Реклама

Електричне літо: обираємо транспорт для кожного

Набридло гаяти час у міських заторах? Громадський транспорт переповнений і залишає бажати кращого? А пішки йти далеко і не дуже зручно? Літо ідеально підходить, аби спробувати новий спосіб пересування по місту — на 2 колесах
Čytaty latynkoju
Електричне літо: обираємо транспорт для кожного
  1. Головна
  2. Історії
  3. Електричне літо: обираємо транспорт для кожного
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Набридло гаяти час у міських заторах? Громадський транспорт переповнений і залишає бажати кращого? А пішки йти далеко і не дуже зручно? Літо ідеально підходить, аби спробувати новий спосіб пересування по місту — на 2 колесах

Наша редакція вирішила дізнатися, яким буває електротранспорт, чи складно його опанувати, скільки він коштує і яку модель варто обрати в залеежності від упоодобань та способу життя потенційного влаасника. Нумо дізнаватися, як зробити літо по-справжньому двоколісним — і при цьому не поступатися у швидкості та зручності пересування тим, хто їздить «на бензині».

Навіщо переходити на електротранспорт

У електротранспорту є низка переваг, завдяки яким ваше життя — та й життя усіх оточуючих — зміниться на краще:

  • Жодних черг на автозаправках та витрат на бензин: підзаряджати вашого двоколісного помічника можна протягом декількох годин, а запас ходу буде достатнім, аби дістатися до роботи чи в офіс без потреби користуватися громадським транспортом.
  • Маневреність такого транспорту істотно вища: деякі моделі з тих, що ми їх розглянемо далі, дозволяють вас безперешкодно користуватися велодоріжками чи вільною частиною тротуару, якщо на проїжджій частині забагато машин.
  • Безшумність та екологічність: жодних шкідливих викидів від згоряння пального, жодного шуму двигуна у пізній час доби та неприємного на запах диму при повільному русі — правильне рішення для тих, хто дбає не лише про себе, але й про оточуючих та навколишнє середовище.
  • Стильний вигляд та оригінальні дизайнерські рішення: від вишуканих електробайків до футуристичних самокатів чи моноколес — сучасні моделі електротранспорту дають змогу обрати те, що підійде за стилем життя та манерою руху саме вам.

Двоколісне літо: обираємо електротранспорт для кожного

Робите лише перші спроби потоваришувати з електротранспортом? Для дітей, підлітків та дорослих, які поки що остерігаються великих доріг та інтенсивного руху, але хочуть випробувати двоколісних електричний транспорт, є можливість обрати серед низки гіробордів та моноколіс. Купити моноколесо чи придбати гіроборд зі знижкою можна у мережі «Цитрус». Консультанти пропонують на вибір декілька основних моделей.

Гіроборди для дітей та підлітків

Гіроборди Like.Bike — перший варіант, на якому варто зупинитися не лише підліткам, але й дорослим. Наймолодша, дитяча модель Like.Bike X5 коштує усього 3699 грн — і зможе стати справжнім двоколісним спільником у розвагах для вашої дитини

Like.Bike X5 розвиває швидкість лише до 10 км/год — це трохи швидше за швидку ходу звичайної людини. Такого темпу вистачить, аби навчитися їздити і при цьому не зазнати прикрих несподіванок на тротуарі. Крім розваги для ваших дітей, ця модель також добре розвиває м’язи ніг, спини та прес, тренує дитячий вестибулярний апарат та покращує координацію. А якщо заряд закінчився чи потрібно переміститися на інший бік вулиці, дитина зможе перенести такий гіроборд цілком самостійно. Його вага складає усього 5 кг. Від одного заряду цей ґаджет здатен рухатися на відстань до 10 км. А підзарядити його можна від будь-якої розетки вдома чи в кафе — адже він підтримує живлення від 220 В.

