Реклама

Центр Вінниці очищують від реклами

У Вінниці в усій центральній частині міста розпочався демонтаж рекламних вивісок на комерційних будівлях. Демонтаж проводять на тих будівлях, власники закладів яких не з’явилися до департаменту архітектури та містобудування мерії, аби погодити власну рекламу
Čytaty latynkoju
Центр Вінниці очищують від реклами
  1. Головна
  2. Місто
  3. Центр Вінниці очищують від реклами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Вінниці в усій центральній частині міста розпочався демонтаж рекламних вивісок на комерційних будівлях. Демонтаж проводять на тих будівлях, власники закладів яких не з’явилися до департаменту архітектури та містобудування мерії, аби погодити власну рекламу

Впорядкувати рекламні вивіски на центральній вулиці цього обласного центру планують до вересня 2018 року. Як заявляють у мерії, зовнішній вигляд центральної частини міста має бути естетичним та привабливим, а вивіски на будівлях – сприяти покращенню візуальних якостей міського середовища, збереженню автентичності та туристичної привабливості головної вулиці.

Якими будуть вивіски після оновлення

Працівники департаменту архітектури і містобудування міської ради у Вінниці розробили єдину комплексну схему розміщення вивісок, у якій вказані детальні вимоги до розміщення рекламних матеріалів на фасадах будівель по вул. Соборній, технічні та просторові характеристики. Вони враховуть такі параметри, як висота літер, розмір інформаційної таблички, кольорова гама тощо.

Стосовно вже демонтованих вивісок, їх віддадуть власникам або ж місто на них заробить. «Ми продовжуємо системну роботу по заміні вивісок на вулиці Соборній. Власники цих вивісок зможуть звернутися до КП «Архітектурно-будівельний сервіс» і — після сплати всіх витрат на демонтаж — забрати ці конструкції. Якщо ж власники не заберуть їх, вивіски будуть продані на аукціоні», —цитує у facebook прес-служба ВМР заступника головного архітектора міста Євгена Совінського. На початку червня 2018-го місцевих підприємців збирали і знайомилиУ Вінниці презентували концепцію єдиного оформлення вуличних вивісок із комплексною схемою розміщення вивісок на центральній вулиці Вінниці.

Підприємці, які звернулися до департаменту архітектури і містобудування міської ради, мають демонтувати свої вивіски до 15 серпня і замінити їх на нові. Якщо ж вони цього не зроблять, то отримають попередження про примусовий демонтаж конструкцій

«До кожного будинку ми підійшли окремо і розробили комплексну схему. Зовсім мало залишається фризових конструкцій. Здебільшого це будуть об’ємні літери з підсвіткою чи без на вибір підприємця. Вони мають бути такими, аби не перекривати декор фасадів і не спричиняти додаткового навантаження при сприйнятті фасаду. Всі літери вирівняють під один розмір – 30 см, місце розміщення варіюється в залежності від композиції фасаду. До кожного випадку – індивідуальний підхід. Підприємці, які звернулися до департаменту архітектури за виготовленням технічної документації протягом червня, отримали її безкоштовно. Це близько 150 підприємців що складає 80% від загальної кількості», — говорить Євген Совінський.

Досвід упорядкування вивісок в єдиному стилі в центральній частині міста вже є у Івано-Франківська. Там цим займаєтьсяЮрій Филюк, «Тепле місто»: «Наша головна мета — навчити людей не чекати, що “хтось все зробить”» ініціативна група від організації «Тепле Місто».

Share
Написати коментар
loading...