Реклама

100+ пар взуття за квартал — як Hi!Legs створює бізнес і благодійність одночасно

Український бренд Hi!Legs обмінює старе взуття будь-якої марки на нову пару Hi! Legs зі знижкою 25%. Отримані моделі реставрують та віддають людям, які їх найбільше потребують. В магазині на Подолі відбувається збір взуття, а от замовити пару можна на сайті, заповнивши анкету
Čytaty latynkoju
100+ пар взуття за квартал — як Hi!Legs створює бізнес і благодійність одночасно
  1. Головна
  2. Історії
  3. 100+ пар взуття за квартал — як Hi!Legs створює бізнес і благодійність одночасно
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Український бренд Hi!Legs обмінює старе взуття будь-якої марки на нову пару Hi! Legs зі знижкою 25%. Отримані моделі реставрують та віддають людям, які їх найбільше потребують. В магазині на Подолі відбувається збір взуття, а от замовити пару можна на сайті, заповнивши анкету

Проект із обміну взуття створений командою українського бренду ETNODIM на початку 2018 року. Про благодійний напрямок бренду більше розповіла бренд-менеджерка Анна Клунна. Вона постійно спілкується з людьми, які ппотребують допомоги, а також допомагає у підборі взуття.

Про благодійну складову роботи бренду

— З самого початку заснування бренду ми вирішили не віддавати отримані речі благодійним організаціям (хоча так було б набагато простіше), а бути самим благодійною організацією. Тому ми і створили розділ на сайті «Взуття безкоштовно». Люди, які потребують взуття мають змогу напряму до нас звернутися, заповнивши анкету. Але попрацювавши більше 3 місяців, ми назбирали досить багато різних зразків і моделей, тому ми вирішили ним ділитися з різними організаціями, які допомагають тим, хто потребує.

Про критерії відбору тих, хто отримає відреставроване взуття

— Ми нікого не скануємо на матеріальну забезпеченість і не виносимо вирок, кому надавати допомогу, а кому ні. Якщо людина заповнила анкету і попросила про взуття, а ми не дали його, це може бути з 2 причин:

1)  Людині просто цікаво, як це працює і чи ми дійсно допомагаємо.

2)  Плутають концепцію і заповнюють анкету, щоби безкоштовно отримати моделі нашого виробництва. В таких випадках ми не даємо взуття, звісно.

А за усіма іншими запитами стоять люди, які просять про підтримку.

Анна Клунна

Хоча також є випадки, коли ми не віддаємо довго речі тільки тому, що ми досі не отримали ті самі кросівки 35 розміру для бігу, або взуття для занять брейк-дансом для 13-річного хлопця, або просто зручну модель для чоловіка з інвалідністю, у якого ноги 44 розміру.

Що необхідно від людей, які хочуть отримати реставроване взуття

— Щоб отримати реставровані речі, потрібно заповнити анкету на сайті у спеціальному розділі. Ця анкета складається з декількох питань, які нам допомагають підібрати максимально відповідну пару згідно побажанням людини.

Вимоги до тих, хто віддає вживані речі: пара має бути чистою та придатною для носіння. Ми просимо людей віддавати взуття, яке ще комусь зможе принести радість.

За знижку чи заради добрих справ?

— Людей можна поділити на кілька груп. Деякі щасливі від того, що причетні до хорошої справи і ще отримали класну пару зі знижкою (таких найбільше). Є люди, які навіть не коментують пункт щодо благодійності. Їх цікавить просто знижка — і це нормально. Хтось не купує, а просто віддає свої останні пари і радий, що в Україні є така соціальна ініціатива — це круто.

За 3 місяці роботи на благодійність було передано понад 100 пар

Про тривалість реставрації

— Зазвичай ми віддаємо людям те взуття, яке не потребує реставрації. Іноді трапляються пари, яким не завадило б незначного втручання майстра: їх потрібно підклеяти, підполірувати, підфарбувати. Але нам переважно віддають взуття в хорошому стані.

Історія, котра запам'яталася

— Кожна заявка особлива, але запам’яталося, як жінка заповнила анкету і попросила взуття для молодої сім’і прибиральників. Вони виховують маленьку дитину і дуже бідні. Подобається бачити, як люди думають не про себе, а і про інших. Так само, як мами просять допомоги не так для себе, а як для своїх діток. У нас до речі є стаття у блозі: «5 історій людей, які повірили в Хай! Легс». У цій статті люди розказують свої історії та чому вони звернулися до нас.

Хто найчастіше користується пропозицією

— Найчастіше анкети на отримання такої допомоги заповнюють самотні молоді матері, багатодітні сім’ї для себе та дітей. Причина — скрутне фінансове становище, неможливість забезпечити свою сім’ю таким, здавалося б, простим для когось елементом гардеробу.

Share
Написати коментар
loading...