Реклама

НБУ по-новому розраховуватиме курс гривні до долара

Нацбанк переглянув методику розрахунку офіційного курсу гривні до долара. Осучаснено джерела даних, що використовуються для його розрахунку. Змінили також  і час  оприлюднення курсу — він буде на 2 години раніше, повідомляє прес-служба фінрегулятора
Čytaty latynkoju
НБУ по-новому розраховуватиме курс гривні до долара
  1. Головна
  2. Креатив
  3. НБУ по-новому розраховуватиме курс гривні до долара
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нацбанк переглянув методику розрахунку офіційного курсу гривні до долара. Осучаснено джерела даних, що використовуються для його розрахунку. Змінили також  і час  оприлюднення курсу — він буде на 2 години раніше, повідомляє прес-служба фінрегулятора

Нацбанк розраховуватиме офіційний курс по-новому і наблизить час його оприлюднення.

Як тепер обраховуватимуть курс

Тепер офіційний курс гривні до долара США розраховуватиметься на підставі інформації про всі угоди з купівлі-продажу доларів США на умовах «тод», «том» і «спот», які в день розрахунку офіційного курсу укладалися банками на міжбанку з іншими банками та з НБУ, та інформація про які надавалася НБУ торговельно-інформаційними системами до 15:30 відповідного робочого дня.

Згідно з повідомленням, нова методика розрахунку передбачає двоступеневу систему відсікання угод, параметри яких з різних причин відхиляються від параметрів переважної більшості угод відповідного дня, а, отже, такі угоди є не репрезентативними для їх врахування при обрахунку офіційного курсу гривні до долара США.

Спершу із наявного ряду угод відсікаються усі угоди, курс за якими відхиляється від середньоарифметичного за всіма угодами більше ніж на 2%. Потім відсікаються угоди, курс/обсяг яких відхиляється від середньоарифметичного курсу/обсягу більше ніж на 2 стандартних відхилення.

Обрахунок офіційного курсу гривні до долара буде здійснюватись як середньозважене за усіма угодами, що лишилися після відсікання. Офіційний курс буде оприлюднюватись на сайті Національного банку до 16 години, тобто на 2 години раніше ніж зараз.

Нагадаємо, що досі офіційний курс гривні до долара США розраховується як середньозважене значення за усіма наведеними вище міжбанківськими угодами за день за даними Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України, тобто без відсікання нерепрезентативних угод.

Як обраховуватимуть довідковий курс гривні до долара

Окрім офіційного курсу гривні до долара, НБУ також здійснюватиме щоденний розрахунок довідкового курсу гривні до долара США.

«Він буде обраховуватися за тією ж методикою, що й офіційний курс гривні до долара, однак його обрахунок буде здійснюватися на підставі даних про угоди, укладені на міжбанку до 12 години, і оприлюднюватиметься на сайті Національного банку до 12:30», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писалиУ Нацбанку розповіли про обсяги прямих іноземних інвестицій, що Національний банк оцінив обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ), здійснених за рахунок коштів вітчизняного походження у 2010-2017 роки (так звані round tripping інвестиції).

Share
Написати коментар
loading...