Реклама

Як успішно провести ICO у 2018 році

«Сьогодні можна забути про проведення ICO як хайпового явища», — переконаний Влад Шостал, менеджер ICO-проектів у агенції «Ольшанський та партнери». За його словами, нині правила дій на ринку ICO змінюються щомісяця — і він ділиться деякими корисними сайтами та рекомендаціями для тих, хто планує емісію власних токенів та залучення під них фінансування
Čytaty latynkoju
Як успішно провести ICO у 2018 році
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Як успішно провести ICO у 2018 році
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«Сьогодні можна забути про проведення ICO як хайпового явища», — переконаний Влад Шостал, менеджер ICO-проектів у агенції «Ольшанський та партнери». За його словами, нині правила дій на ринку ICO змінюються щомісяця — і він ділиться деякими корисними сайтами та рекомендаціями для тих, хто планує емісію власних токенів та залучення під них фінансування

Для початку, варто зрозуміти, що таке ICOICO — що це таке і як це пов’язане з криптовалютами, прочитавши публікацію на нашому сайті.

Влад Шостал — менеджер проектів та маркетинговий консультант щодо проектів на bockchain та проведення ICO у агенції Olshansky & Partners. Він першим створив портрет ICO-інвестора на ринку Східної Європи та РФ. За його словами, з початку 2018 року кількість кампаній з токенами, що не досягли софт-кепу і провалилися (тобто не залучили навіть мінімальної кількості фіатних грошей під емісію токенів на першому етапі, достатніх для розвитку проекту) продовжує зростати. Слід забути про часи, коли виключно ажіотаж приносив у проект кошти інвесторів. Як слід чинити в таких реаліях і чи можна провести успішне ICO?

Сайти з лістингами ICO

Вартість: від $50 тис

Необхідно також розглянути рейтингові агентства, які проведуть незалежний аудит вашого проекту та підготують звіт про інвестиційну привабливість вашого розміщення токенів:

  • icorating.com — беруть $20 тис за звіт + розсилку по базі інвесторів

  • icobench.com — від 0,05 BTC за аудиторський звіт

  • tokentops.com — від 0,5 ETH за звіт

  • digrate.com — 1 BTC за звіт

Шостал рекомендує отримати висновок щодо вашого проекту від однієї з аудиторських платформ чи агенцій, а вже потім працювати з безкоштовними та платними лістингами для подальшого підвищення інтересу до вашого проекту.

Як залучати трафік

Розміщувати рекламу можна тут:

  • Рекламні кампанії у Google та Facebook — попри заборону та обмеження, рекламні баннери подібних кампаній періодично однаково тут з’являються;

  • Розміщення у спеціалізованих рекламних сервісах:

    • cointraffic.io — з мінімальним бюджетом від $10 тис

    • coinzilla.io — з мінімальним бюджетом від 0,05 BTC

    • a-ads.com — з будь-яким мінімальним бюджетом.

Читайте також: В Україні запустили цифровий рейтинг журналістів та експертів

Шостал радить почати роботу з традиційними каналами трафіку Google, Facebook, а також підключити ретаргетингові сервіси на кшталт Adroll. Ближче до початку продажу токенів слід також залучити спеціалізовани криптомережі (але там слід перевіряти якість трафіку).

Чи потрібне вам роад-шоу і скільки на це слід витратити

Вартість — від $30 тис

Одна з базових, але важливих складових для успішного випуску токенів — це роад-шоу: зустрічі з важливими інвесторами, представниками фондів та пулів. Слід також давати інтерв’ю, проводити виступи на конференціях та мітапах, вести власний блог. Варто постійно спілкуватися з потенційними інвесторами у різних країнах усіма доступними способами. Перелік заходів на 2018 рік можна знати на таких сайтах:

Представник «Ольшанський і партнери» радить:

  • Під час відбору конференцій для участі ти виступів звертайте увагу на спікерів: чи є вони інвесторами, учасниками фондів та важливими постатями для криптоіндустрії (потенційними радниками).

  • Зверніть, чи в програмі конференції передбачено пітч-сесії та можливість для участі різних проектів.

  • Консультуйтеся з радниками, які можуть запропонувати конференції, варті вашої уваги.

