Реклама

Microsoft запускає blockchain та смарт-контракти для авторських прав

Ernst&Young (EY) та Microsoft запустили спільну blockchain-розробку для управління контентом, захисту авторських прав та роялті. З метою упорядкування дорогих і трудомістких процесів у правах розваг та роялті, рішення спочатку розгортається в іграх з Microsoft та його партнерами. Зокрема йдеться про видавця ігор Ubisoft
Čytaty latynkoju
Microsoft запускає blockchain та смарт-контракти для авторських прав
  1. Головна
  2. Новини
  3. Microsoft запускає blockchain та смарт-контракти для авторських прав
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ernst&Young (EY) та Microsoft запустили спільну blockchain-розробку для управління контентом, захисту авторських прав та роялті. З метою упорядкування дорогих і трудомістких процесів у правах розваг та роялті, рішення спочатку розгортається в іграх з Microsoft та його партнерами. Зокрема йдеться про видавця ігор Ubisoft

EY та Microsoft розробили рішення для обслуговування будь-якої галузі, де інтелектуальна власність або активи отримали ліцензію для стороннього використання. Йдеться також про сфери, в яких відбувається сплата роялті на основі відповідних угод. У рамках ланцюжка авторських прав — автори, авторські пісні, розробники тощо. Співавтори розробки заявили, що інтелектуальна власність генерує мільйони транзакцій, що сукупно еквівалентні мільярдам доларів на місяць. Розрахунки роялті за цінністю в даний час в основному ведуться досі вручну та потребують автономних джерел даних. Використання blockchain може змінити цю практику.

Що пропонує Microsoft

Рішення з управління авторськими правами призначене для забезпечення більшої довіри та прозорості між учасниками галузі, значною мірою зниження операційної неефективності процесу управління авторськими правами та усунення потреби в дорогому ручному узгодженні та аналізі партнерів на рівень надійності. Крім того, рішення має на меті забезпечити оперативність дій із продажу для учасників через blockchain-контракти та отримання повної інформації від усіх учасників угод за контрактами.

Вбудована архітектура смарт-контракту призначена для точного та реального розрахунку позицій роялті кожного учасника, забезпечуючи покращену видимість для запису та узгодження операцій з роялті, зауважують представники компаній-співавторів. В основу покладені технології хмарної інфраструктури Microsoft Azure.

Як партнери корпорації долучаться до проекту

Ігрові партнери Майкрософт, що беруть участь у мережі, зможуть покращити видимість транзакцій у порівнянні зі старим процесом, що може тривати до 45 днів або більше. Партнери-учасники зможуть щоденно генерувати облікові нарахування та використовувати своєчасні дані, щоб покращити їхнє прогнозування. Ubisoft, один з провідних ігрових видавців у світі та ігровий партнер Microsoft, вже почав тестувати представлене рішення.

Microsoft запускає blockchain-рішення та смарт-контракти для авторських прав у контент-індустрії

Як виглядатиме робота платформи (схема від PRNewsfoto/EY)

Microsoft має намір поетапно розгорнути оцінку та сплату роялті через смарт-контракти та blockchain із зацікавленими ігровими партнерами. Коли ця операційна система повністю почне функціонувати, blockchain-платформа, як очікується, буде охоплювати тисячі партнерів роялті в Microsoft та обробляти мільйони транзакцій щодоби.

EY та Microsoft в даний час розгортають новий інструмент з ключовими діловими партнерами та вивчають можливість відкриття рішення для інших партнерських організацій як загальної інфраструктури обміну для транзакцій, пов’язаних з роялті. Дія платформи поширюється на все — від програмного забезпечення до цифрових засобів масової інформації. Цей розвиток грунтується на інших ініціативах та розробках від Ernst&Young. Серед них — blockchain для автомобільних послуг; перша у світі платформа для морського страхування на blockchain; а також набір технологій для криптовалютних операцій.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиЩо таке GitHub і навіщо Microsoft заплатила за нього мільярди доларів про купівлі GitHub корпорацією Microsoft.

Share
Написати коментар
loading...