Реклама

Український Нацбанк друкуватиме банкноти для інших країн світу

Голова Національного банку України Яків Смолій та президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон 22 червня 2018 року підписали Договір про співпрацю у галузі виготовлення грошових знаків. Компанія, з якою Україна укладає угоду, випускає гроші для низки держав світу
Čytaty latynkoju
Український Нацбанк друкуватиме банкноти для інших країн світу
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Український Нацбанк друкуватиме банкноти для інших країн світу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Голова Національного банку України Яків Смолій та президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон 22 червня 2018 року підписали Договір про співпрацю у галузі виготовлення грошових знаків. Компанія, з якою Україна укладає угоду, випускає гроші для низки держав світу

Укладений договір, що його підписали Нацбанк та Crane Currency, визнає провідну роль українського центробанку як виробника на світовому ринку захищеного паперу та грошових знаків.

Чому це співробітництво важливе, пояснює Нацбанк

«Наш Банкнотно-монетний двір має повний цикл виготовлення грошей, від розроблення дизайну до виробництва захищеного паперу та, власне, друку банкнот. У кооперації з Crane Currency ми готові запропонувати увесь свій досвід та виробничі потужності для виготовлення грошових знаків на замовлення інших країн», — зазначив Голова Національного банку України Яків Смолій.

Документ має на меті врегулювання ділових відносин між Національним банком та компанією Crane Currency, що дає змогу розміщення іноземних замовлень на виробничих потужностях українського Банкнотно-монетного двору. «Під час минулорічного візиту я була вражена сучасною технічною базою та технологічними можливостями і професійними якостями працівників Банкнотно-монетного двору», – зазначила президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон. За її словами, укладений договір має стати основою для довгострокової співпраці у подальшому.

Що варто знати про Crane Currency

Ця компанія станом на 2018 рік є діловим пратнером понад 50 центральних банків (США, Великобританії, Швеції, Мексики, Нігерії, Малайзії, Індії та інших країн). Вона постачає захищені банкноти, банкнотний папір та захисні елементи до фінрегуляторів різних країн. Зокрема Crane Currency майже 140 років постачає банкнотний папір для виготовлення валюти Сполучених Штатів Америки. Також ця компанія є лідером із передових технологій мікрооптики, що дає їй можливість застосовувати у своїй продукції низку візуальних ефектів для підвищення рівня безпеки та суспільної довіри до грошових одиниць.

Як цьому лідеру може допомогти НБУ

Потужності Банкнотно-монетного двору України дають змогу забезпечувати не лише внутрішні потреби України, але й виготовляти продукцію для інших держав. За інформацією прес-служби НБУ, річна потужність виробництва монетного двору складає:

  • 1,8 млрд банкнот (як для внутрішніх, так і для зовнішніх замовлень),
  • 1,2 млрд обігових монет,
  • близько 1 млн пам’ятних монет із дорогоцінних та недорогоцінних металів,
  • 3,5 тис т банкнотного та захищеного паперу,
  • близько 200 тис державних нагород (орденів, медалей, нагрудних знаків до почесних звань України, нагрудних знаків лауреатів державних премій України).

Нагадаємо, раніше ми інформувалиНБУ використовуватиме електронний документообіг для переказів іноземної валюти вас про плани НБУ використовувати електронний документообіг для переказів іноземної валюти.

На головному фото — Голова НБУ Яків Смолій та президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон

Share
Написати коментар
loading...