Реклама

Що варто знати про молодіжних делегатів України у Генеральній Асамблеї ООН

Обрано 2 Молодіжних делегатів України до ООН, які восени цього року поїдуть до Нью-Йорку на Генеральну Асамблею ООН. Розповідаємо детальніше
Čytaty latynkoju
Що варто знати про молодіжних делегатів України у Генеральній Асамблеї ООН
  1. Головна
  2. Історії
  3. Що варто знати про молодіжних делегатів України у Генеральній Асамблеї ООН
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Обрано 2 Молодіжних делегатів України до ООН, які восени цього року поїдуть до Нью-Йорку на Генеральну Асамблею ООН. Розповідаємо детальніше

Ними стали Марія Донець та Віталій Яремчук.  Молоді делегати візьмуть участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, на якій представлятимуть Україну.

До півфіналу було відібрано 14 кандидатів, серед яких у фіналі змагалися між собою 4 учасників відбору. Вони повинні були розробити і захистити власні проекти, які впродовж їхнього мандатства будуть втілені в життя.

Що ми знаємо про молодіжних делегатів

Віталій Яремчук — аспірант кафедри європейського права та порівняльного правознавства юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.

Що варто знати про молодіжних делегатів України у Генеральній Асамблеї ООН

Від початку навчання активно займався громадською діяльністю. Очолював студентське профбюро юридичного факультету, згодом Віталія двічі обирали головою Студентського парламенту університету, після того був співзасновником та головою молодіжного об’єднання «Студентська рада Буковини».

Брав участь у проекті від Ради Європи, програмах «Erasmus +» та «EU Study Days in Ukraine». Проходив стажування в юридичній фірмі (м.Тімішоара, Румунія) у межах програми «STEP» від Європейської асоціації студентів права (ELSA).

«Проект «Молодіжний делегат України до ООН» – це своєрідна прем’єр-ліга для активістів, тому вагань чи варто витратити час для подання заявки не виникало. Одним із головних завдань впродовж мандату розглядаю можливість активізації роботи молоді та посилення її ролі при прийнятті рішень в регіонах»

Віталій Яремчук, Молодіжний делегат до ООН

Марія Донець — здобуває ступінь бакалавра в Одеському Національному Університеті ім. Мечнікова за спеціальністю міжнародні відносини.

Що варто знати про молодіжних делегатів України у Генеральній Асамблеї ООН

Марія є співзасновницею громадської організації Ukrainian Volunteer Service, що розвиває волонтерство заради сталих суспільних змін в країні та навчає ефективно працювати з волонтерами. Менеджерка волонтерських спільнот у містах України, створила та допомогла більш ніж 70-ти соціальним проектам.

Працювала над молодіжними програмами центру соціальних інновацій Impact Hub Odessa, у рамках роботи в якому організовувала найбільшу на півдні України конференцію для молоді StudCamp, працювала зі спікерами масштабного для третього сектору країни Social Camp Ukraine та координувала волонтерів на Фестивалі Ідей 2017 за підтримки The Aspen Institute Kyiv.

«Після того як поїхала на рік до США у рамках програми обміну FLEX, мріяла представляти Україну на міжнародному рівні. Програма молодіжного делегатства – це як мрії, які здійснюються. Сама працюю з розвитком волонтерства та багато з молоддю і бачу, що цих амбітних лідерів, які з’являються у державі, має бути почуто. Вони розуміють важливість посилення верховенства права та готові працювати надмірно заради його досягнення. Стати їхнім голосом на міжнародній арені – велика честь для мене!»

Марія Донець, Молодіжний делегат до ООН
Меседжем молодіжних делегатів на 2018 рік: «Посилення ролі молоді в прийнятті рішень на місцевому та загальнодержавному рівнях – запорука сильної держави!»

«Молодіжний делегат до ООН» – це проект, спрямований на активізацію талановитої молоді у всьому світі. Вони можуть брати участь у розробці реальних документів та прийнятті рішень у системі ООН.

Проект здійснюється за підтримки Фонду родини Богдана Гаврилишина у партнерстві з Міністерством молоді та спорту та Міністерством закордонних справ.

Нагадаємо, що раніше ми писалиЩо варто знати про програму «Молодь змінить Україну» про те, що наприкінці травня 2018 року стартувала програма Фонду Родини Богдана Гаврилишина для молодих державних службовців, активістів громадського сектору та соціальних підприємців.

Share
Написати коментар
loading...