Реклама

Підсумки півріччя роботи для IT-спільноти Дніпра

Від редакції: Євген Гостіщев, виконавчий директор IT Dnipro Community, поділився інформацією про успішне завершення півріччя діяльності для спільноти, а також про заповітну ідею некомерційної організації. Нагадаємо, ком'юніті Дніпра — лише 1,5 роки
Čytaty latynkoju
Підсумки півріччя роботи для IT-спільноти Дніпра
  1. Головна
  2. Історії
  3. Підсумки півріччя роботи для IT-спільноти Дніпра
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: Євген Гостіщев, виконавчий директор IT Dnipro Community, поділився інформацією про успішне завершення півріччя діяльності для спільноти, а також про заповітну ідею некомерційної організації. Нагадаємо, ком'юніті Дніпра — лише 1,5 роки

Піврічний звіт роботи IT Dnipro Community відкриває успішно проведене дослідження IT-ринку Дніпра. Проект тривав 9 місяців, за які нам вдалося зібрати актуальні дані для наочної демонстрації стану галузі в 2018 році. Матеріал вдалося розмістити в найбільших спеціалізованих інтернет-платформах країни, таких як «На часі» та ін. Більш докладно про аналітичне дослідження ви можете дізнатись за посиланням.

Офлайн-заходи

Керівником дослідження було прийнято рішення презентувати аналітику на одному з найбільших проектів ком’юніті — конференції для бізнесу IT Dnipro Conference. На заході зібралося понад 200+ учасників, де були обговорені найуспішніші кейси в IT-бізнесі, перспективи ринку та інсайти. Хочу зазначити, що співорганізаторами конференції виступила IT Асоціація України і ми віримо, що подібні івенти будуть систематичним явищем в нашому місті.

Підсумки півріччя роботи для IT-спільноти Дніпра

Відносно заходів, ми прагнемо брати участь у всіх крутих подіях міста, підтримуючи ініціативу, що корелює з ідеєю IT Dnipro Community — популяризуванні IT напрямку у регіоні. Прикладом подібної комунікації виступає конференція RunIT, яка щорічно збирає понад 450 чоловік і готує практичні кейси для співробітників компаній, бізнесу і студентів. В цьому році організатори вирішили підтримати ініціативу IT Community, а також інтерес студентів і зробили для них вхід на RunIT безкоштовним.

Про впровадження освітніх проектів

У цьому півріччі нам вдалося реалізувати відразу кілька освітніх проектів. Ми вважаємо, що допомогти вишам підготувати якісні кадри для імплементації в IT-компанії Дніпра — наш прямий обов`язок. Зауважимо, сьогодні проблема відтоку кадрів занадто актуальна і ми використовуємо всі можливості, щоб підтримати існуючі активності.

З цієї причини ми активно беремо участь в проведенні олімпіадного руху, а саме нагородження переможців Першого етапу студентських олімпіад ACM ICPC, що проводиться під кураторством А.Л.Хижі, доцента факультету прикладної математики ДНУ.

Підсумки півріччя роботи для IT-спільноти Дніпра

Цього року призи для нагородження команд-переможців надали компанії-учасники ком’юніті: AMC Bridge, DataArt, Level Up, SoftServe, Luxoft, RubyGarage, Sitecore, Archer Software. Більш докладно про те, як проходили олімпіади і хто став переможцем ви можете дізнатися за посиланням. Крім студентських олімпіад ми намагаємося щорічно нагороджувати школярів і вчителів, які змагаються в шкільних олімпіадах з програмування.

Радіо для IT-спеціалістів

Кілька місяців тому ми презентували громадськості наш новий проект — Itradio.online, що сьогодні є вже більш популярним. Команда проводить не тільки аудіо-інтерв’ю з учасниками конференцій, а й прагне максимально урізноманітнити контент, щоб і програміст, і маркетолог мали змогу говорити «однією мовою» в прямих ефірах. Так, у хлопців є прямі ефіри відразу в Facebook, пропоную вам ознайомитися з новинкою: завантажити додаток (Google Play/iTunes), подивитися ефіри або просто насолодитися музикою.

Підсумки півріччя роботи для IT-спільноти Дніпра

IT Dnipro Community не забуває про наше рідне місто і прагне бути максимально корисним для нього. Ми розраховуємо на взаємний інтерес до благоустрою міста, його оснащення комфортабельними фічами або інноваційними ідеями. Під егідою вищезазначеної мети ми ведемо систематичний діалог з владою. Така активність у нас вважається окремим проектом і більш детально про те, як ми провели вже другий діалог з мером ви можете прочитати за посиланнямУ Дніпрі представники IT-бізнесу зустрілися з мером міста — як створюватимуть спільну стратегію.

Інші проекти та ініціативи

Плюсом до напрямку виступає медіа-підтримка нашумілої проблеми міста — будівлі аеропорту. Ми запустили на сайті ком’юніті цикл статей, в яких власники бізнесу дискутують про важливість інфраструктурної зручності, необхідність якнайшвидших дій. Першим про це розповів громадськості CFO компании Yalantis С. Фесенко. Звичайно ж, я пропоную вам відразу ознайомитися зі статтею за посиланням.

У наступному півріччі ком’юніті планує акцентувати увагу на освіті, популяризації індустрії і бізнес-напрямку, у вигляді систематичних IT Biz meetup, які показали свою позитивну динаміку. Нагадаю, в кінці червня ми провели свій перший бізмітап спільно з ITCP Community і отримали позитивний фідбек від зустрічі. Дізнайтеся, як це було.

Окремою гілкою розвитку IT Dnipro Community виступає залучення нових учасників, однодумців, готових вливатися в активний рух і дійсно покращувати місто. Сьогодні ком’юніті — це 25 найбільших компаній міста і цифра зростає!

Підвівши підсумки півріччя, вважаю за потрібне відзначити: під егідою IT Dnipro Community проведено 22 івенти, які відвідало понад 750 учасників. Також в розробці знаходяться стенди для розміщення в ВУЗах і навчальних центрах, щоб і студенти, і абітурієнти мали уявлення про те, що їх робоче місце тут, в цих IT-компаніях. Їм досить старанно вчитися і не боятися демонструвати свої професійні скіли на практиці. На цьому поставлю крапку в презентації цих яскравих 6 місяців спільної роботи. Спасибі компаніям-учасникам і небайдужим людям!

P.S. Це лише вершина айсберга. У наступному півріччі ми поставили перед собою ще більш амбітні завдання, про які ви незабаром дізнаєтесь! Ми відкриті до діалогу і готові розглянути будь-які ідеї для розробки і впровадження. Просимо всіх бажаючих приєднатись до наших ідей та конкретних дій — писати сюди.

Share
Написати коментар
loading...