Реклама

В рейтингу кращих університетів світу є 6 українських вишів

До щорічного рейтингу найкращих університетів світу, який складає британська компанія Quacquarelli Symonds, увійшли вищі навчальні заклади України. Про це повідомляє онлайн-журнал Platfor.ma
Čytaty latynkoju
В рейтингу кращих університетів світу є 6 українських вишів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. В рейтингу кращих університетів світу є 6 українських вишів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До щорічного рейтингу найкращих університетів світу, який складає британська компанія Quacquarelli Symonds, увійшли вищі навчальні заклади України. Про це повідомляє онлайн-журнал Platfor.ma

Щорічно британська компанія Quacquarelli Symonds складає рейтинг найкращих університетів світу. Цього разу їх кількість складає 959, шість з яких — українські.

Що це за рейтинг університетів

QS World University Rankings – глобальне дослідження і рейтинг найкращих університетів світового значення за версією британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS).

Складається він на основі анкетування роботодавців і викладачів з усього світу. Цього року до списку потрапили 959 університети з усього світу. При цьому на шести позиціях знаходяться українські виші:

  • Місце в проміжку з 401 по 410 займає Харківський національний університет ім. Каразіна;
  • 411-420 – Київський національний університет ім. Тараса Шевченка;
  • 501-550 – Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського»;
  • 701-750 – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;
  • 801-1000 – Донецький національний університет ім. Стуса та Сумський державний університет.

Перші 4 місця зайняли американські виші. Лідером став Массачусетський технологічний інститут. Далі йдуть Стенфорд, Гарвард та Каліфорнійський технологічний інститут. Після цього чотири підряд місця займають британські заклади: Кембрідж, Оксфорд, University College London та Imperial College London.

До слова, раніше ми повідомлялиВосени 2018-го у світі запустять перший blockchain-університет, що оксфордські професори мають намір створити якісно новий університет на базі blockchain. Розробкою проекту переймається компанія Woolf Development. Її засновником став професор факультету філософії Оксфордського університету Джошуа Броггі. Він також згуртував низку однодумців із числа колег-викладачів. За їхніми задумами, новітні технології допоможуть усунути низку проблем у вишах. Серед них британці називають високу вартість навчання, бюрократичні перепони, низку адміністративних витрат та порівняно низькі заробітки для викладацького складу. 

Share
Написати коментар
loading...