Реклама

7 серіалів, з яких варто почати тиждень

Давайте зізнаємося: усі ми трохи серіалоголіки. Але як бути влітку, коли більшість улюблених серіалів закінчилися, взяли паузу до осені чи просто не виходять по декілька тижнів. Наша добірка — спроба знайти відповідь на це питання
Čytaty latynkoju
7 серіалів, з яких варто почати тиждень
  1. Головна
  2. Історії
  3. 7 серіалів, з яких варто почати тиждень
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Давайте зізнаємося: усі ми трохи серіалоголіки. Але як бути влітку, коли більшість улюблених серіалів закінчилися, взяли паузу до осені чи просто не виходять по декілька тижнів. Наша добірка — спроба знайти відповідь на це питання

Серіали у добірці цього тижня здебільшого документальні. Проте сюжетні лінії, які у них розгортаються, за драматичністю претендують на вже улюблені вами художні хіти перегляду.

The Staircase (Сходи)

Рейтинг Metacritic: 95 зі 100

Де переглядати: Netflix

У будинку письменника стається начебто нещасний випадок: його дружина падає зі сходів і розбиває собі голову та гине від отриманих травм. Насправді ця подія із сімейної трагедії перетворилася незабаром на заплутаний детективний пошук істини та обґрунтовану підозру у вбивстві — за якою Майкл Петерсон навіть відбув тюремне покарання. Але не все настільки просто, як здається на перший погляд. Любителям саспенсу та детективів рекомендовано — тим більше, що жодного вигаданого персонажа, події чи кадру тут немає.

Evil Genius (Злий геній)

Рейтинг Metacritic: 71 зі 100

Де дивитися: Netflix

Останнім часом Netflix добре вдається знімати документальні серіали про старі резонансні злочини. От і цей цикл не став виключенням. 2003-го кур’єр, що постачав піцу на своїй машині, увійшов до приміщення банку із пристроєм, схожим на нашийник, на собі — і вимагав здати йому усю готівку. В момент втечі його заблокувала поліція — а нашийник на його тілі вибухнув. Здавалося би, злочин розкрито — але насправді ця шокуюча подія, кадри з якої (приберіть дітей та вагітних) ви побачите з поліцейської хроніки у перші ж 10 хв перегляду, лише відчинила скриньку запитань і спрямувала детективів на пошуки справжньої організаторки усього цього пограбування.

The Toys That Made Us (Іграшки, що нас сформували)

Де переглядати: Netflix

Цей серіал — один із тих, що занурить вас не лише у фанатські субкультури «Зоряних Воєн» чи коміксів, але й покаже зсередини, як формуваласчя та розвивалася індустрія серійних іграшок у Сполучених Штатах Америки у різні часи. Ідеально підходить для перегляду після роботи в колі родини для тих, кому завжди було цікаво, як та чим гралися діти за межами нашої країни.

Dirty Money (Брудні гроші)

Рейтинг Metacritic: 80 зі 100

Де переглядати: Netflix

Про цей серіал ми вже якось розповідалиDirty Money — серіал, з якого вам варто почати робочий тиждень. Тож не будемо надто довго змальовувати усі «чому» й «навіщо» — порадимо його усім, хто цікавиться економікою та боротьбою з різними проявами корупції. І так — він теж не художній, а документальний.

Chef's Table (Стіл шеф-кухаря)

Де дивитися: Netflix

Естетика їжі — основний герой цього серіалу. Все тут розгортається довкола того, як шефи створюють свої кулінарні шедеври, розвивають власні ресторани та трансформують класичні рецепти й кулінарні традиції у шось абсолютно нове. Людям на дієті та веганам порадити не можемо, решта отримають справжню візуальну насолоду (а ще вам закортить поповнити власну книгу рецептів чи побувати бодай в одному із цих закладів).

Wild Wild Country (Дикі-дикі землі)

Рейтинг Metacritic: 79 зі 100

Де переглядати: Netflix

Документальний серіал, який за карколомністю розвитку подій та шокуючими фактами обжене напевно все, що ви колись бачили про секти, релігії чи церкви. Бхаґван Шрі Раджнеш більше відомий українцям як Ошо — і старші наші читачі точно застали період, коли широчезні розкладки з книжками були буквально завалені його збірками мудростей, цитат та лекцій і повчань. Насправді ґуру просвітлення та любові був цинічним владолюбцем із свідомістю параноїка та здібностями вправного маніпулятора. Безумство та мегаломанія тут скрізь — від планів побудувати місто-державу прямо посеред Сполучених Штатів і до підготовки біотерористичних атак та ліквідації власних послідовників. Навіть важко усвідомити, що афера та небезпечний культ подібних масштабів відбувався не так вже й давно. І звісно, ви більше ніколи не зможете споглядати книжки та цитати Ошо в інтернет-пабліках так, як робили до цього.

Cells at Work! (Клітини за роботою!)

Де переглядати: фанатські онлайн-сайти та канали, присвячені аніме

Нумо говорити відверто: мало хто з нас любив біологію в школі. Всі ці зародки, завдання на схрещення мушок-дрозофіл та нудні параграфи про структуру органів у людському тілі мало кому зі школярів цікаві. Напевне саме тому японці вирішили підійти незвично до змальовування того, що відбувається у нашій крові щодня.

В оригіналі серіал називається Hataraku Saibou. Японський аніме-серіал знятий у форматі комедійної історії про велике місто і країну, де мешкають уособлення лейкоцитів, тромбоцитів, еритроцитів та інших корисних клітин: часом схожих на дітей з історій Міядзакі, а часом — на персонажей «Євангеліону». Усі вони боряться з вірусами, хворобами та пошкодженнями, намагаються ладнати одне із одним і захищати Організм. Починаючи з 8 липня 2018-го, серіал виходить на каналі Tokyo MX TV. Якщо у вас є дитина чи молодші брат і сестра, які не дуже люблять уроки біології, можливо, він дасть змогу поглянути на цю науку під набагато епічнішим кутом.

Share
Написати коментар
loading...