Їздити на такому гіроборді нескладно. Після увімкнення ви побачите світловий індикатор готовності. Він означає, що гіроборд перебуває у горизонтальному положенні. Ставите одну ногу, потім іншу. Для початку руху слід трохи нахилити ступні вперед. Якщо маленький «водій» захоче повернути вліво чи вправо, достатньо нахилити ступню у відповідний бік.

Для підлітків та студентів підійде модель Like.Bike X10i. У цього гіроборда є окремий додаток для смартфонів, котрий можна завантажити з AppStore чи PlayMarket . У мобільному додатку зібрано низку корисних функцій для кермування та стеження за гіробордом. Також ви зможете побачити рівень заряджання у батареї та відрегулювати швидкість руху, темпи прискорення та чутливість гіроборда до команд.

Гіроборди для дорослих

Гіроборди для дорослих

А для дорослих, які хочуть розваг разом із дітьми, оптимальним вибором стане найстарша модель Like.Bike X Fly. Він має потужну батарею у 160 Вт/год. Цього заряду вистачить для поїздок на відстань до 30 км. Потужний двигун у 700 Вт дає змогу рухатися зі швидкістю до 20 км/год — тож варто не забути про шолом та захист для ніг і рук, якщо ви лише недавно почали користуватися таким гіробордом. Особливість Like.Bike X Fly — у можливості слухати улюблену музику під час руху. У цьому допоможуть вбудований динамік та підключення до вашого смартфону за допомогою Bluetooth. І звісно, він також має власний мобільний додаток для налаштування параметрів.

Якщо раптом щось із вашим гіробордом (чи іншим електричним транспортом) піде не так, завжди можна скористатися гарантійним обслуговуванням у мережі «Цитрус». Тут також надають післягарантійний ремонт. Усі інженери сервіс-центру пройшли стажування та фахову підготовку за програмою заводу-виробника — і це єдиний приклад подібного стажування серед усіх, хто продає електротранспорт в Україні.

Гіроскутери

Гіроскутери

Для тих, хто хоче справжньої мобільності (як у гіробордів), але й надійності, радимо звернути увагу на гіроскутери. Вони не лише мають окремі додатки для керування пристроєм та його параметрами. У гіроскутерах Like.Bike мобільний додаток дозволяє дистанційно блокувати ваш транспортний засіб. Спроба забрати та скористатися ним без вашого відома призведе до вібрації та серії звукових сигналів від гіроскутера. Далеко такий крадій поїхати не встигне. Крім того, гіроскутери оснащені автоматичною системою відключення в стані спокою та смарт-акумулятором. Ємність акумулятора Like.Bike Mini Pro складає 235 Вт/ч. Цього вистачить для руху на відстань до 22 км. А щоби повністю зарядити його, достатньо 4 год. Гіроскутери Like.Bike мають 2 мотори з максимальною потужністю 350 Вт. Цього досить для розгону до 16 км/год та подолання схилів з кутом нахилу до 15°. Вага такого транспортного засобу — усього 12,8 кг.

Коментують консультати магазину «Цитрус»:

— Для новачків рекомендую починати з гіроскутера. Він сам тримає рівновагу при вмиканні. Там є гіродатчики, які цей пристрій відносно землі встановлюють рівно. Ви просто стаєте на нього — і відчуваєте себе більш впевнено. Керується гіроскутер за рахунок рукоятки, яку ви притискаєте колінами. Якщо людина високого зросту, можна зробити цю панель управління більше. В залежності від того, куди ми нахиляємося колінами, туди і повертаємо.

Моноколеса

Моноколеса

А для тих, хто має добрий вестибулярний апарат та не боїться маневрувати, можна спробувати не 2 колеса, а одне — моноколеса теж мають своїх прихильників серед користувачів електричного персонального транспорту. Як варіант, можете розглянути моноколесо InMotion SCV V5+. Воно є дуже портативним та легким, тож навіть за потреби скористатися автомобілем чи громадським транспортом не виникне проблем із тим, щоби просто скласти його і перенести, покласти до багажника чи помістити у салоні. ПІ навіть якщо ви важите понад 80 кг, ви зможете ним скористатися — адже таке моноколесо витримує райдера вагою до 120 кг.

