Реклама

Названо соціальні проекти, які цьогоріч представлять Україну в Кремнієвій долині

В Україні відбулися національні змагання соціальних та соціально-підприємницьких проектів. 350 людей зібралося, щоб підтримати та вболівати за 12 команд відібраних у півфінал з усієї країни
Čytaty latynkoju
Названо соціальні проекти, які цьогоріч представлять Україну в Кремнієвій долині
  1. Головна
  2. Новини
  3. Названо соціальні проекти, які цьогоріч представлять Україну в Кремнієвій долині
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні відбулися національні змагання соціальних та соціально-підприємницьких проектів. 350 людей зібралося, щоб підтримати та вболівати за 12 команд відібраних у півфінал з усієї країни

12 команд з різних вишів України пройшли до півфіналу (в рамках 2 ліг) та представили по 2-5 проектів, які вони реалізовували протягом року. У кожній лізі — по 20 представників журі, які оцінювали соцпроекти конкурсантів. Проекти базуються на цілях сталого розвитку, та діляться за напрямами: освітні, екологічні, соціальні.

Які проекти представили фіналісти

У фінал конкурсу пройшло 4 команди – Вінницький Національний технічний університет, Київський Національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, Одеський Національний університет ім. І. Мечнікова, Одеський Національний економічний університет. За результатами голосування методикою пріорітизації, перемогу виборола команда Enactus Вінницького Національного технічного університету.

Команда презентувала 3 великих проекти та 3 підпроекти, які реалізовували впродовж року у Вінницькій області. Всі вони спрямовані на покращення якості життя та життєвих стандартів людей з різними потребами.

Перший проект «Світлі вчинки» – створення комплексної освіти для вихованців Жмеринського інтернату та менторської програми.

Другий проект «Екологія без меж» – це 3 комплексні ініціативи, які разом зможуть поліпшити стан екології: створення  контейнерів для паперових горняток та запуск системи збору горняток у 30 закладах Вінниці, розвиток екосвідомості у школярів за допомогою уроків у шкільній програмі з залученням іноземних волонтерів. Та Eco to the World – вінничани вирішили надати рішення проблемі безробітності у Гані та навчили безробітних заробляти на переробці макулатури.

Третій проект «Орієнтир на успіх» для людей з порушенням зору. Команда розробила і оснащила вулиці міста звуковими маячками для комфортного пересування містом людей з вадами зору.

Друге місце зайняла команда КНЕУ ім. Вадима Гетьмана. Третє та четверте місце посіли команди з Одеси.

Нагадаємо, що винахідливих українців запрошуютьЗавершується набір до Product Idea Accelerator — стартапи можуть отримати $20 тис до участі у Product Idea Accelerator — акселераційній програмі стартап-студії Concepter та корпорації «Біосфера». Компанія Concepter вже відома своїми результативними запусками продуктів на краудфандингових платформах Kickstarter та Indiegogo.

Share
Написати коментар
loading...