Реклама

Що таке Garmin Pay і як цим можуть скористатися українці

24 липня 2018-го в Україні запрацював сервіс Garmin Pay — він поповнить низку доступних можливостей для безконтактної оплати українськими власниками банківських карток. Прес-служба Mastercard в Україні роз'яснює, що це за сервіс і для чого він потрібен
Čytaty latynkoju
Що таке Garmin Pay і як цим можуть скористатися українці
  1. Головна
  2. Історії
  3. Що таке Garmin Pay і як цим можуть скористатися українці
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
24 липня 2018-го в Україні запрацював сервіс Garmin Pay — він поповнить низку доступних можливостей для безконтактної оплати українськими власниками банківських карток. Прес-служба Mastercard в Україні роз'яснює, що це за сервіс і для чого він потрібен

    62% носимих пристроїв до 2020 року матимуть функцію оплати. Запуск Garmin Pay в Україні продовжує світовий тренд безконтактних оплат та інтернету речей: на додачу до платежів смартфонами, Mastercard раніше вже запустив оплати в один дотик для годинників, зокрема і в Україні, а також можливості оплати смарт-кулонами та аксесуарами.

    Що таке Garmin Pay?

    Це — сервіс безконтактних платежів, аналогічний Google PayПриватБанк та Google оголосили про запуск Android Pay та Apple PayТочка зору: Як експерти оцінюють роль та можливості Apple Pay, які нещодавно запустились в Україні. Із 24 липня 2018-го він доступний для клієнтів «ПриватБанку», котрі є власниками карток Mastercard та інших платіжних систем. Рішення працює з використанням технології токенізації платежів, де безпеку оплат держателів карток Mastercard забезпечує платформа токенізації MDES. Новий платіжний сервіс орієнтований, у першу чергу, на людей, які ведуть активний спосіб життя та займаються спортом — а отже, мають годинник чи крокомір марки Garmin.

    Як скористатися новим сервісом для миттєвих платежів?

    Для використання розумного годинника Garmin як платіжного пристрою необхідно встановити на смартфон додаток Garmin Connect. Далі слід підключити смартфон до годинника і додати банківські картки. Для оплати достатньо активувати годинник, обрати іконку гаманця на екрані, ввести пароль і піднести пристрій до терміналу. Завдяки технології токенізації під час платежу від пристрою до терміналу передається зашифрований ключ замість даних платіжної картки.

    З якими ще брендами працює Mastercard над впровадженням безконтактної оплати?

    У напрямку оплати годинниками Mastercard у світі працює з такими брендами як Fitbit, Montblanc, NXP, Swatch та іншими. В Україні платежі за допомогою годинника раніше були представлені рішенням Watch2Pay, яке вперше в країні реалізував Mastercard на основі технології безконтактної оплати. Також працює сервіс Apple Pay для Apple Watch. Навесні 2018 року спільно з «ПриватБанком» та стартапом MAWI Solutions був розроблений платіжний фітнес-браслет MAWI Pay. Він, за словами розробників, ідентифікує свого власника за допомогою електрокардіограми.

    Компанія активно розвиває напрямок інтернету речей і співпрацює з виробниками каблучок та фітнес-товарів. Також серед реалізованих у цій сфері проектів Mastercard – платіжні рукавички для гольфу та розумний холодильник для оплати покупок через додаток. В основу таких безконтактних платежів покладено використання токенів із зашированими даними.

    Навіщо потрібні подібні можливості?

    «За даними наших досліджень, 37% українців хотіли би розраховуватися за допомогою носимих пристроїв – це один із найвищих показників серед європейців. Ми бачимо те, як оплати смартфоном стрімко завоювали підтримку користувачів – за рік число токенізованих оплат Mastercard серед українців зросло в 14 разів. Сьогодні ми робимо для цього ще один крок, запускаючи в Україні оплати з Garmin Pay», – зазначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні.

    Читайте також: Інфографіка: Любов і MasterCard — який зв’язок між платежами та почуттями

    «ПриватБанк разом з нашими партнерами – міжнародними платіжними системами – запускає новий платіжний сервіс для активних людей, що займаються спортом і пропагують здоровий спосіб життя, – говорить голова правління ПриватБанку Петр Крумханзл. – Я особисто і більшість топ-менеджерів нашого банку постійно займаємося спортом, і з запуском нового сервісу стали одними з перших його користувачів».

    Як дізнатися, чи підтримує ваш годинник платежі за допомогою Garmin Pay?

    Серед годинників, що підтримують Garmin Pay, в Україні доступні такі серії:

    • Fenix 5 Plus,
    • vivoactive 3 і vivoactive 3 Music,
    • Forerunner 645 і Forerunner 645 Music.
    • детальніше про усі годинники Garmin можна дізнатися на окремому сайті.

    Share
    Написати коментар
    loading...