Аби повністю зарядити літієву батарею InMotion SCV V5+, вам знадобиться набагато менше часу, аніж для електросамоката чи скутера

А ще у моноколіс InMotion футуристичний дизайн та зручна ручка для транспортування, а педалі мають спеціальне покриття, яке запобігає ковзанню підошв. Усе що вам потрібно, — це підзарядка, захисний шолом та гарний настрій і почуття рівноваги. А їздити можна за будь-якої погоди, адже електрична система InMotion SCV V5+ на 100% герметична та безпечна навіть за умов дощу чи калюж.

Поради від консультантів «Цитрус»:

— Навчитися кататися на моноколесі на два колеса легше, тому, що воно більш стійке. Моноколесо з одним колесом — більш професійне, швидке і більш меневрене, але на ньому складніше їздити. Цей електротранспорт — найважчий у тренуваннях, потрібно звикнути, відчути добре рівновагу, і навчитися повертати, бо на поворотах заносить трохи і можна впасти. Тому слід бути обережним під час тренувань та їзди.

Двоколісне літо: обираємо електротранспорт для кожного

Вважаєте, що моноколесо та гіроборд — це розвага для тінейджерів, а вам потрібно щось більш стильне, що приваблюватиме зацікавлені погляди на вулиці та викликатиме безліч питань у колег в офісі чи одногрупників в університеті? На цей випадок консультанти Citrus.ua пропонують декілька варіантів.

Електросамокати

Почати слід із електросамокатів. Like.Bike S10 AWD — флагман цього бренду, що здатен конкурувати з велосипедами та навіть мопедами на бензині. Це — перший електросамокат на 10-тидюймовых литих дисках. Максимальну швидкість можна задати на бортовому комп’ютері. А ще у нього амортизаційна та ричажна підвіски — цього достатньо, аби не боятися перепадів дорожнього покриття. А заднє колесо обладнане системою гальмування з однопоршневим суппортом — щоби встигнути вчасно зупинитися у екстренній ситуації. Під вашими ногами поверхня створена за технологією, ідентичною до виробництва скейтбордів та пропелерів для легких літаків. Тож у надійності такого електросамоката немає потреби сумніватися.

Електросамокати

Рух забезпечує літій-полімерний акумулятор 1248 Вт/год із трьома режимами потужності. Від одного заряду ви зможете подолати до 80 км. Регулювання висоти керма, а також система складання рами та ручок електросамоката робить його портативним та зручним у будь-якій ситуації. А головний LED-ліхтар та задні габаритні вогні й стоп-сигнали дають змогу користуватися цим двоколісним транспортом навіть у вечірній час.

Like.Bike

Like.Bike

Електровелосипеди

Замало простору і хочеться не стояти, а сидіти? У вас є можливість придбати електричний велосипед. Втім, йому не обов’язково бути схожими на класичні моделі. Для тих, хто хоче спробувати щось футуристичне, компактне і екологічно безпечне, мережа «Цитрус» пропонує різні варіанти.

Байк

Для стильних хлопців можна порадити міський електробайк Like.Bike Harley Fat. З ним можна не лише комфортно рухатися вулицями вашого міста, але й долати складніші заміські дороги. Його унікальна особливість — понижений показник тиску всередині шин, завдяки чому нерівності та перешкоди не завадять комфортно їхати. Широкі покришки Harley Fat 26х3.0 нагадують колеса мотоцикла. Цей флет-байк має можливість налаштувати кермо та сидіння для зручного керування, а раму його виготовлено з алюмінію. Основні вузли транспорту поєднані закритими промисловими підшипниками, які не треба змащувати. За рух відповідає батарея, що здатна тримати заряд доволі довго — показник саморозряджання не перевищує 5% за місяць — а ресурс батареї складає 1000+ циклів.

