Реклама

Туреччина надасть Україні безпілотники та засоби для зв’язку

Сторони домовилися про передачу Міністерству оборони України технологій і програмного забезпечення у сфері зв'язку та підписали відповідну компенсаційну (офсетну) угоду
Čytaty latynkoju
Туреччина надасть Україні безпілотники та засоби для зв’язку
  1. Головна
  2. Новини
  3. Туреччина надасть Україні безпілотники та засоби для зв’язку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сторони домовилися про передачу Міністерству оборони України технологій і програмного забезпечення у сфері зв'язку та підписали відповідну компенсаційну (офсетну) угоду

Україна і Туреччина підписали меморандум про постачання українській стороні безпілотних авіаційних комплексів і створення спільного підприємства. Про це йдеться на офіційному сайті Ради національної безпеки і оборони України.

Як співпрацюватимуть Україна та Туреччина

Сторони домовилися про розвиток співпраці над безпілотними системами озброєння. Зокрема, йшлося про можливості створення спільного конструкторського бюро (КБ) із розробки нових зразків двигунів для броньованої техніки. Представники Туреччини, до слова, підтвердили зацікавленість у придбанні українських літаків Ан-178.

Українсько-турецьку комісію з питань військово-технічного співробітництва з української сторони очолює заступник міністра оборони Ігор Павловський. У засіданні комісії також взяли участь перший заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський, керівник держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін, представники державних та приватних компаній в оборонній сфері України та Туреччини.

Відзначимо, що в Україні також непогано налагоджено виробництво безпілотників. Так, Державне підприємство «Виробниче об’єднання «Карпати», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», буде розроблятиУкраїнський завод постачатиме дрони для ЗСУ літальні апарати для Збройних сил України. 

Підприємство займатиметься розробкою та виробництвом спеціальних систем, які призначені для боротьби з дронами противника, що є високим пріоритетом для підприємства, в тому числі, завдяки високому експортному потенціалу. У рамках міжнародної кооперації з американською компанією Delphi підприємство планує впровадження нові проекти на підприємстві. Додамо, що підприємство торік стало найбільшим платником податків у регіоні серед виробничих підприємств державного сектору економіки.

Share
Написати коментар
loading...