Реклама

У великих містах хочуть створити пересадкові вузли

Щоб пересадка з одного виду транспорту на інший в місті не викликала в людини незручностей, планують створити транспортно-пересадкові вузли, передає прес-служба Кабміну
Čytaty latynkoju
У великих містах хочуть створити пересадкові вузли
  1. Головна
  2. Місто
  3. У великих містах хочуть створити пересадкові вузли
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щоб пересадка з одного виду транспорту на інший в місті не викликала в людини незручностей, планують створити транспортно-пересадкові вузли, передає прес-служба Кабміну

Запровадити транспортні хаби у великих містах потрібно, щоби сформувати якісне сполучення між маршрутними мережами пасажирського транспорту. Серед завдань — покращити регулювання пасажиропотоків і підвищити зручності пересадок пасажирів між різними видами транспорту. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Як це має допомогти людям

«У більшості країн Європи та світу пересадка з одного виду транспорту на інший займає мінімум часу та не завдає людям зайвих незручностей. Ми хочемо, щоб в українських великих містах всі маршрутні мережі також були якісно поєднані між собою транспортно-пересадковими вузлами. Містам це допоможе сформувати правильну логістику та взаємозв’язки між всіма основними видами транспорту та регулювати пасажиропотоки. Для людей це комфорт та швидкість пересування», — сказав Парцхаладзе.

Де повинні знаходитися транспортно-пересадочні вузли

Транспорті вузли слід розміщувати переважно в периферійній зоні міст або на підходах до центру міста для обмеження в’їзду в центральну зону індивідуального транспорту.

  • Міжнародні транспортні вузли слід розміщувати біля аеропортів, залізничних вокзалів, портів.
  • Регіональні чи приміські — біля автостанцій, приміських залізничних станцій.
  • Міські — біля станцій швидкісних видів транспорту (метрополітену, швидкісного трамвая, міської залізниці), в місцях перетину кількох видів пасажирського транспорту та в районах великих громадських чи торгових об’єктів.

Транспортно-пересадкові вузли повинні забезпечувати максимально комфортну та швидку пересадку пасажирів з одного виду транспорту на інший. Тому відстань від пішохідних підходів до зупинок не повинна перевищувати 200 м.

Витрати часу на здійснення пересадок не повинні перевищувати 10 хв з урахуванням часу на очікування. Якщо ж проектування передбачає, що дальність пішохідних підходів перевищує нормативну, то щоб скоротити час на пересадку треба використовувати локальні транспортні системи — ескалатори та травелатори.

Оновлені Державні будівельні норми офіційно вступають в дію з 1 вересня 2018 року.

Приклад транспортно-пересадкового вузла. Фото: meyerandassociates.co.za

Транспортно-пересадковий вузол. Фото: nodes-interchanges.eu

До речі, про те, чого українцям не вистачає у міській інфраструктурі, можна почитатиБліц: Чого українцям не вистачає у міській інфраструктурі в нашому бліці. 

Share
Написати коментар
loading...