Реклама

Хто такі міленіали та як з ними працювати

Останнім часом почало з’являтись все більше публікацій про покоління міленіалів. І це не дивно, адже 8 млн українських міленіалів наближаються до зрілого віку, коли саме вони будуть основою нашої нації
Čytaty latynkoju
Хто такі міленіали та як з ними працювати
  1. Головна
  2. Історії
  3. Хто такі міленіали та як з ними працювати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Останнім часом почало з’являтись все більше публікацій про покоління міленіалів. І це не дивно, адже 8 млн українських міленіалів наближаються до зрілого віку, коли саме вони будуть основою нашої нації

    Оскільки робота потрібна всім — навіть міленіалам, — ми вирішили дослідити, які особливості цього покоління, як вони ставляться до роботи та що з цим робити роботодавцям.

    Хто такі міленіали?

    Почнемо з найважливішого. Міленіалами (або поколінням Y) називають тих, хто став активним членом суспільства у третьому тисячолітті. Зазвичай до них відносять тих, хто народився у період між 1981 і 1995 роками. Окрім міленіалів, існує ще покоління X, яке народилось між 1961 та 1981 роками; та Z — починається з 1995 року. Звісно, в такому поділі є похибка, так склалось історично. В радянській імперії у 1961 явно ніхто не знав про покоління X та так званих «бебі-бумерів».

    Особливу увагу на ці 3 покоління звертають через технології — і саме з їх розвитком пов’язаний такий поділ:

    • X — зародження технологій,
    • Y — стрімкий розвиток,
    • Z — повне входження технологій у повсякденне життя.

    Чим міленіали відрізняються від інших?

    Читайте також: Олександр Саврук, декан kmbs: «Стереотип «управління — це про економіку» залишився нам з минулого»

    Цьому поколінню дуже важливий прогрес, як у світі, так і в житті. Вони постійно розвиваються, йдуть до успіху та намагаються бути універсальними. Міленіалам дуже важливо, які люди їх оточують. Вони готові легко переходити з компанії в компанію або ж взагалі змінювати профіль.

    Вони ніколи не підуть за тією людиною, яка не є для них авторитетом (це стосується не тільки професійних якостей, а й соціальних та інших додаткових навичок, так званих soft skills). Загалом їх характеризують як таких, кому важко увійти в робочу систему — і тому вони просто ламають її.

    Як працювати з міленіалами, якщо ви — роботодавець?

    1. Постійно змінюйтеся
    Читайте також: Покоління Z — як українській молоді варто розвивати стартапи

    Перш за все, запам’ятайте: якщо ви бачите майбутнє вашої компанії, то воно неможливе без змін, рано чи пізно треба буде реформувати звичну систему.

    1. Вчіться мотивувати

    Найважливіше, що говорять науковці — міленіалів складно змусити щось робити, їх потрібно лише мотивувати. Саме тому вам вже зараз слід продумати про систему мотивації працівників і створити HR-відділ, якщо його немає.

    1. Залиште ієрархію на папері

    Міленіали не люблять складної ієрархії та бюрократії. Для них важливо бути на рівних із кожним членом команди (і навіть з президентом компанії).

    1. Слухайте

    Для міленіалів дуже важливо мати можливість висловити свою думку, але ще важливіше — бути почутими.

    1. Працюйте над цінностями

    Поколінню Y важливо працювати в компанії, цінності якої збігаються з їхніми. В цьому напрямку українським компаніям треба попрацювати.

    Покоління міленіалів цікаве і трохи незвичне для роботодавців, але той результат, який вони можуть приносити, безперечно вартий змін всередині компаній.

    Share
    Написати коментар
    loading...