Реклама

🚗 В Україні запустили додаток для зв’язку з власниками автомобілів

В Україні запустили додаток, через який можна написати повідомлення автовласникові, маючи тільки номер реєстрації автомобіля. Про це повідомляє Autogeek
Čytaty latynkoju
🚗 В Україні запустили додаток для зв’язку з власниками автомобілів
  1. Головна
  2. Новини
  3. 🚗 В Україні запустили додаток для зв’язку з власниками автомобілів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні запустили додаток, через який можна написати повідомлення автовласникові, маючи тільки номер реєстрації автомобіля. Про це повідомляє Autogeek

Молодий український стартап Autogram допомогає написати будь-якому власникові автомобіля, який  зареєстрований в системі. Для реєстрації в месенджері потрібен номер телефону і держномер автомобіля.

Чим корисний додаток Autogram 

Створити додаток, в якому можна знайти власника транспорту за держномером його авто розробників наштовхнули проблеми з особистого досвіду. Розробник iOs Петро Шпагін розповідає, що навесні йшов по вулиці, побачив машину з розбитим заднім склом і явними слідами крадіжки речей з салону авто. Хлопець викликав поліцію: «Багато часу пішло, щоб знайти номер телефону і зв’язатися з власником авто. У цей момент і прийшла ідея зробити зручний додаток для такого роду випадків».

Співзасновник проекту Сергій Гридін також зіштовхнувся з подібними випадками:

«У нас в ЖК взимку вічна проблема зі снігом і паркувальними місцями. Приїжджаєш ввечері, а стати просто ніде. І доводиться запарковувати когось і залишати папірець із номером телефону. Щоб в 4 ранку тебе розбудили і попросили звільнити місце. Наскільки було б зручніше зв’язатися з сусідом по ЖК і просто домовитися, чия машина буде виїжджати пізніше, і вирішити ці питання заздалегідь».

Засновники стартапу виділяють дві задачі, які вирішує їх додаток. Перша — інформаційна. Водій може зв’язатися із кермувальником тієї ж моделі авто, щоб дізнатися  як той встановив, приміом, автобагажник.

Друга задача — екстренна. Існує багато випадків, коли потрібно екстрено зв’язатися з власником авто. Наприклад, автомобіль заважає проїзду, ДТП, крадіжка майна з салону, відкрито вікно, тварина в автомобілі в жаркий день, горить лампочка в салоні, евакуація автомобіля і багато інших ситуацій, які потрібно вирішити негайно.

Також при користуванні Autogram є можливість екстреного шаблонного повідомлення, яке прийде у вигляді звичайного SMS-повідомлення. Це трохи підвищує шанси бути поміченим, якщо стандартне повідомлення від програми пропустили.

Анонімність додатку

Номер телефону використовується тільки для реєстрації та екстреного повідомлення, інші користувачі не бачать номери телефонів користувачів. Всі дані та листування зберігаються в зашифрованому вигляді на серверах наданих компанією Google.

Розробники обіцяють багато корисних функцій в майбутньому і вихід з бета-тесту. На підході  — єврономер і можливість реєстрації через Фейсбук, а також версія під Android.

Нагадаємо, «Укрпошта»створює автомобільні відділення для сіл.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Share
Написати коментар
loading...