На допомогу водієві також приходить система pedalassist. (підключає електродвигун під час обертання педалей велосипедистом), гідравлічні гальма Tektro та вбудовані світлові сигнали та світлодіодна фара. Від 1 заряд ви зможете подолати відстань у 30-50 км.

Електробайк

Для любителів шосейної їзди гарним варіантом може стати Like.Bike Stork. Це білий велосипед із легкими 28-дюймовими колесами на подвійному ободі. Раму його виготовлено з алюмінію.Тут також аналогічна батарея та є система pedalassist. На цьому велосипеді від 1 заряду акумулятора ви без проблем подолаєте від 40 до 60 км.

А для тих, у кого завжди мало місця, Like.Bike Flash — невеликий складаний електробайк. Він має літій-іонний акумулятор, який повністю можна зарядити за 4-5 год. Відстань, яку зможете проїхати, складає до 60 км. Рух забезпечує електричний мотор у задньому колесі. Максимальна швидкість цього портативного велосипеда складає до 25 км/год. Компактність та можливість скласти електровелосипед цієї моделі дає змогу легко перевозити його навіть у громадському транспорті.

Портативний байк

Нестандартний електротранспорт

І звісно, в мережі «Цитрус» є варіанти транспорту для тих, хто завжди любить бути оригінальним. Це — електроскейти та дріфт-трайки, які більше підійдуть для розважальних цілей. Розглянемо детальніше 2 моделі.

Windtech Crazy Scooter має колеса діаметром 8 дюймів і здатен розігнатися до 20 км/год. Попри те, що він видається тендітним, такий дріфт-трайк здатен витримати водія вагою до 120 кг. Заряджаєте його за 2-3 години, не забуваєте про захисний шолом — і вперед за враженнями. Стильний дизайн та яскраві кольори точно привернуть увагу оточуючих. А вага у 15 кг та компакті габарити роблять такий трайк зручним для використання у міських умовах.

Трайки

Якщо ж ви — запеклий скейтер, електротранспорт не стане приводом відмовлятися від улюбленої розваги. Windtech PM-250 — сучасний електроскейт, яким зручно користуватися усім прихильникам класичних форм скейт-дошки. Він може розганятися до 15 км/год. При розмірі 81 х 33.5 х 17 см та розмірі коліс 2,7 дюйми він без проблем піднімає вагу до 60 кг. Від 30 до 70 хв безперервного руху гарантовано. А заряджати треба 2-4 години.

Аксесуари

Для впевнених у собі

Якщо ж ви дозріли до солідного транспортного засобу, варто спробувати електробайк чи електроскутер

Почати огляд слід із міні-байків. Like.Bike ZERO+ поєднує в собі найкращі риси від мопеда, мотоцикла та скутера — і при цьому доволі мінімалістичний на вигляд. Батарею тут заховано у раму, а мотор — у колесо. За своєю суттю та задумкою цей Like.Bike — заводський кастом-концепт, що без змін був запущений у серію. До речі, цей бренд випускає продукцію спеціально для мережі Citrus.ua. Байк має основну фару та габаритні вогні, дзеркало заднього виду та вбудований звуковий сигнал замість дзвінка — тому ним можна рухатися не лише велодоріжками чи тротуарами, але й звичайними дорогами. В базовій комплектації він має 2 місця — для водія та пасажира. Міцну раму з алюмінію зварено за допомогою лазера за аналогом до авіабудівних технологій. Високий профіль покришок та товсті шини допоможуть легко перетинати навіть складний рельєф. А за рух відповідає двигун-колесо Like.Bike ZERO+ потужністю 1200W. Це дає змогу розвивати швидкість руху до 45 км/год при максимальному навантаженні у 190 кг.