Витрати на PR

Витрати — від $50 тис

Був час, коли ICO було настільки захоплюючим, що запуск будь-якого з них мав практично миттєвий успіх. На жаль, в ці дні такого немає. Це означає, що вам доведеться більше працювати, щоб отримати підтримку та довіру своєї аудиторії. Варто сформувати сильну команду. У вас повинно бути декілька редакторів, перекладачів та менеджерів, які шукатимуть майданчики, комунікуватимуть з журналістами, виданнями, платформами та організаторами заходів.

Читайте також: Що варто знати про 10 найпопулярніших криптовалют

Контент-план слід сформувати на основі наявного у вас продукту та ринку. Теми для контенту генеруйте, спираючись на історію продукту, аналітику специфіки сайтів, де буде опублікований цей контент. Звертайте увагу на відвідуваність цільового сайту, правила розміщення матеріалів та вимоги до статей.

Варто також звернути увагу на Telegram-канали з топовими релевантними тематиками та рекомендаціями щодо контенту. Працювати над текстами слід постійно. Створюйте гарні історії та досліджуйте, як ваш проект впливає на аудиторію в усьому світі. Важливо, аби ваші тексти пробуджували емоції у читача. Тако слід регулярно інформувати читачів та потенційних інвесторів про перебіг вашої кампанії та генерувати вірусний контент. На запити журналістів можна відповідати за допомогою майданчиків deadline.media та helpareporter.com.

Вартість SMM та crowd-маркетингу

Вартість — від $25 тис

На основі свого досвіду Влад Шостал виокремлює декілька ключових сфер: Twitter, Facebook, Medium, Reddit, Bitcointalk. Вони чудово підходять для спілкування з зацікавленими сторонами. На додаток до блогів та форумів, ви повинні мати сайт для оперативної комунікації. На цю роль добре підходять месенджери — Telegram, китайський Wechat і корейський KakaoTalk.

Слід зазначити, що успіх складається з максимально живого та швидкого реагування ком’юніті-менеджерів. Інформуйте аудиторію про хід реалізації проекту, на яких виставках та конференціях вас представлено, з якими партнерами ви уклали угоду про співпрацю, хто приєднався до проекту як консультант.

Також не обмежуйте свої пошуки і зазирніть до тематичних груп на різних майданчиках:

  • Тематичні саб-реддіти (гілки на Reddit): r/CryptoTechnology, / r / icocrypto, /r/Cryptocurrency, r/Crypto_Currency_News

  • Обговорення на платформі Quora: Тут є низка обговорень з крипто-тем, в яких ви можете стати учасниками і розповісти про ваш проект. Ви також можете запустити рекламу через свій вбудований рекламний кабінет. Головне — не використовувати стоп-слів та пройти модерацію відповідно до рекламної політики на цій платформі.

Читайте також: Андрій Великий: «ICO — не легкий і не швидкий спосіб залучити гроші»

Маленька підказка: є розширення для Google Chrome — Data Miner. Воно дає змогу збирати запитання щодо необхідних ключових слів із статистикою: кількістю користувачів та відповідей. Вивантаживши цю інформацію в Excel-таблицю, ви можете швидко вибрати цільові запитання, а потім розпочати роботу з ними.

Вебінари та як їх використовувати

Вартість — від $500

Довіра та увага клієнтів — це те, за що борються всі засновники та маркетологи проектів при виході на ICO. Вебінари — відмінний робочий інструмент у цьому випадку, який дозволяє розповісти про свій проект, компанію та команду, відповісти на часті питання аудиторії, прибрати бар’єри для інвесторів, які цікавляться придбанням токенів.

За словами Шостала, вони в агенції використовують платформу webinarjam.com, працюючи у 2 напрямках:

  • Стадія перша: ми робимо трансляції наживо у Facebook після того, як запускаємо промо для публікації.
  • Стадія друга: ми проводимо вебінар і запускаємо його на автоповтор. На сайті розміщуємо розклад, в якому зазначаємо, коли вебінар буде активним. Коли користувач переходить на сторінку вебінару, він може переглядати цей веб-семінар наче у реальному часі, ставлячи питання, на яке модератор може відповісти, написавши відгук.

Ринок ICO є дуже динамічним середовищем. Через кілька днів законодавство може змінитися, як і політика ключових каналів для залучення інвесторів, а отже, доведеться адаптувати стратегію до нової реальності. У цьому випадку чим більше інструментів, справ, контактів у вас буде в цій сфері, тим легше буде вам справлятися з труднощами.

Share
Написати коментар
loading...