Реклама

lifecell збирається створити мережу інтернету речей

Мобільний оператор lifecell і оператор мережі інтернету речей IoT Ukraine починають побудову першого сегмента мережі Інтернету речей, використовуючи технологію LoRaWAN, інформує Ліга. Бізнес  
Čytaty latynkoju
lifecell збирається створити мережу інтернету речей
  1. Головна
  2. Новини
  3. lifecell збирається створити мережу інтернету речей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мобільний оператор lifecell і оператор мережі інтернету речей IoT Ukraine починають побудову першого сегмента мережі Інтернету речей, використовуючи технологію LoRaWAN, інформує Ліга. Бізнес  

Тестова експлуатація інтернету речей запланована на серпень, а першим етапом спільного проекту стане покриття Києва.  Партнером виступила компанія IoT Ukraine.

Що про це відомо

На даний момент починається встанвлення перших 40 базових станцій. Це дозволить покрити більше 90% території міста і дасть можливість підключити близько 200 000 пристроїв.

LoRaWAN — технологія передачі даних, що дозволяє забезпечити найбільше покриття та швидку передачу даних між гаджетами. Щоб використовувати цей стандарт ліцензія не потрібна.

Під час першого етапу проекту планується тестування онлайн рішення для розумного міста, логістичних сервісів, моніторингу навколишнього середовища, розумного будинку і так далі. В прес-релізі зазначаєтся, що отримані дані будуть використані клієнтами для тестування функціональних можливостей платформи і датчиків технології Інтернету речей стандарту LoRaWAN. Серед постачальників додатків і гаджетів є як відомі світові, так і українські розробники і виробники.

В коментарі Ліга.Бізнес президент компанії IoT Ukraine Олег Стефанюк, зазначив, що інвестиції в запуск мережі склали сотні тисяч доларів. Що стосується співпраці з іншими мобільними операторами, то у IoT Ukraine були контакти з Київстар і Vodafone. Однак Київстар, ймовірно, будуть акцентуватимуть увагу на розгортанні мережі NarrowBand-IoT поверх LTE. А Vodafone поки що не виявили свою зацікавленість.

«У нас концепція побудови національної мережі, як опорної мережі інтернету речей, на якій може бути сформована екосистема інтернету речей країни. Це розробники додатків, гаджетів, датчиків, платформ, рішень тощо. Наше завдання — створити середовище», —  зауважив Стефанюк.

Про те, як виглядає Лабораторія інтернету речей Львівської Політехніки та яким чином хочуть відродити у місті інженерну культури можна дізнатися з матеріалуЯк виглядає Лабораторія інтернету речей Львівської Політехніки Na chasi.

Share
Написати коментар
loading...