Електробайк

За те, аби ви їхали комфортно, відповідає бортовий комп’ютер, що відображає усі дані на вашому смартфоні в режимі реального часу. У цьому додатку можна відрегулювати потужність, швидкість та блокувати кермо, якщо кудись ідете і залишаєте свій байк чекати на вас. Від однієї підзарядки можна подолати в режимі економії до 75 км. Заряджається він від звичайної побутової розетки за 6-8 годин.

Кросс-кантрі — саме такий варіант пропонує електроскутер AIMA Jeek S для тих, кому доводиться їздити не лише міськими дорогами, але й долати ґрунтові чи піщані шляхи. Його незвичний космічний дизайн одразу впадає в око. AIMA Jeek S має зручний режим запуску. Ви можете запускати мотор моделі без ключа, за допомогою тільки однієї кнопки. Для більшої м’якості і зручності на дорозі електротранспорт оснащений амортизаційної підвіскою.

Динамічний електромотор 1200W вважається одним з найпотужніших двигунів Т-типу. Потужності мотора вистачає для розгону транспорту до 50 км/год. AIMA Jeek S має акумулятор ємністю 1440 Вт/год. Час повної зарядки акумулятора складає 6-8 годин. Відстань, яку долає транспорт, залежить від певних чинників. Зокрема, рельєфу місцевості або ваги райдера, який не повинен перевищувати 180 кг. Електроскутер AIMA Jeek S також оснащений розумною дистанційною системою захисту від викрадень.

Електробайки

Якщо ви не є прихильником агресивного дизайну, але любите класичні форми Vespa, рекомендуємо звернути увагу на AIMA Mine. Він розганяється до 42 км/год, має мотор від Bosch та акумулятор ємністю 1200Wh. Повна батарея забезпечить вам пробіг до 50 км. Крім усіх перерахованих вище параметрів, він має також дискові гальма та систему антиблокування і захисту від заносів.

Постійно перевозите якісь габаритні речі чи рушаєте на пікнік за місто? Електроскутер AIMA Bird — надійний, вантажопідйомний і стильний електроскутер, який отримав європейський сертифікат відповідності. Незважаючи на його одномісну конструкцію, при необхідності AIMA Bird здатний витримати вагу не одного, а відразу двох райдерів або перевезення об’ємного вантажу. Величезний ящик для зберігання і перевезення товару особливо підійде любителям пікніків, далеких поїздок та мешканцям передмістя.

AIMA Bird

AIMA Bird оснащений акумулятором підвищеної ємності 3312 Вт/год. Електроскутер заповнює витрачену енергію від мережі – 6-8 годин підзарядки його батареї подарують до 100 км вільного, безпроблемного руху. Мотор електротранспорту на 2000W обраний з урахуванням необхідності перевезення важких вантажів. Він розганяє навантажений AIMA Bird до 45км/год.

Мотоцикли

І нарешті, перейдемо до категорії персонального електротранспорту, котра підійде водіям, які щодня багато часу проводять на міських транспортних розв’язках. Як правило, у таких людей вже є чималий досвід кермування невеличким автомобілем, мотоциклом, мопедом чи велосипедами, але ще не було можливості випробувати електричні транспортні засоби. Мережа магазинів «Цитрус» допоможе виправити цей недолік. Адже у них є низка моделей саме для таких водіїв.

Прихильники комфортної їзди міськими та приміськими дорогами оцінять можливості електричного мотоцикла Like.Bike KTM. До 100 км без підзарядки — зручний варіант для руху міськими дорогами.

Байк

За комфорт водія тут відповідає амортизаційна підвіска та гідравлічні гальма. Габаритні вогні та яскрава передня фара — помічники для пересування у темний час доби. Всі індикатори розташовані на інформаційній панелі. За живлення відповідає містка батарея на 2880 Вт/год.

