільше платять 

Статистика свідчить, що найбільше в Україні платять працівникам галузі фармацевтики, фінансових та страхових напрямків, а також працівникам сфери ІТ та телекомунікацій. Найбільша середня заробітна плата по регіонах у червні:

  • Донецька область — 9774 грн,
  • Київська область — 9481 грн,
  • Дніпропетровська область — 9065 грн.

Відзначимо, що в Україні значно зрослиСтало відомо, як зросли інвестиції в українські ІТ-компанії інвестиції в українські ІТ-компанії. Згідно з дослідженням, в 2017 році було укладено 44 угоди, а в 90% провідними були іноземні інвестиції  (наприклад, General Catalyst, IVP, Spark і Almaz Capital), але за участю українських інвесторів.

Іноземний капітал становив 96% загального обсягу інвестицій. У 2016 році і раніше розподіл зовнішнього і локального капіталу було практично рівним. Загальний обсяг інвестицій в українські ІТ-компанії за останні 5 років становив $630 млн — в тому числі за участю провідних світових інвесторів, — що свідчить про розвиток і стійкість галузі в умовах економічних і політичних проблем країни.

У 2017 році українські стартапи залучали інвестиції в першу чергу від венчурних фондів (90%), а також від бізнес-янголів (6%) і на краундфандінових платформах (3%). Найбільшими розкритими угодами 2017 року стали $110 млн інвестицій в Grammarly, $30 млн — у BitFurry, $10 млн — у Petcube і  $7 млн  — в People.ai.

Share
Написати коментар
loading...