Реклама

Moody’s покращило прогноз для банківської системи України

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило свій прогноз для української банківської системи зі стабільного на позитивний. Про це повідомляє FinClub
Čytaty latynkoju
Moody’s покращило прогноз для банківської системи України
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Moody’s покращило прогноз для банківської системи України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило свій прогноз для української банківської системи зі стабільного на позитивний. Про це повідомляє FinClub

В агентстві вважають, що кредитоспроможність банків країни буде поліпшуватися протягом наступних 12-18 місяців. Це обумовлено поліпшенням якості активів і повернення до прибутковості. На часі дізнатися більше про прогноз міжнародників для української економіки.

Як стан банківської системи вплине на економіку України

Економіка України буде продовжувати поступово відновлюватися. Цим вона стимулюватиме попит на кредити і покращуватиме можливості позичальників з погашення своїх кредитів. Як зазначив аналітик Moody’s Investors Service Лев Дорф, тепер, коли банки визнали більшу частину своїх непрацюючих кредитів, відрахування в провізії також повинні знизитися, збільшуючи прибуток.

Відзначимо, що європейський регулятор анонсувавЄвропейський фінрегулятор анонсує користь від смарт-контрактів користь від смарт-контрактів та технології blockchain. У звіті банківського регулятора ЄС йдеться про переваги і ризики, пов’язані з використанням DLT-технології у фінансовій сфері. EBA виділила два випадки застосування blockchain: транскордонні транзакції і аутентифікація особистості.

Використання DLT-технології та смарт-контрактів у фінансових операціях відкриває ряд можливостей. Найбільш перспективними є потенційне підвищення ефективності, зниження витрат і ризику дублювання транзакцій, а також маніпулювання документами. В EBA зазначають, що технологія як і раніше зіштовхується з потенційними ризиками. Це пов’язано з тим, що законодавство, що регулює її, залишається на даний момент невизначеним. «Наприклад, договір з цифровим підписом може не мати позовної сили у всіх юрисдикціях. Важливо встановити відповідне законодавство в разі конфлікту інтересів та механізми вирішення спорів», — наголошують в EBA.

Share
Написати коментар
loading...