Реклама

Нездари, Посередні та Виняткові Команди

Велика кількість команд насправді є piece of sh*t. Більшість команд є посередніми — і тільки поодинокі реалізовують свій потенціал та стають по-справжньому Великими Командами. Як та чому команди бувають sh*ty і як цього уникнути?
Čytaty latynkoju
Нездари, Посередні та Виняткові Команди
  1. Головна
  2. Історії
  3. Нездари, Посередні та Виняткові Команди
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Велика кількість команд насправді є piece of sh*t. Більшість команд є посередніми — і тільки поодинокі реалізовують свій потенціал та стають по-справжньому Великими Командами. Як та чому команди бувають sh*ty і як цього уникнути?

В sh*ty командах більшість фундаментальних принципів неправильні. В посередніх, «таких собі» командах, деякі з основ є неправильними. У Великих Командах базиси міцні, як сталь — і саме базиси керують усім, що створює Команда. Результати Великих Команд — це не везіння, магія чи якась алхімія. Впродовж більш ніж 12 років мені пощастило бути частиною абсолютно різних команд — і ось швидкий огляд 5 речей, які я помітив.

Sh*ty, посередні та Виняткові Команди

Чітке розуміння цілей

Здається, це розуміння є очевидним, та спробуйте запитати у своєї команди «Які наші цілі та до чого ми йдемо?». Цілком ймовірно ви будете здивовані цілою низкою відповідей. Великі Команди не лише мають ціль і мету, вони також знають маршрут, яким вони прийдуть до них. Велика Команда розуміє, де знаходиться зараз — і розуміє, що майбутнє вже буде інакшим, а подорож до нього не буде тривіальною. Часом ця подорож буде непростою, часом незвичайною, часом критичною і, цілком можливо, хтось взагалі зійде з дистанції. Але ті, хто пройдуть увесь шлях, вже ніколи не будуть початківцями. Синонімом слова «маршрут» є Лідерство.

Sh*ty, посередні та Виняткові Команди

Більшість команд мають лідерів, але Великі Команди винагороджують Лідерство, а не Лідерів

Це означає, що лідерство присутнє у кожному кроці, в кожному діянні, незалежно від рангу, грейду чи досвіду гравця команди. У Великих Командах лідерство починається з індивіда, який вчиться лідерству протягом всього шляху до головної мети. Лідерство кожного члена команди — це історія про вибір людиною особливого способу мислення: звітності перш за все самому собі, генерації позитивної енергії та рішучості брати персональну відповідальність за все, що пов’язано з цілями команди. Лідерство — це проактивне вирішення проблем, зачинена для відвідування «зона комфорту», відсутність страху перед виконанням шалених об’ємів робіт. Все разом в результаті і допомагає здобувати перемоги усій Великій Команді.

Sh*ty, посередні та Виняткові Команди

Відносини у Великих Командах не розглядаються як якесь неконтрольоване явище

Погода може бути неконтрольованим явищем: іноді вона хороша, іноді — ні. Відносини ж в команді не можуть бути подібними до погоди. Гравці Великих Команд інвестують власний розум, час та здібності у побудову відносин, які витримають шторм, землетрус, цунамі і, не дай Б-же, війну. Відносини Великих Команд настільки міцні, що здатні витримати розбіжності у поглядах на ту чи іншу ситуацію заради інновацій та прийняття високоякісних рішень, важливих для досягнення спільної мети. Такі відносини достатньо зрілі для конструктивного сприйняття зворотнього зв’язку. Вони достатньо витривалі, щоб прийняти правду, такою як вона є, достатньо відважні, щоб не брати до уваги власне его та взаємодіяти при обговореннях необхідних удосконалень конкретного гравця.

Sh*ty, посередні та Виняткові Команди

Члени Великих Команд — це виняткові учні

Достатньо смиренні, мужні та такі, що постійно навчаються, цікавляться новими можливостями і відкриттями. Регулярне навчання також означає постійну практику. Ці команди мають високу ступінь адаптації до зовнішніх обставин, адже вони здатні вчасно робити висновки і проходити крізь невдачі. Вони готові відповідати на загрози і в той же час — швидко підхоплювати нові можливості.

Великі Команди навмисно не накопичують купу непотребу в голові, такого як: страх перед невдачею, несправедливий світ, погане суспільство, нечесні розмови, яка в кого зарплатня тощо. «You gotta get, that, dirt off your shoulder» — співає Jay-Z. Так само й Великі Команди — не складають непотріб в своїх головах, все лахміття зтрушують зі своїх пліч. Адже в подорожі до мети потрібна легкість та гнучкість. No bullshit. Іще одна особливість — у словниках Великих Команд просто відсутнє слово «неможливо». Саме тому ці команди і досягають результатів, а Sh*ty та Посередні — ні!

Sh*ty, посередні та Виняткові Команди

Великі Команди застосовують найефективніші технологічні рішення для покращення комунікації під час подолання щоденних відрізків на головному маршруті

Наша команда використовує в Україні рішення Google G Suite (Workspace), Google Cloud Platform, пристрої Chromebook, Chromebox, а також мобільні додатки, які працюють однаково чудово на iOS та Android (Gmail, Drive, Docs, Sheets, Presentations, Calendar, Chrome, Hangouts, Hangouts Chat, Hangouts Meet, Keep та інші). Це дозволяє нам бути на зв’язку в будь якій точці світу, в будь який час, з будь якого девайсу і, що важливо — залишатись впевненими в безпеці наших даних і файлів та доступу до них. Вартість транзакції, про яку згадував Петро Чернишов в інтерв’ю Big Money в нашому випадку різко знижується.

І найголовніше — незалежно від ситуації, ми завжди на зв’язку, в одній екосистемі, що не лише дає нам особливі відчуття, а й робить нашу команду особливою.

Партнер матеріалу — Cloudfresh

Перейти на сайт

Share
Написати коментар
loading...