Якщо вас вабить спорт та більш динамічний силует і впізнаваний дизайн, вам також варто звернути увагу на Like.Bike MONSTER. Його параметри сподобаються шанувальникам швидкого руху:

  • Максимальна швидкість 100 км / год
  • Запас руху — до 90 км на одному заряді батареї
  • Різні колеса для кращого зчеплення з дорогою і маневреності
  • М’яка амортизаційна підвіска
  • Надійні гідравлічні гальма
  • Сигналізація і блокування заднього колеса
  • Місце для пасажира.

Електродвигун Like.Bike MONSTER, в залежності від комплектації, може видавати потужність від 2,5 до 5 кВт. У поєднанні з ємним акумулятором на 2880 Вт/год, це дозволяє мотоциклу проїхати на одному заряді до 90 км, чого цілком вистачає для будь-яких поїздок містом. А заряджається він від звичайної розетки. На додачу до сигналізації тут є система автоматичного блокування заднього колеса.

Транспорт

Чи потрібні водійські посвідчення на такий транспорт? Запитуємо у менеджерів «Цитрус»:

— Станом на літо 2018-го не потрібні ні водійське посвідчення, ні реєстрація на облік на ті моделі, які мають максимальну швидкість до 55 км/год. Також згідно з законодавством України, на транспортні засоби до 3 кВт не потрібна реєстрація, бо їх не відносять до транспортних засобів, які цього потребують. Усі види персонального електротранспорту в наших магазинах мають максимальну потужність між 1,2 та 2 кВт.

Що варто пам’ятати при використанні електротранспорту

При виборі та придбанні електротранспорту не забувайте набір елементарних, проте важливих правил.

Читайте також: [:ua]Як Google Home Mini може змінити вашу роботу, дозвілля та сон на краще[:ul]Jak Google Home Mini može zminyty vašu robotu, dozvillja ta son na krašče[:]

Користування електричним транспортом має відбуватися так, аби ваша поїздка була комфортною не лише для вас, але й для оточуючих. Тому на дорозі дотримуйтеся вимог правил дорожнього руху, зважайте на розмітку, світлофори, звукові та світлові сигнали, а також дорожні знаки, пішоходів та інших водіїв.

Не забувайте поставити вашого двоколісного помічника на підзарядку після поїздки. Декількох годин в офісі, на парах чи на відпочинку вистачить, аби акумулятор мав достатній заряд для продовження руху містом.

В темний час доби користуйтеся фарами для освітлення дороги, а також не забувайте про світловідбиваючі елементи на одязі та аксесуарах — це зробить вас помітнішими під час руху для інших водіїв та пішоходів.

Не їздіть тротуарами з великою швидкістю: довкола повно дітей, літніх людей та й просто інших пішоходів у навушниках, котрі можуть не зреагувати швидко на вашу появу. Тож краще уникати несподіванок.

Декілька порад від консультантів магазину:

— Головне при користуванні персональним електротранспортом — бути уважним і вчити в школі правила безпеки життєдіяльності. Не перевищуйте рівень швидкості, який ви здатні контролювати. Пам’ятайте, що при неправильному поводженні травмуватися можна із будь-яким транспортним засобом. Одна із умов вашої безпеки — контролювати рівень заряду батареї. Ігнорування сигналів від транспортного засобу може закінчитися тим, що він вимкнеться просто під час руху. Тому зважайте на сигнали й індикатори.

Не забувайте про захист: шолом на голові, найнеобхідніші речі в рюкзаку чи багажнику, а також захисні рукавички та (за потреби) наколінники допоможуть зберегти вас від ушкоджень у разі аварійної ситуації. Обрати потрібні аксесуари можна у мережі «Цитрус». Серед тих, на які варто звернути увагу — шоломи, наколінники Action, а також вибір чохлів і сумок на будь-який випадок. І звісно, подбайте про засоби проти викрадення — щоби убезпечити ваш персональний транспорт від недоброзичливців.

Редакція дякує дирекції та консультантам магазину «Цитрус» у Вінниці за сприяння у підготовці матеріалу

Двоколісне літо: обираємо електротранспорт для кожного

Share
Написати коментар
loading...